Ugly love: despre fata urata a iubirii de Colleen Hoover

imageTitlul original : Ugly Love

Editura: Epica Publishing House

Anul aparitiei: 2016

Traducerea: Cristina Buzoianu

Numar de pagini: 347

O poveste de neuitat semnată de autoarea de bestselleruri New York Times, Colleen Hoover!

Oare va fi mai buna decat „Hopeless”? Vom vedea…

” Atunci cand Tate Collins il întâlneste pe Miles Archer, un pilot de avioane tacut, la locul lui, bantuit de un trecut intunecat, ea este constienta ca ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se considera nici macar prieteni, iar singurul lucru pe care il au in comun este o atractie fizica de netagaduit. Dupa ce dorintele lor  ies la iveală, cei doi isi dau seama ca tocmai au gasit soluția perfecta pentru o relatie fara alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru asa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfacator, daca Tate ar putea sa respecte cele doua reguli impuse de  Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te astepta la un viitor impreuna.

Ei cred ca se pot descurca, dar, atunci cand in povestea lor se infiripa sentimente adevărate, totul se schimba:

Inimile sunt invadate

Promisiunile sunt încălcate

Regulile sunt spulberate

Iar iubirea devine urata.”

” Numai Colleen Hoover poate adauga unui singur roman atat de multa stralucire.” – Jamie McGuirre- autoarea romanului ” Fericirea incepe azi”.

Un sinopsis mai mult decat interesant, asta dupa ce i s-a facut atat de multa reclama.. Am citit de aceeasi autoare ” Hopeless” care pur si simplu m-a invatat ce este durerea, suferinta si abuzul– mai ales de la un părinte, care ar trebui sa te protejeze; pentru ca la final sa iti arate iubirea.

Multumesc fetelor de la Literatura pe tocuri pentru cadoul oferit la comentatori premiati.

Inceput amuzant! Tate si Miles fac cunostinta intr-un mod ce mi se pare hilar: el beat si sprijinit de ușa fratelui ei….ba chiar, culmea, in loc sa o ajute el pe ea, ajunge ea sa-l ajute pe el!

Dar, sa începem cu inceputul! Tate se muta cu fratele ei pana se adapteaza cu noul oraș si reuseste sa-si gaseasca ceva de închiriat. Are un frate supraprotector ce inca o crede un copil.

Miles isi revine dupa o trauma care pe oricine ar face sa o ia putin razna…daca nu chiar mai mult. Adica, eu una nu stiu cum as reactiona daca as fi pusă in situatia lui: cum poti oare sa treci peste moartea propriului tau copil???

Prima impresie a lui Tate despre Miles:

” Miles nu este persoana pentru care vreau sa simt asa ceva. ( despre atractie este vorba) Nu vreau sa-mi placa de un bărbat care bea pana cade din picioare, plânge dupa alte fete si nici macar nu-si amintește daca ti-a tras-o noaptea trecuta. Dar e greu sa-l ignori, atunci cand prezenta lui devine totul.”

Ajung sa se vada destul de rar, dar atractia dintre ei este la cote maxime. Ce zic eu aici? O bomba pe cale de a fi detonata, mai bine zis!

Pe cand erau la părinții ei, Miles se raneste încercând sa stabilizeze scara pe care se afla Corbin, iar aceasta il coase… Atractia se face simtita din nou… Numai ca, daca pana acum fiecare din ei au încercat sa se arate nepasatori, de data aceasta Miles este cel care cedează, ies ceva scantei, va dati seama!

” Dumnezeule Mare! Ma saruta!

O, Doamne, gura lui este atat de posesiva!

Dumnezeule, tocmai a gemut!

Omorati-ma, acum! Pur si simplu, omorati-ma acum!”

Iar la final, cand se opreste din sarut si se retrage, Miles, ca orice erou de carte pe care l-am întâlnit– bine, in majoritatea lor– reuseste sa dea cu bată-n balta:

” – N-ar fi trebuit sa fac asta.”

De ce oare se simt obligați bărbații sa spună asa ceva?

Dar amuzant este sa aflu ca Corbin a crezut ca Miles este gay pentru ca nu a mai sarutat o fata de 6 ani! Totusi, Tate e Martora ca pe ea a sarutat-o si ca o doreste…

Ajung la faimoasa înțelegere: parteneri cu beneficii 😀 , si asta cu doua condiții din partea lui:

„– Nu-mi pune întrebări despre trecut, imi spune ferm. Si nu te astepta la un viitor.”

se va putea conforma Tate? Va fi interesant de vazut…

” Daca as putea avea o superputere, ar fi puterea de a ma infiltra. M-as infiltra in mintea lui, ca sa-i pot citi toate gândurile.

M-as infiltra in inima lui si m-as răspândi in ea, ca un virus. M-as numi Infiltratorul. Mda. Suna destul de bine.”

Deja vrea mai mult….si inca nu au inceput relația, ca sa-i zic asa.

Va mai amintiti melodia si versurile…” Amintirile ma chinuiesc, / Amintirile ma rascolesc…”??

Cred ca i se potrivesc perfect lui Miles. Asa se simte dupa relația esuata cu Rachel, dupa tragedia ce i-a transformat viata.

Va reusi Tate sa-l readuca înapoi? Sa-l faca sa-si traiasca din nou viata? Sa-si asume riscuri? Deoarece, momentan, asta face: se fereste de riscul de a mai iubi si suferi.

Desi pe plan sexual lucrurile merg ca unde intre ei- scuzati dublul inteles- ma deranjează totusi, ceva: raceala cu care o tratează la final; faptul ca nu se uita in ochii ei cand o fac; dar pe de alta parte demonstrează ca poate fi gentil si Tate constata cu durere ca va avea foarte mult de suferit in momentul cand toate acestea se vor sfarsi.

Desi atractia dintre ei este imensa si se face simtita, faptul ca nu incearca sa se cunoască unul pe celalalt, imi lasa un gust amar…chiar ni se arata fata urata a iubirii…

Totul se complică cand sunt descoperiți de Corbin si jignirea vine cand Miles ii spune acestuia ca nu o poate iubi pe Tate. Dar se pare ca Tate poate accepta o relatie sexuală cu el fara implicare emotionala…

” – Sunt îngrijorat ca poate sa devină prea greu pentru tine. ( Miles)

<< Si eu imi fac griji pentru mine, Miles, dar imi doresc acest prezent cu tine, mult mai mult decat imi pasa cum ma va afecta, pana la sfarsit>>.”

Deși replica asta nu i-o da cu glas tare, e ceea ce gândește. Si stabilește si ea o regula: sa nu-i dea speranta intr-un viitor comun, ceea ce a facut in timpul ultimului moment sexual, cand a privit-o in ochi tot timpul.

Privit din afara, iti poti da seama ca Tate este profund si complet îndrăgostita de el, dar nu numai atat…si el are ceva sentimente pe care face eforturi sa le retina…

Si sfarsitul vine. Dar nu asa cum m-as fi asteptat, cu Tate punând întrebări…nu! Ci cu Miles care gafeaza in stil mare in timp ce face dragoste cu ea…ii spune Rachel…

Este momentul in care Tate realizează ca s-a terminat totul, ca mai mult nu mai poate sa lase de la ea, si ia hotărârea sa-l părăsească desi, pentru prima data Miles incearca sa o retina!

Pe de-o parte inteleg de ce refuza Miles iubirea: chiar i s-a oferit tot ce e mai rau din aceasta…

Ce se va intampla pe mai departe cu cei doi? Acesta este momentul in care vietile lor se despart?

Doar citind aceasta carte emoționanta, frumoasa si dureroasa in acelasi timp; cand iti curg lacrimile fara macar sa-ti dai seama ca plângi, vei putea afla finalul acestui cuplu…

Ii acord nota 10 acestei carti! Din mai multe puncte de vedere!!!

 

20 de gânduri despre &8222;Ugly love: despre fata urata a iubirii de Colleen Hoover&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.