Ozz de Stefana Cristina Czeller

Ozz, apărută la editura Tracus Arte in 2013, cu un număr de 306 pagini.

Aceasta carte am primit-o cadou de sărbători de la geamana mea- Alina, careia ii multumesc. Tot ea este vinovata si pentru tentatie, datorită recenziei ei mi-am dorit cartea !

Autoarea spune despre Ozz un lucru care mi-a stârnit interesul :

„Am aranjat decorul pentru un joc sângeros al puterii si al crimei, cu o miza mult mai mare decat pare la prima vedere.”

Ei bine, citind Ozz, am realizat ca a avut dreptate! Sunt atat de multe  personaje in schema puterii, atat de multe pericole in calea lui H.L. Încât, pana si eu m-am întrebat la un moment dat daca nu cumva voi fi surprinsa la final, citind despre sfarsitul tragic al acestui personaj.

Intensitatea acțiunii este conturata pe parcursul cartii; nici macar nu sti de la bun inceput care este personajul bun si care este malefic . Toate se schimba… In ce priveste partea fantasy, faptul ca ai de-a face cu vampiri este pus in evidentă inca de la inceput, desi pana si despre ei am aflat lucruri noi!

Mi-a placut cartea, personajul este conturat de-a lungul cartii, de parca autoarea l-ar fi descoperit pe masura ce a scris acest roman…. Mi s-a parut a fi un punct in plus, conferind cartii un strop de mister.

Am descoperit ca H.L. Este un tip curajos si care lupta pentru credintele sale, intr-o lume in care, fiecare isi vrea binele numai lui, si daca se poate sa pună la pământ si pe altul in acest demers…cu atat mai bine.

O poveste reala, ca-n viata din lumea noastra modernă. Se poate intampla oriunde! Oricui!

H.L. se face placut, cel putin mie, prin faptul ca, desi ii este frica de vampirul Julien– stăpânul lui; nu ezita sa încerce a lua apărarea  altora in fata acestuia.

O alta parte frumoasa a acestei carti este relația dintre Kat si H.L. , care ma intriga… evoluează ciudat, având in vedere ca la început isi cam ascunde gândurile de ea, o condamna pentru ca este in slujba Vampirilor…

Mi-a placut cartea. E frumoasa. O lume a Vampirilor …mai altfel decat o stiam din alte carti fantasy citite de mine pana in prezent.

Servitorii Vampirilor- sclavii acestora, dupa cum erau considerati – pot avea o sora sau un frate de sânge. Ce inseamna asta? Cam greu de spus, dar…si bune si rele. Adică faptele bune se împart, dar si greselile se plătesc …pe din doua. Aceasta alegere a lui Kat il face pe H.L. sa se simtă in sclavie completa, deoarece nu-i convine sa stie ca, pentru orice greșeală de-a lui va avea si Kat de plătit.

Constat ca autoarea este ferm hotarata sa-l omoare pe H.L. sau cel putin, sa provoace cititorilor un atac de cord. De ce? Prea multa adrenalina, emoție, socuri… Atat de multe pericole apar intr-un simplu caz de dispariție a unei persoane, si atatea necazuri se abat asupra celui care încearcă sa o caute…

Citatul care mi-a placut cel mai mult:

” A fost randul meu sa mi se pună un nod in gât. Mama se înselase, evident, fiindcă nu puteam găsi vreo urma de maretie in a deveni sluga unui vampir.”

14 gânduri despre &8222;Ozz de Stefana Cristina Czeller&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.