Regasire de Raluca Butnariu

img_0079


Apărută in 2015, la editura Celestium, are 247 de pagini.

” Iubirea nu uita niciodata. Indiferent câți ani au trecut. Indiferent cu cine ai fost sau ce ai facut. Iubirea adevarata ramane acolo, in inima si suflet. Nicolle este guvernanta la Wilton House si are grija de trei copii rasfatati si rai pe care ii educa si ii transforma in adevărate diamante. Apariția lui Jonathan Stamford la conac ii va provoca răni interioare. El este bărbatul care in urma cu 7 ani de zile a gonit-o si si-a bătut joc de ea. Ea insa nu poate uita imbratisarile lui. Saruturile pasionale. Il iubeste si il uraste in acelasi timp. Iar ceea ce o framanta cel mai tare este secretul pe care il ascunde de el.

Cum poti uita trecutul si mai ales sa incepi de la inceput, atata timp cat el staruie in mintea ta?”

Despre aceasta autoare am auzit de la prietenele mele de pe facebook, iar despre cartea aceasta am citit o recenzie frumoasa facuta de Oli pe Literatura pe tocuri; de atunci mi-am dorit sa am ocazia sa citesc aceasta carte. Anul 2015 , luna Decembrie si editura Celestium au facut totul posibil!

Raluca, o românca sensibilă, zambitoare si mereu deschisă la discuții, are un talent aparte. Sunt perfect de acord cu prietenele mele: era o pierdere daca nu se găsea editura care sa publice aceste scrieri minunate!

Acum, sa trecem la Regasire!

Nicolle si Jonathan, si o relatie care ia sfarsit din cauza lipsei de comunicare, sau mai bine zis a furiei ce nu permite ascultarea adevărului. Dar asta s-a petrecut in trecut…

In prezent, Nicolle este guvernanta si tot salariul ei merge la Clairmont, unde 4 suflete trebuie sa supravietuiasca… Dar, afla cu stupoare, ca destinul are puterea de a te răni si pentru a doua oară. De ce? Descopera ca John, unchiul copiilor nu este nimeni altul decat bărbatul care a rănit-o atat de mult si a jignit-o, dând-o afara din casa lui in mijlocul noptii, alungand-o…

Si acum, se trezeste fata in fata cu el! Cat de crud, mai ales cand declara ca nici macar nu o cunoaște! Ce poate fi mai dureros?

Stiu si asta! Ca Nicolle sa descopere ca inca il mai iubeste, chiar si dupa toti acești ani… cu toate ca este dispretuita de el.

Si totusi, ajunge sa petreacă cateva ore in bratele lui…doar pentru ca apoi John sa-i propună, pe un ton rece si cumva impersonal sa ii devină amanta.

Pentru ca totul sa fie si mai rau, dimineata, e chemata in biroul ducelui, unde ii gaseste pe duce si pe soția lui, pe fratele ducelui si pe John impreuna cu logodnica sa… Iar atunci, este acuzata ca ar fi furat o bratara acesteia din urma. Si, cu stupoare, constata ca toti o cred vinovata, tocmai datorită situației sale financiare precare. Singurul care crede in nevinovatia ei este Royce- fratele ducelui.

Dar, dupa ce isi spune nevinovatia, Nicolle scoate de la gât un diamant primit cadou de la John cu atata vreme in urma, si il lasa drept compensatie pentru tot ce ar fi putut datora. Iese demna din camera… Pleacă acasa, dupa ce isi strânge toate bagajele, condusă fiind de Royce.

Nu stie ca, dupa plecarea ei, multe lucruri s-au clarificat, nici ca logodnica marsava a fost descoperită… Este pur si simplu inghetata si nu stie ce va face de acum inainte, trebuind sa salveze domeniul, sa plătească tratamentul mamei sale, si sa aibe grija atat de cele doua surori mai mici, cat si de fiul ei…

La acest moment al cartii recunosc ca am varsat ceva lacrimi, atat de dureros de citit a fost acest moment!

Dar cum o lovitura nu vine niciodata singura, John apare la domeniu si este profund socat de ceea ce se intampla: vazandu-l pe Andrew- fiul lui Nicolle, isi da seama ca este fiul lui, despre care nu stia absolut nimic.

La întrebarea copilului care cere sa afle cine este vizitatorul, Nicolle ii răspunde simplu:

” – Andrew, ti-l prezint pe marchizul de Stamford, un gentleman care ne-a facut candva un serviciu imens… A renunțat la noi cu putin timp inainte de a te naște.”

Merita si John aceasta lovitura, nu-i asa? Dupa cat a umilit-o el pe ea…era si timpul sa isi primească portia, nu? Mai ales ca o merita din plin!

Acum se lamuresc lucrurile!

Ea a decis sa se căsătorească, dupa ce a primit o scrisoare de la Amiralitate, care-i aducea la cunostinta ca el murise pe front. Si asta nu-i tot! Se pare ca acea scrisoare era un complot pus la cale pentru a-i despărți! Dar abia acum urmeaza greul. El încearcă sa recupereze timpul pierdut, dar ea este hotarata sa stea cat mai departe de el, pentru a nu mai suferi si alte umilinte…

Deci, se vad sanse pentru cei doi de a se ierta? Eu, momentan nu le vad… Si toate acestea din cauza mamei lui, care nu o considerase potrivită pentru fiul ei…

Acum, imi inchipui ce mustrari de constiinta are, luând in calcul toata rautatea si meschinaria de care a dat dovada cu ea. El isi inchipuie toate chinurile si nevoile si umilintele de care a avut ea parte in ultimii 7 ani, din cauza lui.

Si cum spune zicala: dupa fapta si rasplata, ducele si Ducesa vin si-si cer iertare, rugand-o sa se întoarcă. Dar Nicolle, desi ii iarta, nu stie daca sa se întoarcă sau nu in serviciul lor, asa ca cere timp…

Iar emotiile par a se tine lanț! Nu pleacă unul ca vine altul..alții: John si mama lui. Care mama, isi cere scuze, dar nu este iertata. Dar, dupa plecarea celor doi, se mai linisteste.

Incepe procesul de vindecare dupa atatea socuri.Tacerea si absenta lui John; calatoria la Londra pentru a plăti rata la banca, balul la care trebuie sa participe… Si unde reapare John, care descoperă cu durere ca Nicolle a fost abuzata fizic de sot… O roaga sa ii acorde o ultima sansa!

isi mai pune inca o data inima la bătaie? Vor găsi in sfarsit fericirea?

Aflați acestea si multe altele, doar citind cartea!

O poveste impresionanta, despre o dragoste ce provoacă durere, despre ce inseamna suferinta si umilinta.

O carte de nota 10!

 

62 de gânduri despre &8222;Regasire de Raluca Butnariu&8221;

  1. Geo, m-a tulburat cele povestite de tine. Nu degeaba Raluca Butnariu este comparata cu J McNaught. Impresioneaza! Te tulbura! Trebuie sa cumpar si eu cartea! Multumesc mult pentru marea tentatie!

    Apreciat de 2 persoane

  2. Într-adevăr, o carte de nota 10! Mi-a plăcut mult stilul scriitoarei și faptul că ne-a dus într-un tărâm cu ducese, conți. Cartea m-a făcut să trăiesc alături de personaje și mi-a transmis sentimente puternice.
    Felicitări pentru recenzia frumoasă și o zi minunată să ai! >:D< Dacă vrei să vezi și recenzia mea, o găsești aici: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/01/regasire-raluca-butnariu.html

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.