Mândria lui Jared MacKade de Nora Roberts

image

Titlul original: THE PRIDE OF JARED MACKADE

Editura: Lira

Anul apariției:  2015

Traducerea: Claudia Asănăchescu

Număr de pagini: 246

După ce am aflat povestea lui Rafe, a venit lui Jared!

” Avocat respectabil, dar la fel de senzual și de arătos ca toți ceilalți frați ai săi, Jared MacKade pare să aibă ghinion în dragoste, căci este divorțat și singur. Asta până în ziua în care viața i se schimbă radical. Jared este omul care nu întoarce niciodată spatele unei provocări, iar când o întâlnește pe Savannah Morningstar, comportamentul ei necioplit și atitudinea defensivă nu sunt suficiente să-l îndepărteze – ba chiar dimpotrivă. Gândurile i se învârt necontenit în jurul femeii de o frumusețe păcătoasă, chiar dacă aceasta pare exact opusul a ceea ce Jared ar fi căutat într-o parteneră de viață – căci Savannah are o voință de fier și este întru totul dedicată doar fiului ei. Dar cu cât ajunge să o cunoască mai bine, cu atât este mai decis să o convingă să renunțe la barierele defensive cu care trecutul ei dificil a făcut-o să se înconjoare. Savannah a reușit fără să vrea să îmblânzească sufletul orgoliosului avocat. Dar va putea să învingă și obstacolele pe care mândria nemărginită le poate ridica în calea dragostei?”

Să sperăm că da! Dar, până atunci, să aflăm noi povestea celor doi!

Și această carte are o dedicație interesantă: ” Femeilor cu trecut.” – stârnește curiozitatea, nu?

Patru băieți plini de energie ce trebuie consumată…cea mai bună metodă: joaca de-a războiul!

” Într-o bună zi, își făcu sieși promisiunea, avea să se facă remarcat. Oamenii o să se uite atunci la el și o să-și dea seama că Jared MacKade există, un om care-și apără idealurile. Un bărbat care făcea ce trebuia făcut și nu dădea înapoi în fața unei bătălii.”

Fie ea și între frați!

Fascinat de misterele și umbrele pădurii unde s-a purtat bătălia de la Antietam, de faptul că oamenii au fost în stare să-și dea viața pentru un ideal, Jared își promite sieși că și numele lui va fi de neuitat. Și se pare că a reușit, a devenit un avocat de temut în sălile tribunalului.

Facem cunoștință cu Savannah prin intermediul lui Jared care se vede nevoit să o viziteze datorită unei chestiuni avocățești: să o informeze despre moștenirea de 7000$ pe care îi primește de pe urma morții tatălui ei…bani pe care îi refuză hotărâtă.

Deasemenea, îl cunoaștem pe Bryan– un băiat vesel și neastâmpărat, bun prieten cu Connor– băiatul lui Cassie. Mă uimește faptul că Savannah nu doar că rămâne perfect neimpresionată la aflarea veștii că tatăl ei a murit, ci faptul că pare să-l urască. Oare de ce?

Mama ei, călăreață la rodeo, moare pe când fata avea 5 ani; e crescută de tată– tot în circuitul rodeo, iar la 16 ani, când era însărcinată, acesta o dă afară din casă…tristă poveste… Iar Savannah îi spune toate astea lui Jared când stau de vorbă în pădure, la cea de-a doua lor întâlnire.

Când, după un meci de baseball, merg la o înghețată la localul unde lucra Cassie, Savannah înlemnește cănd îl cunoaște pe Devin, apoi pleacă dar nu înainte de a-i spune acestuia:

” – Da, Bryan este fiul meu, spuse ea. E hrănit cum trebuie, merge la școală și are toate vaccinurile la zi. Mă scuzați, mă duc să văd ce fac copiii.”

Concluzia acestui comportament este pusă de Devin:

” Domnița asta a avut necazuri cu legea.”

Mă gândesc că noi adulții avem un mod tare complicat de a vedea lucrurile…pe când copiii le văd așa de simple, și cu atâta claritate, încât nu mai știu ce să zic. Ai impresia că ei sunt adulții. La asta mi-a zburat gândul când am auzit concluzia lui Bryan:

” – E un fel de-al lui ( se referă la tatăl lui Savannah) de a spune că-i pare rău? Și dacă-i accepți, ar fi ca și cum ai spune și tu că-ți pare rău?”

Și în acest mod simplu, Savannah și fiul ei decid să accepte moștenirea!

A doua zi, merge la biroul lui Jared și-i comunică că acceptă banii…și ajung să ia cina împreună după ce în prealabil schimbă un sărut…puțin spus fierbinte! În timpul cinei, fiecare încearcă să afle câte ceva despre celălalt…și uite așa începe ritualul de curtare!

La cina respectivă, Jared reușește să o facă pe Savannah să vorbească, povestindu-i o parte din viața pe care a dus-o după ce a fost gonită de tatăl ei. Nu a fost o viață ușoară, de asta sunt foarte sigură! Dar mi-a plăcut fata! O femeie puternică, foarte directă și obișnuită să facă față greutăților!

Este surprinsă de tradiționalismul lui Jared, când primește de la acesta o cutie cu o duzină de trandafiri roșii…iar gestul o impresionează, deoarece este prima dată când primește flori de la cineva….

La ea acasă la cină, cu Jared și Bryan făcând teme la matematică și o plimbare prin pădure… Îi povestește despre cei doi soldați, iar Savannah îi destăinuie că în sângele ei este și sânge indian , că are darul de a simți anumite lucruri– cum ar fi locul unde s-a desfășurat  bătălia!

Printre discuții mai mult sau mai puțin serioase, sărutări fierbinți și flirtul la ordinea zilei, cei doi încep să dezvolte un anumit grad de prietenie, deși sunt foarte conștienți că sunt atrași unul de altul.

Jared, impresionat peste măsură de Picturile pline de viață pe care le realizează Savannah, vrea s-o angajeze pe aceasta să-i facă câteva pentru biroul lui. Dar, după o vizită la casa Barlow, aceasta dă înapoi brusc.

Părerea mea? Crede că nu este suficient de bună, după ce vede munca pe care o face Regan, așa că– decât să fie desconsiderată, mai bine să fie ea cea care respinge. Și asta, deoarece nu are prea multă școală. De aici și sentimentul că nu este suficient de bună….dar, și acest diferend îl rezolvă fetele după o discuție față în față, așa că se decide: Regan și Savannah îl vor salva pe Jared din mausoleul căruia-i zice birou.

Și relația dintre cei doi se schimbă, merge spre noi culmi…după o noapte de iubire sub bolta copacilor, care îi cuprinde în magia lor; cei doi trăiesc o adevărată revelație. Fiecare realizează că a fost altfel decât până acum. Așa cum nu a mai fost cu nimeni altcineva.

Reacția lui Jared după ce pleacă de la Savannah e absolut de nota 10! E  reacția pe care fiecare femeie ar vrea să o aibă bărbatul după prima lor noapte împreună.

” Pe când se înapoia la fermă, mintea lui Jared era încă încețoșată din pricina ei. Nu mai cunoscuse niciodată o femeie care să-l lase atât de confuz, cu genunchii moi.”

Dar, totuși, este deranjat de ceva….

” Nu, nu-l deranja nicidecum băiatul. Bărbatul care ajutase la procrearea lui îi stătea în gât. Precum și toți bărbații care îi urmaseră de atunci încoace.”

Cam misogin aș spune eu. De ce fiecare bărbat se gândește la așa ceva? Nu au încredere în puterea lor de a cuceri o femeie sau nu suportă comparații…?!?

Dar gelozia își face simțită prezența…deși la final Jared îi spune că o iubește, iar ea îi împărtășește sentimentele; mi s-a părut totuși că întrebarea pe care i-a pus-o putea fi pusă într-un alt mod….adica…

” Ai fost nevoită să te prostituezi?” Nu e o întrebare pe care o arunci la furie și apoi spui ~ te iubesc~ și trece. Aș fi zis că aici mi s-a părut ceva forțat, la modul cum s-a trecut de la cearta la scena de dragoste…

Momente foarte emoționante mi-au oferit băieții: Bryan și Connor! Bryan și gândurile lui mi-au adus lacrimi în ochi…

” Jared îl cam speria, pentru că îl făcea pe Bryan să-și imagineze cum ar fi fost să-l aibă mereu în preajmă.

Pe Jared îl dorea cel mai mult, și pentru că îl dorea, Bryan voia din tot sufletul să-l vadă în fiecare seară. Și, nu se știe cum, orice își dorea el din tot sufletul se adeverea întotdeauna.”

Un băiat ce simte cu adevărat lipsa unui tată, iar lipsa unuia își spune cuvântul…

Prietenia celor doi băieți, în ciuda felului lor diferit de a fi, este trainică, mi-am putut da seama din …

” – Dacă tatăl tău o să încerce să se mai întoarcă, după ce iese din închisoare, o să fim pregătiți. O să fim pregătiți, repetă el cu un zâmbet luminos. Eu și cu tine, Con.

– Da, spuse Connor, care aproape că-și dorea să aibă ocazia să se adeverească promisiunea lui. Tu și cu mine.”

Nu cred că este ceva mai frumos decât prietenia sinceră dintre cei doi băieți!

Casa fraților MacKade e cuprinsă de bucurie când Rafe și Regan anunță că vor avea un copil! Asta da bucurie în sufletele a două persoane care se iubesc!

Este o carte despre familie, prietenie și iubire! Prietenia dintre frați, dintre copii, dar și cea dintre femei- și mă refer la Regan, Cassie și Savannah – care se cunosc una pe alta, se sprijină, se ajută! Cred că fiecare dintre noi are ce învăța din această poveste!

Regan e curioasă în privința nașterii. Și pe cine să întrebe? Pe Cassie și Savannah care au trecut deja prin așa ceva!

” – Ce e?

Savannah aruncă o privire înspre Cassie și zâmbi cu viclenie.

– Sarcina și nașterea, sau marșul prin Valea Morții?

– Zău că nu-i așa rău!

– Și ce vrei să-i spui, că e ca o plimbare pe plajă? întrebă Savannah. Ca să te poată înjura și pe tine, odată cu Rafe, când o fi să nască?”

Jared e fericit să-i știe pe Savannah și Bryan lângă el. Pe drumul spre casă, se opresc în pădure, în timp ce Bryan intră în casă.

Se simte aerul trosnind de magie, se aud tunurile…

” – Simți? întrebă el șoptit.

– Te-ai întrebat vreodată de ce mai sunt aici? Ce le-a mai rămas de spus sau de făcut?

– Lupta nu s-a terminat. Nu se termină niciodată.

– Nevoia nu încetează niciodată. Nevoia de a găsi un cămin. De a găsi pacea, presupun. Nu încetează niciodată. Dar eu am găsit-o, aici.”

Așa să fie oare? A găsit un cămin în brațele lui Jared?

Dar Jared? O iubește suficient pentru a-i lăsa trecutul acolo unde-i este locul? E pregătit acesta să devină tatăl lui Bryan și soțul ei?

Toate aceste întrebări își află răspunsul în această carte. Nu trebuie decât să o citiți.

Nota pentru carte 9,9.

13 gânduri despre &8222;Mândria lui Jared MacKade de Nora Roberts&8221;

  1. O recenzie frumoasa si detaliata, cum ne place noua, bravo Geo! Mi-a facut placere sa-mi aduc aminte de acest cuplu indragit din seria McKade, pe care am declarat-o una din seriile mele favorite scrise de Nora Roberts.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Imi place ca pastrezi tenta umoristica ! Sunt persoane (ca mine) care adora povestile de dragoste pigmentate cu umor, ironie fina… Da, daca ar fi sa ma intrebi de cine mi-a placut in cartea de fata, as raspunde: cei doi copii. Connor cel putin a fost nevoit sa se maturizeze extrem de repede. Iar Bryan este un pusti de milioane. Asa da prietenie!
    Povestea lui Jared mi s-a parut cea mai „usurica”. Poate din cauza meseriei sale e asa…”incuiat”

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.