Zece respirații scurte de K. A. Tucker

imageimage

Titlul original: Ten Tiny Breaths

Editura: Epica Publishing House

Anul apariției: 2016

Traducerea: Gabriela Stoica

Număr de pagini: 347

” Tucker plusează necruțător cu și mai multă dorință și tensiune erotică la fiecare întâlnire a celor doi tineri protagoniști, Kacey și Trent. Aveți în față un roman plin de romantism, cu personaje secundare creionate ingenios– un mod captivant de a porni o serie care va frânge inimi.” – KIRKUS

” Zece respirații scurte este un roman înduioșător. Am râs, am plâns, am suferit și m-a adus în starea ca eu însămi să fiu nevoită să respir de zece ori, scurt.” – Cora Carmak – autoarea romanului Losing it

K. A. Tucker s-a născut în Ontario, Canada și a scris prima ei carte la vârsta de 6 ani.

A scris 14 romane devenite bestselleruri. Seria ” Ten tiny breaths” a propulsat-o în rândul autoarelor consacrate ale genului New Adult: Tammara Webber, Colleen Hoover…

” Respiră, Kacey. Zece respirații scurte. Agață-te de ele. Simte-le. Iubește-le.

Cu patru ani în urmă, viața lui Kacey  Cleary a fost distrusă atunci când mașina în care se afla a fost lovită în plin de un tânăr șofer beat, omorându-i părinții, pe iubitul ei și pe cea mai bună prietenă a sa. Încă mai este bântuită de amintirea momentului în care a rămas prizonieră între fiarele contorsionate ale autoturismului, ascultând-o pe mama ei cum își dădea ultima suflare. Acum, Kacey vrea să își lase trecutul în urmă. Înarmată cu două bilete de autobuz, Kacey și sora ei în vârstă de cincisprezece ani, Livie, fug din Grand Rapids, Michigan, pentru a începe o nouă viață în Miami. La început, fetele se zbat să o scoată la capăt, dar Kacey nu este deloc îngrijorată. Ea poate face față oricui, în orice situație- cu excepția vecinului său misterios din apartamentul 1D.

Trent Emerson are niște ochi albaștrii în care arde un foc mocnit, gropițe adânci și pare că se menține într-un echilibru perfect între a fi un tip simpatic și unul dur. Călită fiind de trecutul ei tragic, Kacey este hotărâtă să țină pe toată lumea la distanță, dar atracția lor este de netăgăduit, iar Trent caută cu disperare și neîncetat o cale spre inima împietrită a lui Kacey– chiar dacă asta înseamnă că oricând poate să iasă la iveală un secret exploziv care va zgudui din temelii ambele lor lumi.”

Cartea începe cu un coșmar, sau mai bine spus …o amintire extrem de dureroasă:

” Un șuierat ușor… inima îmi bubuie în urechi. Nu aud nimic altceva. Sunt sigură că gura mea se mișcă, strigând numele lor… Mami? Tati? …dar nu îmi aud glasul. Dar mai rău e că nu le aud pe ale lor. Mă întorc spre dreapta și văd silueta lui Jenny, dar membrele ei arată ciudat și nefiresc și ea stă înghesuită în mine. Portiera de pe partea ei este mai aproape decât ar trebui să fie. Jenny? sunt eu sigură că spun. Ea nu răspunde. Mă întorc spre stânga și nu văd decât negru în fața ochilor. E prea întuneric ca să îl văd pe Billy, dar știu că este acolo, deoarece îi simt mâna. Este mare și puternică și îmi învăluie degetele. Dar nu se mișcă… Încerc să o strâng, dar nu îmi pot convinge mușchii să se contracte. Nu pot să fac nimic altceva decât să îmi întorc capul și să îmi ascult inima bătând în piept precum ciocanul pe nicovală, pentru ceea ce mi se pare a fi o eternitate.”

Oare cum reușește un copil să treacă peste așa ceva? Mie una, îmi este cu neputință să-mi imaginez…

Ajunse în Miami, constată că apartamentul pe care l-au închiriat e cu totul altfel decât cel prezentat în reclamă…dar speră să se descurce, și neavând bani, nu-l pot refuza.

În aceeași zi fac aprovizionarea, o înscrie pe Livie la liceu și apoi la spălătoria de la subsol, unde spălatul rufelor devine aventura zilei când îl cunoaște pe noul vecin, Trent. Acesta pur și simplu o atrage instantaneu, oricât ar încerca ea să-i reziste…

După accident, Kacey a dus o existență torturată ca să zic așa. Un an de zile a făcut recuperare în spital pentru a-și reveni, apoi notele i-au scăzut până a ajuns printre cei mai slabi copii din clasă, s-a scufundat în droguri și băutură și aventuri de-o noapte; singura consolare o găsește la sală unde își descarcă furia și durerea pe sacii de box.

Nu mai plânge, nu mai râde și nu mai lasă pe nimeni să o atingă în afară de Livie, care este unica ei rază de lumină.

După perioada de amorțeală, vine negarea. La fel de grea!

Livie și Kacey o duc greu, abia au ce mânca de la o zi la alta, dar se zbat. Kacey muncește din greu pentru ca sora ei să poată merge la școală și să aibă un viitor frumos, abia apoi sosind și vremea ei.

Ușor, ușor, se împrietenesc cu vecina lor Storm și fetița acesteia Mia, de care Livie mai are grijă din când în când.

Storm îi face rost de un serviciu mai bine plătit, într-un bar, unde lucrează și ea: barman într-un bar de streaptease!!!

Urmează faza împotrivirii în stadiul recuperării psihice. Cea în care nu recunoaște că ar avea probleme s-a dus, acum luptă contra lor, încercând să le îngroape cât mai adânc…

După prima noapte de servit la bar este uimită de bacșișul primit și pentru prima dată se gândește că va reuși să o scoată la capăt doar ea și sora ei!

Dar urmează momentul de groază când în timpul unui simplu duș, descoperă un șarpe în baia ei– este terifiată la vederea șerpilor– și începe să urle. Ei bine, cine credeți voi că este Cavalerul în armură strălucitoare care se luptă cu mărețul monstru? ( Care monstru nu e decât un șarpe mic și aproape inofensiv.) E nimeni altul decât Trent, chipeșul vecin.

Iar emoția și șocul întâlnirii cu șarpele se transformă într-o explozie de dorință și Kacey sare pe Trent! Dar până la urmă îl respinge și neagă că-l dorește.

Ba chiar, la sală ajunge iar să fie tentată să recadă în vechile obiceiuri– sex de dragul sexului, sex pentru a uita de durere– doar că Ben ( un coleg de la muncă) o atinge pe mână și atunci ea își aduce aminte de accident și îl respinge pur și simplu.

Mie îmi este clar că Kacey are nevoie de ajutor…dar ținând cont că consilierea psihologică de după accident nu a dat absolut nici un rezultat, ce fel de ajutor îi poate fi oare de folos?

În același timp, aproximativ seară de seară Trent își face apariția la bar iar Kacey e dată peste cap de câte ori îl vede….

” În ochi îi strălucesc luminițe și trebuie să îmi domolesc ritmul respirației în timp ce inima îmi bubuie ca un baros în coaste. Acum când m-am împăcat cu ideea că ticălosul acesta îmi va afecta viața, fie că îmi place sau nu, e și mai sexy decât înainte. Respiră, Kacey.”

Descoperă că atingerea lui Trent nu o trimite în toiul coșmarului cu accidentul! Pe lângă faptul că atunci când o atinge se simte plină de viață și de căldură…pe lângă atracția care este ca o undă electrică între cei doi…

Începe să iasă cu el la întâlniri…chiar și fără să știe mai nimic despre el…ceea ce mie personal, mi se pare un lucru riscant, dar cumva vine firesc pentru Kacey.

Îmi stârnește curiozitatea și faptul că trece o noapte fără ca ea să aibă iar coșmarul… când mâna ei a fost prinsă în mâna prietenului ei ore întregi și și-a auzit mama dându-și ultima suflare…înainte ca cei de la descarcerări să reușească să o scoată dintre fiarele contorsionate…

Lucrurile dintre cei doi avansează într-un mod uimitor:

” El vorbește și eu ascult murmurul seducător, cu tonalități joase, al vocii lui și, cu toate că hormonii mei planifică un atac în forță ca să îmi deturneze mintea și să îmi preia toată gândirea rațională, nu pot să nu mă las purtată de fărâma de viață care curge prin sufletul meu, din nou.”

Sunt din ce în ce mai atrași unul de altul, și tocmai datorită atracției, Kacey pierde un pariu cu Trent și se vede nevoită să meargă la o ședință de terapie psihologică…

Se pare că multora ajunge să le pese de ea, dar și ei– deși se laudă că ține pe toată lumea la distanță– ajunge să-i pese de Storm și Mia, de Trent…

Dar faptul că Trent o forțează să mearga la un psiholog, nu prea îi cade bine. Dar se pare că Trent a avut dreptate într-o privință: faptul că îngroapă durerea, nu va duce decât la un moment în care va claca.

Și o face, bineînțeles, atunci când Storm este atacată…

” Simt o durere ascuțită în piept atunci când îmi dau seama că toate acestea sunt amintiri pe care sper să le construiesc și împreună cu Storm.

Toate lucrurile pe care acel individ tocmai a încercat să mi le fure.”

” A încercat să îmi fure o a doua șansă. Trebuie să plătească.”

Și aproape că-l omoară pe tip, dacă nu ar fi fost băieții să o oprească…

” – Doamne, Kacey! Ce aveai de gând să faci?

Înghit în sec, căutând cu disperare o gură de aer, scuturând din cap și tremurând toată în același timp.

– Nu știu, nu știu, nu știu, bolborosesc eu iar și iar.

Dar știu. Știu ce era să fac.

Era cât pe ce să omor un om.”

Și acum urmează starea de șoc, șoc din cauza a ceea ce era cât pe ce să facă dacă Nate – paznicul barului, nu o oprea…

Dar este și noaptea în care face dragoste cu Trent pentru prima dată…pentru ca în dimineața următoare el să plece. Și să dispară timp de 19 zile…iar la întoarcere…

” – Îmi pare rău. Nu am vrut niciodată să îți provoc mai multă durere decât cea pe care a trebuit să o înduri.

– Chiar așa? Lăsându-mi un bilet evaziv a doua zi dimineață după ce Storm a fost atacată– după ce am făcut sex împreună pentru prima dată– și dispărând apoi timp de aproape trei săptămâni este felul tău de a nu îmi provoca și mai multă durere?”

Și aceasta este marea problemă, chiar dacă Trent își cere scuze și îi promite că de acum înainte nu va încerca decât să o facă fericită.

Atât și nimic mai mult!

Îi va permite Kacey? Va risca să fie iar rănită? Sau va prefera să-l scoată definitiv din viața ei?

Puteți afla deznodământul poveștii acestui cuplu doar citind această carte ce pur și simplu va deveni preferata ta fără doar și poate!

Nota mea pentru carte este 10!

16 gânduri despre &8222;Zece respirații scurte de K. A. Tucker&8221;

  1. Am primit si eu cartea cadou, insa nu am avut timp sa o citesc.
    De fapt, eram in dubii…sa o citesc sau nu
    Pana la urma, la indemnul tau si al prietenei mele care e pasionata de carti de acest gen, cred ca voi incerca sa imi fac timp sa o citesc

    Apreciat de 1 persoană

  2. Am citit cartea si ai facut o recenzie pe masura ei 🙂 citind asa carti,nu ma pot gandi decat la o simpla intrebare:La cate lucruri pot rezista oamenii?

    Din serie,astept cu nerabdare povestea lui Cain,aveam impresia la inceput ca va fi ceva intre el si Storm,si m-a intrigat personajul lui

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.