Dincolo de iubire de Lisa Kleypas

image

Titlul original: Dream Lake

Editura: Miron

Anul apariției: 2016

Traducerea: Gabriela Dinulescu Marin

Număr de pagini: 367

După ce am citit „Strada iubirii” care m-a încântat, abia am așteptat să aflu povestea lui Alex, deoarece el m-a intrigat cel mai tare…

” Bogată în nuanțe…emoționantă….o adevărată magie.” BOOKLIST

Uneori este nevoie doar de o rază de soare pentru ca întunericul să fie alungat, iar iubirea să poată traversa timpul, rațiunea și spațiul…

Sinopsisul este incitant!

” Alex Nolan este cinic, plin de amărăciune. Este unul din cei trei frați care locuiesc în Friday Harbor, dar nu seamănă nici cu Sam, nici cu Mark. Cei doi cred cu adevărat în dragoste, sunt dispuși să riște pentru a avea o șansă la fericire. Dar Alex se luptă cu proprii lui demoni, înarmat cu sticla de whisky și trăiește în iadul personal.

Zoe Hoffman este întruchiparea blândeții și a romantismului. Când îl cunoaște pe frumosul și fascinantul Alex Nolan, toate instinctele o avertizează să o ia la fugă. Chiar și Alex îi spune acest lucru. Dar Zoe este atrasă de el și încearcă să-l facă să privească viața cu alți ochi. Și să creadă că dragostea nu este numai pentru nesăbuiți.

Zoe și Alex sunt ca apa și uleiul, focul și gheața, lumina și întunericul. Dar uneori este nevoie doar de o rază de soare pentru ca întunericul să fie alungat, iar iubirea să poată traversa timpul, rațiunea și spațiul, pentru a pune stăpânire pe două inimi care o așteptau.”

Un spirit prizonier într-o casă dărăpănată, care nici măcar nu știe cum a ajuns în acea casă…

Iar Sam vine să viziteze ruina, și-l bate gândul să cumpere casa și să o restaureze… iar în acest moment spiritul descoperă că poate spera….

Un început mai mult decât incitant, promițător!

Dar singurul care poate simți spiritul este Alex! Și nu doar atât… La a doua vizită a acestuia, între Alex și spirit se creează o punte, și astfel apare o situație neobișnuită: spiritul nu poate sta prea departe de Alex, cel puțin nu la mai mult de câțiva metrii! Dar devine vizibil! La spirit mă refer. Din păcate, doar pentru Alex…

Pe de altă parte, aflăm detalii despre copilăria lui Zoe, crescută de bunica paternă, abandonată de tată și de mamă, aceasta crește convinsă că este vina ei că părinții nu au iubit-o suficient cât să nu o părăsească. Dar a avut noroc cu bunica care i-a fost alături mereu.

Când află că tatăl ei se recăsătorise și avea o fată de 12 ani, și ea nici măcar nu știuse….

” Zoe era doar o amintire neplăcută a unei căsnicii eșuate, al femeii care îl părăsise.

– De ce nu mă vrea? Spusese printre suspine. Chiar atât de rea sunt?”

Dar, deși durerea și sentimentul de vină nu dispar, crește și se maturizează. Trece printr-o căsnicie care se destramă după numai un an, iar încrederea ei în masculii speciei este egală cu zero. Și nu este de mirare, nu-i așa?

Vine vremea marilor schimbări!

Bunica lui Zoe se îmbolnăvește de schizofrenie sau cam așa ceva, și nu mai poate locui singură, deci va sta cu Zoe, în casa pe care bunica o deține în Friday Harbor. Și astfel Alex este angajat să-i renoveze casa. În timpul primei vizite Zoe are un atac de panică din cauza unui paianjen, iar Alex– sfătuit de spirit, bineînțeles- o ajută să se calmeze. Cine ar fi crezut așa ceva?

După un sărut incendiar între cei doi când i-a adus schițele pentru casă, Alex este la fel de bădăran ca de obicei și pleacă brusc. Dar surpriza vine din partea spiritului care-l bântuie pe Alex! Se pare că a fost aviator și că era îndrăgostit de bunica lui Zoe….

” Te urăsc de-acum pentru toți anii în care voi trăi fără tine. Cum poate o inimă să continue să bată, deși doare atât de tare? Cum de mai trăiesc încă, deși mă simt atât de rău?

Mi-am rănit genunchii de cât m-am rugat să te întorci. Niciuna dintre rugile mele nu a fost ascultată. Am încercat să le trimit sus, în ceruri, dar ele rămân prizoniere aici, pe pământ, sub zăpadă.

Încerc să dorm dar mă sufoc.

Unde ai plecat?

Cândva mi-ai spus că fără mine raiul nu poate exista.

Nu te pot lăsa să pleci. Întoarce-te să mă bântui.

Întoarce-te.”

Tragic, uimitor, de necrezut! Oare este posibil ca această scrisoare să fi legat spiritul de lumea asta și să nu mai fi putut pleca? Are oare iubirea sau durerea această putere?

Bănuim că spiritul este un ” fost pilot pe teatrul de operațiuni din China- Burma- India.”

Între timp, Zoe și Alex încep să aleagă faianța, și alte materiale pentru renovarea casei. În tot acest timp, Zoe se gândea la Alex…inevitabil!

” Nu era la fel de fermecător ca fratele lui, Sam și nici nu se străduia să fie. Ceva la el rămânea de nepătruns, departe. Dar asta îl făcea și mai sexy, sau cel puțin așa i se părea ei.”

Aproape fără să-și dea seama și clar fără să-și fi pus în plan, Alex renunță brusc la băutură….ceea ce îl face să intre în sevraj, la fel ca orice alcoolic.

Dar în cele mai dificile momente ale lui, două persoane îi sunt alături: spiritul și Zoe- care-i oferă de mâncare și astfel, ușor ușor se repune pe picioare.

La final Zoe își cere plata: un sărut– ” ca să-i faci gurii plăcere” după spusele ei. Așa are parte de un sărut ca-n filme, dar Alex este un bărbat hotărât și nu vrea să o rănească, așa că decide să se îndepărteze…

Se îneacă în muncă, nu mai pune gura pe alcool– lucru pentru care până și spiritul îl apreciază deoarece sunt foarte puține persoane care reușesc să se lase de băutură fără prea mult ajutor.

Când vine Darcy-fosta lui soție, refuză să se culce cu ea, asta chiar e o noutate! Și își cere scuze pentru felul în care a tratat-o în timpul căsniciei ….

Vă vine să credeți? Alex ironicul, răutăciosul…să devină un ex-alcoolic reformat, care o ajută pe bunica lui Zoe să-și revină după un minor atac de panică: cum? Simplu! Dansând cu ea pe o melodie veche pe care spiritul o fredonează mai tot timpul.

Și nu-i totul…deși vrea să pară un dur și un ghețar, descopăr un Alex cu bun simț, care pune suflet deși nu vrea să recunoască. Sunt sigură că Zoe nu are nici cea mai mică scăpare!

Dar mă frământă ceva: cine este de fapt spiritul? E clar că nu este fostul soț al Emmei. Sper să aflăm până la final.

În altă ordine de idei, starea Emmei se degradează pe zi ce trece, începe să uite lucruri simple, și din păcate se răzbună pe Zoe….

Cât va rezista aceasta până să clacheze? Va fi cineva alături de ea în acel moment?

Aaaaaa, am aflat cine este spiritul: se numea Tom!!! A fost pilot, doborât de japonezi în război. Iar soțul Emmei a fost un coleg de-al lui Tom. Emma își dă seama că Tom este prezent lângă ea, când Alex este în preajmă. Așa că îi povestește acestuia totul despre Tom.

Și Alex continuă să fie aproape! De Emma, de Zoe….

P.S.   ” Nu te voi uita niciodată, așa cum nu voi uita felul enervant în care cântai, comentariile tale nesuferite sau faptul că mi-ai salvat viața. Ai devenit prietenul meu într-o perioadă în care nici nu realizam că aș avea nevoie de unul. Și m-ai făcut să înțeleg că moartea nu este cel mai rău lucru– ci să mori fără să fi iubit pe cineva.”

Nota 10 pentru această carte!

28 de gânduri despre &8222;Dincolo de iubire de Lisa Kleypas&8221;

  1. Recenzia ta este minunata Geo ! Foarte ispititoare! Ai surprins esenta povestii. Daca nu as fi citit deja aceasta carte cu siguranta pana diseara o devoram . Mi-a placut foarte mult povestea lui Alex si Zoe! Are toate ingredientele necesare: o poveste superbe, cu bune si rele, personaje frumoase, bine conturate si ,desigur, magie, dar și momente imprevizibile tandrete, momente romantice , care te fac sa petreci momente minunate citind-o!.
    PS -Singurul aspect negativ: coperta care mi s-a parut urata.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Geo, m-ai pus pe jar cu recenzia ta, e ispita curata! Foarte frumos ai povestit si m-ai facut mai mult decat curioasa in privinta cartii, a seriei de fapt, ca nu am citit nici Strada iubirii. O sa le citesc cat de curand, sunt convinsa ca voi fi incantata de ele, autoarea e printre preferatele mele.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.