Întoarcerea lui Rafe MacKade de Nora Roberts

image

Titlul original: THE RETURN OF RAFE MACKADE

Editura: LIRA

Anul apariției: 2015

Traducerea: CRISTINA KUTI

Număr de pagini: 231

Primul volum din seria „MacKade Brothers”.

” Frații MacKade au căutat întotdeauna necazurile cu lumânarea, iar Rafe MacKade nu făcea excepție. Înalt, impunător și rebel, Rafe și-a folosit pumnii în nenumărate lupte– și buzele pe nenumărate femei.

La zece ani după plecarea precipitată din Antietam, Maryland, băiatul cel rău s-a întors pentru totdeauna. Devenit un bărbat de succes, care a lăsat viața aventuroasă în urmă– însă tot periculos de chipeș–, Rafe MacKade face întregul orășel să vuiască, numele lui ajungând pe buzele tuturor.

Frumoasa Regan Bishop, venită doar de trei ani în micul oraș, este intrigată cum poate un bărbat să stârnească atâta vâlvă prin simpla prezență. Dar este pe cale să afle motivul când reședința Barlow devine proprietatea fiului rătăcitor, iar acesta, hotărât să o restaureze, o angajează să îl ajute să mobileze Conacul.

Însă Rafe MacKade se dovedește a fi un bărbat ca nimeni altul– și Regan va ajunge să afle pe propria piele ce înseamnă asta…”

Îmi doream ca această serie să vadă lumina tiparului, de foarte multă vreme! În sfârșit a apărut…dar eu am tot amânat citirea ei. Ei bine, acum i-a venit timpul! Mă aștept să am parte de o lectură incitantă și de o acțiune alertă, tipică autoarei!

îmi place mult și dedicația de la începutul volumului: ” Pentru băieții răi de pretutindeni.” – lasă loc de speculații, nu-i așa?

Cartea începe cu cei patru frați- adevărate oi negre ale orașului- dispuși oricând să dea un pumn…o bătaie în bar între Rafe și un tip beat, și bineînțeles, cu hotărârea lui Rafe de a pleca…

” – Când pleci? Întrebă Jared în șoaptă.

Înțelesese, văzuse acest lucru acum, în felul în care Rafe se uitase la casă, prin ea, dincolo de ea.”

Rafe gândea:

” Pentru prima dată de săptămâni întregi, durerea chinuitoare din sufletul lui se domoli. Frații lui stăteau întinși pe jos, acoperiți de noroi și zgârieturi, râzând ca niște zănatici.

Avea să își amintească de ei așa, își jură el, exact așa. Frații MacKade, strânși laolaltă pe un teren stâncos pe care nu îl dorea nimeni.”

Întors acasă după zece ani, un bărbat în toată firea, bogat și realizat, dar pe lângă toate acestea– un tip frumos și bine-făcut, de-ți lasă gura apă!

Facem cunoștință cu Regan– o proprietară de magazin de antichități ce-l atrage, și pe care o angajează să mobileze conacul Barlow, pe care-l cumpărase și pe care era hotărât să-l transforme într-un Han…

” Rămas singur, Rafe chibzui pentru o clipă. Nu intenționase să fie atât de transparent, nu își dăduse seama că era într-atât de atras de ea. Fusese ceva în felul în care ea stătuse acolo, purtând acel taior perfect croit și bijuterii alese cu gust, cu privirea atât de calmă și de amuzată, cu parfumul care aproape îi luase mințile.”

Se anunță ceva scântei, asta mai mult ca sigur! Dar, până atunci, Rafe o angajează pe Regan să mobileze vechea casă, să-i redea splendoarea de odinioară.

Uimitoare este și reacția lui Regan în momentul când se gândește la conac…

” ~ Chiar are nevoie de reparații~, se gândi ea cu o afecțiune care o surprinse. De cineva care să o iubească și să o accepte exact așa cum era. De cineva care să-i aprecieze punctele forte și să-i înțeleagă slăbiciunile.”

Dar, cu toate astea…reușește să leșine grațios în brațele lui Rafe, după ce a auzit mișcări și scârțâituri prin casă, uși trântite violent și chiar și o împușcătură care-i pune capac: șocul final ce-i produce leșinul.

Dar apare cavalerul care o prinde la timp și o urcă pe calul său alb– de fapt era un Jeep cu tracțiune 4×4…și o duce la ferma MacKade pentru a putea discuta liniștiți despre restaurarea și remobilarea conacului.

Iar finalul întâlnirii celor 2 este amuzant:

” MacKade, spuse ea oftând în timp ce el o ducea la jeep, încep să cred că ești într-atât de ticălos pe cât spun toți ceilalți.

– Poți fi sigură de asta!”

Dar mai aflăm ceva interesant! Nu doar Conacul Barlow era bântuit ci și ferma și pământul dintre cele două case. Și nu este doar asta. Istoria din spate este interesantă: un soldat confederat și unul unionist, se întâlnesc și se ciuruiesc, apoi fiecare ajunge în casa Barlow sau la ferma MacKade. Dar în timp ce unul din ei este tratat chiar dacă nu rezistă 24 de ore; celălalt își găsește moartea împușcat și nu de oricine, ci de stăpânul de la Barlow!

Mă gândesc că sufletele lor nu-și găsesc liniștea.

Rafe se apucă de reconstrucție în timp ce Regan își întocmește dosarele pentru mobilarea conacului. Toate acestea, în timp ce se întâlnesc la cină și flirtul este în plină desfășurare.

Dar cea mai emoționantă schimbare a lui Rafe a fost când a văzut-o pe Cassie bătută…s-a încordat, cu furia clocotindu-i în privire, nedorind altceva decât să-l omoare pe soțul acesteia. Și totuși, se calmează suficient cât s-o aline și s-o liniștească– exact atitudinea unui frate… Regan este total uimită de el.

Sincer, și eu! Pur și simplu nu-ți vine să crezi cât de rapid poate trece de la relaxare la furie ucigătoare și apoi la grijă și compasiune…emoționant cu adevărat, în ziua de azi sunt puțini asemenea bărbați!

Dar pe măsură ce camerele conacului încep să prindă contur, atractia dintre Rafe și Regan devine din ce în ce mai puternică…oare va mai dura mult până dă în clocot? Cred că nu, deși momentan doar încep să se cunoască…și ce început!!! Regan îi sparge nasul lui Rafe! Chiar că inedită metodă de cunoaștere, nu?

După o noapte de iubire mai mult decât incendiară, Regan se trezește hotărâtă să profite de timpul cât Rafe mai stă în oraș- ferm convinsă că acesta va pleca de îndată ce termină de renovat casa. În același timp, Rafe realizează că Regan l-a cucerit mai mult decât s-ar fi așteptat, sentimentele sale pentru ea fiind cu mult mai profunde…

Magia și misticul este ceva normal pentru Rafe, care…

” – Mi s-a părut că puteam auzi tobele, încetișor, sunetele trupelor care se despărțeau pentru a se pregăti de luptă. Puteam simți mirosul fricii, al agitației, al groazei. Mi s-a părut că puteam auzi casa trezindu-se în jurul meu, șoaptele și scârțâielile.”

Relația avansează, sentimentele își fac simțită prezența, deși nici unul dintre ei nu este dispus să le recunoască… Pe lângă toate astea, viața merge înainte!

Rafe ia cina acasă la Regan, împreună cu Cassie și copiii acesteia. Niște copii maturizați înainte de vreme, datorită unui tată abuziv. Și asta nu e tot!

Încep visele! Rafe visează trecutul, de parcă el ar fi fost în pielea soldatului…simte emoțiile lui, durerea și frica și disperarea acestuia…visă cum a murit tânărul de doar 17 ani, împușcat de proprietarul de la Barlow…

Revenind în prezent, Regan este atacată de Joe- soțul lui Cassie, dar scapă relativ teafără și depune o plângere contra acestuia. Sincer? Ar trebui închis într-o celulă și aruncată cheia, părerea mea.

Dar Rafe este cel care nu reacționează tocmai bine la vestea că iubita lui a fost atacată. Și ținând seama și de faptul că Regan nu l-a sunat să-i spună…asta-i ceea ce-l deranjează cel mai tare. De aici pornesc o mulțime de concluzii, iar Rafe le trage pe toate…nu-i simplu pentru el să realizeze că Regan nu are prea mare nevoie de el…

Ce se întâmplă? Se despart? Rezolvă problema?

Toate acestea și ceva pe deasupra le aflați citind primul volum al acestei serii.

Nota mea pentru carte este 10!

P.S.  ” Cum va fi bună noaptea fără tine?

Oricât aș ști că dorul tău fierbinte

Îi dă avânt spre zorile senine? Când…

Când nu va trece nimănui prin minte

Când rostul nu va trebui s-o spună–

Atunce numai fi-va noapte buna!”

Noapte buna (1821) P. B. Shelley ( 1792– 1822)

 

14 gânduri despre &8222;Întoarcerea lui Rafe MacKade de Nora Roberts&8221;

  1. Foarte frumoasa recenzia! Felicitari! Amuzanta si foarte convingatoare.
    Si mie mi-a placut foarte mult cartea, ca de altfel intreaga serie. Ma bucur ca te-am tentat cu ea, din recenzie imi dau seama ca te-a cucerit.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.