Merită să mori pentru ea de Linda Howard

image

Titlul original: To Die For

Editura: Miron

Anul apariției: 2016

Traducerea: Andreea Radu

Număr de pagini: 367

” Blair Mallory duce o viață bună. E frumoasă, încrezătoare și are un centru de fitness de înaltă clasă, o afacere înfloritoare. În umbra succesului însă, o clientă cu probleme dezvoltă o fixație ciudată pentru ea și începe să îi imite stilul și îmbrăcămintea. Situația ia o turnură întunecată atunci când copia ei fidelă este împușcată, iar Blair este martoră la crimă.

Media speculează asupra detaliilor neplăcute ale omorului și o împinge pe Blair sub lumina dură a reflectoarelor, iar ea trebuie să dea piept cu locotenentul Wyatt Bloodsworth. Acesta vrea să conducă investigația fără nici un amestec din afară, dar Blair e hotarâtă să afle pe cont propriu detalii despre viața victimei. Atunci când cineva începe să o amenințe din ce în ce mai des, Wyatt observă și intervine. Oare nu cumva crima a fost rezultatul unui caz letal de identitate greșită, iar ea era adevărata țintă a criminalului?”

Un început haios, care m-a făcut să mă uit la numele autorului de vreo două- trei ori, doar ca să mă asigur că este vorba de Linda Howard!

Să facem cunoștință cu personajul nostru:

” Revenind, pe mine mă cheamă Blair Mallory. Da, știu, e un nume de pipiță, care se potrivește cu părul blond și cu majoretele. Nu am ce să fac, așa mi-au spus ai mei. Pe tata îl cheamă tot Blair, așa că eu sunt recunoscătoare că nu mi-au spus și Junior. Nu cred că aș mai fi fost regina balului în liceu dacă m-ar fi chemat Blair Mallory Jr.”

Descopăr o Linda Howard altfel, mult mai amuzantă decât o știam eu până acum, o adevărată ispită să citesc această carte. A fost ca o tornadă!!!

Ce pot să spun? O familie interesantă are Blair…. Sora cea mică se sărută cu soțul ei, apoi Siana– sora avocat o ajută să bage divorț…iar mama știe totul și o susține, pe când tatăl …

” Cu femeile Mallory intrate în acțiune, divorțul s-a finalizat în timp record, fără ca tati să afle vreodată de ce eram atât de supărate pe Jason. Nu că i-ar fi păsat. Dacă noi eram furioase, atunci și el era, în numele nostru. Nu-i frumos din partea lui?”

Odată finalizat divorțul, cu banii primiți își deschide o sală de fitness numită ~ Trup frumos~ tuturor membrilor familiei le-a plăcut acest nume. Nu orice fel de sală, ci una de lux.

” Oricum, în noaptea cu pricina… Doar v-am spus că am fost martoră la o crimă, nu? Am închis ca de obicei. Era ceva cam târziu, pentru că făcusem câteva exerciții de gimnastică– nu știi niciodată când o să ai nevoie să faci flic- flacul pe spate. Transpirasem, așa că după aceea am făcut un duș și m-am spălat pe cap înainte să-mi iau lucrurile și să mă îndrept spre ușa angajaților. Am stins luminile, apoi am deschis ușa și am ieșit sub acoperișul de metal.

Dar stați, m-am grăbit cu povestea și nu v-am spus despre Nicole.”

Cam aiurită Blair a noastră, care sare de la un subiect la altul, dar foarte amuzantă și inteligentă. Nu ai cum să nu o placi!

Buuuun… Trecem peste preliminarii și hai să facem cunoștință cu moarta. Cum care? Nicole!

Nicole, o tipă care a început să o copieze pe Blair aproape întru totul: dacă Blair e blondă cu șuvițe …și Nicole este; dacă Blair poartă costum de gimnastică dintr-o bucată și jambiere…păi să fim siguri că și Nicole face la fel! Apoi a fost mașina: albă și decapotabilă, doar firma diferă!

Dar toate astea nu ar fi contat dacă era o persoană ok, dar nu, Nicole jignea, punea stăpânire pe aparate, lăsa dezordine în urma ei…toate astea s-au transformat în plângeri depuse la dosar de alți membrii, astfel că a fost dată afară. Nu a plecat elegant, de asta vă asigur!

Să revenim! O vede pe Nicole și mașina ei, apoi aude un foc de armă– automat s-a lăsat la pământ, înfricoșată că va fi omorâtă.

Dar nu era chiar așa…

A reușit să revină în interiorul clădirii și să sune la urgență… După ceva timp, își face apariția și personajul principal al cărții: locotenentul Wyatt Bloodsworth, pe care Blair îl cunoștea, mama acestuia fiind o fostă clientă a clubului; cei doi având parte de trei întâlniri din care două aproape să atingă cota de incendiu…

” Țipa testosteron. Frumusețea este aproape irelevantă atunci când un bărbat are sex-appeal, iar Wyatt Bloodsworth nu ducea deloc lipsă, cel puțin din punctul meu de vedere. Simțeam din nou chimia dintre noi.”

Martoră la o crimă, cu ziariști ce sigur scriu despre asta, concluzia e evidentă: criminalul își va da seama că a fost văzut, și atunci Blair este în pericol…

” – Rahat! Am spus.”

Și câtă dreptate are!

Dar cu toate astea, cum a doua zi nu-i este returnată mașina aflată în custodia poliției, închiriază una și pleacă la plajă. Vacanța nu a durat prea mult că Wyatt a și găsit-o! Și de cum a găsit-o a și sărutat-o:

” Gura lui îmi dădea aceleași senzații și avea același gust, corpul lui era dur și cald lipit de al meu, brațele lui puternice erau ca din oțel viu în jurul meu. Fiecare terminație nervoasă din trupul meu s-a trezit în acea clipă– ca un curent electric de intensitate medie care mă traversa, magnetizându-mă, atrăgându-mă spre el.”

Ciudat mod de a respinge pe cineva, nu?? Sau chimia e atât de puternică?

Nici bine nu se termină vacanța romantică, că Blair e împușcată în braț când își relua în sfârșit mașina. Ambulanță, poliție….o adevărată desfășurare de forțe.

La spital, altă desfășurare de forțe: mama, tatăl și Surorile ei, plus un Wyatt încruntat. Dar circumstanțele sunt de așa natură că ajunge să stea la el acasă- e mai în siguranță și nu-și pune părinții în pericol…

Toate bune și frumoase, până aici! Se cunosc mai bine unul pe celălalt, se împrietenesc, discută despre planurile lor de viitor…și ce discuții! Atât de pline de umor că nu știi cum să te mai oprești din râs. Cartea este precum o doză de energizant! Merge perfect dacă ești plictisit. În mod sigur distruge monotonia!

Îmi place personalitatea lui Blair. Modul cum interacționează cu părinții și sora ei Siana, foarte deschis și afectuos; felul în care se comportă cu mama lui Wyatt– prietenos; apoi felul în care îi tot ține piept lui Wyatt…efectiv îl ține în șah, tot timpul în alertă.

Este o tipă cu capul pe umeri, amuzantă, nu-ți vine să crezi că-i blondă– deși știe să profite de acest avantaj!

Wyatt în schimb, este tăcut atunci când trebuie, îi merge mintea brici și știe cum să facă să-i iasă toate cum vrea el. Dar lasă spațiu, știe când să preia controlul, este hotărât  să reușească în tot ceea ce face și știe cum să își urmărească scopul până îl atinge.

Împreună, sunt explozivi și în același timp se potrivesc de minune! Și să-l aud vorbind de căsătorie și mutatul împreună m-a uimit într-o oarecare măsură. Deși, nu sunt sigură că ar fi trebuit… De vină e senzația că tocmai am coborât dintr-un montaigne-rousse și sunt încă amețită!

Un alt accident: cineva îi taie frânele. În intersecție, intră pe contrasens, o mașină o izbește în plin și se declanșează airbag-ul… Vânătă toată, cu fața umflată și amorțită…

Cine să fie criminalul? Wyatt spune că cel mai probabil este un bărbat, dar cine? Și așa revine să stea cu el….

Și iar atracție, scene fierbinți și situații și conversații ce stârnesc hohote de râs. Ba chiar Wyatt o prezintă șefului său drept logodnica lui!

Așa să fie oare? Vor avea un viitor împreună?

Descoperă până la urmă cine e criminalul?

Citiți cartea! Cu siguranță este antidotul pentru plictiseală!

Nota mea pentru carte este 10!

18 gânduri despre &8222;Merită să mori pentru ea de Linda Howard&8221;

  1. Imi place recenzia. Cat despre carte, ma bucur ca am avut ocazia sa citesc inca o carte amuzanta marca Howard. La vanatoare de barbati m-a facut sa rad in hohote , motiv pentru care am recitit-o de nenumarate ori. TI-O RECOMAND!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Geo, ai facut o prezentare foarte ispititoare! Nu ma pot lauda ca am citit multe carti de aceasta autoare, dar tot ce am citit pana acum, mi-a placut. Sunt sigura ca este o carte inteesanta, și cum mie imi plac cartile politiste, cu mistere, sunt si mai curioasa cum este dezlegat misterul crimei .
    Pe scurt: Ne-ai prezentat o alta tentatie…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.