Inima lui Devin MacKade de Nora Roberts


image

Titlul original:  The Heart of Devin MacKade

Editura: Lira

Anul apariției: 2015

Traducerea: Roxana Olteanu

Număr de pagini: 213

După ce am aflat poveștile lui Rafe și Jared MacKade, a venit timpul fratelui numărul trei: șeriful Devin MacKade!

” În calitate de șerif, Devin MacKade știe că menirea lui este să-i protejeze pe locuitorii orașelului Antietam, din Maryland, și face asta cu dăruire și cu pasiune.

Însă, de mai bine de doisprezece ani, inima și gândurile lui sunt la Cassie Dolan. Doisprezece ani în care o vede căsătorită cu bărbatul nepotrivit, un bărbat care a căzut în patima alcoolului, care consideră că bătaia e ruptă din rai și că are puteri depline asupra soției și asupra celor doi copii. Și, în tot acest timp, Devin încearcă să fie un bun prieten pentru Cassie, să fie un șerif exemplar pentru oraș și….să se convingă pe sine însuși că poate avea ~ și iubi ~ și alte femei.

Însă divorțul lui Cassie îl face pe Devin să-și dea seama că a așteptat mult prea mult și că răbdarea lui a ajuns la limită, așa că este hotărât să-și urmeze, într-un final, chemarea inimii.

Dar oare Cassie are curajul să facă și ea același lucru?”

Cine știe? Să sperăm ca da! Dar până atunci, în mod sigur vom avea parte de o poveste emoționantă!

Dedicația acestei cărți este simpla: ” Celor care își urmează inima.” Câți dintre noi o fac? Acceptând că pot avea de suferit pe parcurs, că pot pierde sau că pot câștiga…

La douăzeci de ani….majoritatea dintre noi încă nu suntem adulți, iar în unele privințe nici Devin nu este…dar sunt unele chestii de care este absolut sigur: că vrea să devină polițist în orașul natal este unul din lucrurile pe care le știe sigur! Altul este…dragostea lui profundă pentru Cassie, chiar dacă ea habar n-are și urmează să se căsătorească cu altul! Complicată este viața uneori!

Cei doi copii ai lui Cassie – Emma și Connor– sunt absolut adorabili! Deși timizi și introvertiți, și nu este de mirare că sunt așa, având în vedere tatăl pe care îl aveau și toate abuzurile la care au fost supuși… Dar, puștoaica este uimitoare! Iar încrederea pe care i-o arată lui Devin este înduioșătoare. Nici Connor nu este mai prejos. Doar că au nevoie de timp pentru a căpăta mai multă încredere în ei.

Cassie o aude pe Abigail Barlow, ba chiar se cam identifică cu ea, și nu este de mirare, având în vedere că amândouă au avut parte de soți abuzivi… La una din discuțiile cu Devin, aceasta îi mărturisește că în tinerețe doamna i s-a arătat, ba chiar i-a și vorbit: ” Numai că…” – i-a zis….

Devin încă este îndrăgostit de ea până peste cap, deși încă nu face nici cea mai mică mișcare în acest sens…

Dar, deși Devin este blând, Cassie tresare de câte ori o atinge sau este prea aproape de ea…nu e de mirare, după câte a înfruntat. Pentru că, deși a divorțat de Joe, bătăile și abuzurile psihice nu au fost uitate. Doar ea a avut cel mai mult de suferit de pe urma lor. Să sperăm că, odată cu trecerea timpului, cu liniștea și siguranța în care trăiește acum, ii vor fi de ajutor și va ajunge să ducă din nou o viață fericită.

Aflăm că Regan și Rafe au un băiețel: Nate. Iar Jared și Savannah o fetiță: Layla.

Pe de altă parte este Joe– fostul soț  al lui Cassie, actualmente în pușcărie, dar care face tot posibilul să iasă de acolo cât mai repede– și asta, doar pentru a se răzbuna pe Cassie. Și asta nu e tot! O face ajutat chiar de mama ei! Cum poate o mamă, a cărei fată a fost bătută de soț ani întregi, să-i ia apărarea ginerelui și nu fetei și nepoților??? Asta nu o pot înțelege…sub nici o fort!

Într-una din seri, Cassie, poate și influențată de fantoma hanului; visează că face dragoste cu Devin…dar, când se vede cu acesta chiar a doua zi, devine foarte agitată și se înroșește; iar Devin sub nici o formă nu reușește să-și dea seama ce este cu ea. Și mai trebuie să-i dea și vestea că datorită comportamentului exemplar, Joe lucrează acum în serviciul comunității, iar el nu poate face nimic pentru a împiedica asta.

Totuși merge să-i spună…iar totul se termină cu un sărut mai mult decât incitant din partea lui Devin, ca răspuns la sărutul prietenesc pe care intenționase să i-l dea Cassie…

Se intimidează, își cere scuze și fuge mâncând pământul, lăsând-o pe Cassie total șocată și cu convingerea că niciodată nu a mai fost sărutată așa: de parcă nu ar fi putut trăi fără acest sărut! Era sărutul pe care orice femeie își dorește să-l primească măcar o dată în viață! Și …personajul masculin își cere scuze…ca de obicei!!!

Timpul trece, vine parada de ” Memorial Day” … În timpul unui meci de baseball, Devin e rănit, Cassie îi tamponează rana și…din una in alta, Devin îi spune:

” – Fir-ar să fie, ce vrei de la mine? Mi-am cerut scuze, nu? Am spus că n-o să se mai întâmple. Încerc să nu mă apropii de tine, și asta mă omoară. Doisprezece ani am așteptat să te sărut, și, când am făcut-o, m-am repezit la tine ca un disperat. Nu am vrut să te fac să suferi.”

La asta, Cassie îi spune simplu că sărutările lui nu o deranjează.

Dar cel mai mult m-a emoționat micuța Emma, care-i spune simplu lui Devin că-l iubește! Să vezi atâta încredere la un copil tăcut, timid…este uimitor.

Dar cum lucrurile nu merg niciodată numai spre bine, mama lui Cassie vine la han hotărâtă să-și oblige fiica să-și ierte fostul soț. Ba chiar îi spune că avea nevoie să fie disciplinată de acesta!??? Doamne, cum poate o mamă să fie atât de insensibilă la suferința copilului ei??

Cum vă spuneam, această discuție nu decurge deloc bine și Cassie ajunge să o gonească pe mama ei…și tot ea este cea care suferă…

Și pentru ca totul să se complice, apare Devin care, în momentul când o ia în brațe o face să se simtă în siguranță: și izbucnește în plâns. Tocmai atunci apar și copiii de la școală…iar ceea ce văd ei este că mama lor plânge când un bărbat o ține în brațe, iar Connor reacționează destul de urât: îl amenință pe Devin că-l omoară dacă nu-i dă drumul mamei lui. O reacție de înțeles după toate prin câte a trecut acest copil de-a lungul anilor… Dar, tot acum, află Devin că Joe– tatăl lui Connor, îl bătea și pe băiat atunci când mama lui nu era acasă…îl biciuia…. Singura care a scăpat de agresiunile fizice a fost micuța Emma…

Îmi vine să plâng când mă gândesc la tot calvarul prin care au trecut copiii și Cassie. E de mirare că încă mai pot intra în contact cu alții!

Devin îi spune în sfârșit lui Cassie că o iubește! Că o iubea chiar de când s-a căsătorit cu Joe…iar reacția ei…e de milioane: pur și simplu se blochează, se bâlbâie…

” – Am obosit să fiu corect. Am obosit să te tot aștept. Am obosit să fiu sfâșiat de iubirea pentru tine.”

Asemenea declarație din partea unui bărbat este uimitoare. Și merită apreciată cu adevărat. Dar … Cassie momentan nu este capabilă să o facă… Dar și când își revine din șoc, merge să-l vadă!!!

Magia este și ea întrepătrunsă… Abigail Barlow era și ea îndrăgostită de un bărbat ce-o iubea la rândul lui, numai că ea nu a fost capabilă să facă nimic în acest sens…

Cassie se pare că nu va proceda la fel… Cum vor decurge totuși lucrurile?

Mai bine decât se aștepta Cassie, asta-i sigur. Devin a fost tandru și iubitor, a avut răbdare cu ea, i-a arătat că dragostea poate fi frumoasă.

Lucrurile decurg ușor de aici înainte. Mai aflăm câteva detalii din viața fantomelor ce bântuie hanul și constat cu uimire că și stăpâna de la Barlow a avut un soț la fel ca și al lui Cassie: rău, gelos, bețiv și agresiv…

În timp ce relația dintre Cassie și Devin devine din ce în ce mai puternică, fostul soț al lui Cassie nu visează decât să se răzbune pe ea… și reușește să evadeze.

Unde credeți că fuge? Păi, după Cassie, bineînțeles!

Ce se întâmplă? Ajunge la ea? Reușește să se răzbune? Sau este oprit?

Nu am decât un singur răspuns pentru toate aceste întrebări: citiți cartea! Sigur aflați răspunsul!

Nota mea pentru carte este 10.

 

25 de gânduri despre &8222;Inima lui Devin MacKade de Nora Roberts&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.