Golful dragostei de Lisa Kleypas

image

Titlul original: Crystal Cove

Editura: Miron

Anul apariției: 2016

Traducerea: Andreea Radu

Număr de pagini: 367

” Golful dragostei: secrete, visare, iubire, furtună de dorințe și pericole…

Justine Hoffman și-a construit o viață comodă în Friday Harbor. E proprietara unui hotel mic, dar foarte căutat și are un trai sigur și liniștit. Copilăria petrecută cu mama ei nestatornică, mereu călătoare, pe nume Marigold, i-a insuflat un dor adânc de statornicie. În ciuda tuturor lucrurilor pe care ea le-a obținut, lui Justine tot îi lipsește ceva: iubirea. După ani buni de dor, visare și dorințe neîmplinite, ea este pregătită să facă orice trebuie ca să-și schimbe destinul.

Când îl întâlnește pe misteriosul Jason Black, ea dezlănțuie din greșeală o furtună de dorințe și pericole, care amenință să-i distrugă tot ce prețuiește ea mai mult: viața ei liniștită.

Dar Jason are propriile lui secrete și își dorește de la ea mai mult decât îi dă voie soarta.”

Sună mai mult decât interesant! Abia aștept să văd cum vor decurge lucrurile!

Justine este verișoara lui Zoe și proprietara de la „Artist’s Point”, este o persoană săritoare, zâmbăreață și bună la suflet, care are cam tot ce și-a dorit de la viață. Tot în afară de…

” Aceste cuvinte-ți poartă soarta. Cât eu aștept, să nu cunoști pe alta. Soarta te-a găsit, iubirea te-a primit. Vino la mine.”

Da! Vrea iubire!

” Voia acel gen de iubire care s-o ducă în călătoria vieții ei. Visa la un bărbat care s-o dezbrace de toate platoșele pe care le purta, ca de o lenjerie din mătase, până când, capitulând, ea să i se ofere cu totul. Poate că atunci lumea n-ar mai fi părut atât de mică și nici nopțile atât de lungi. Poate că atunci nu și-ar mai fi dorit ca nopțile să nu se mai termine niciodată.”

Cred că toți suntem plecați în căutarea iubirii. Mai devreme sau mai târziu, o găsim. Sau sătui de atâta căutare, ne mulțumim cu ceea ce găsim. Doar câțiva care nu se lasă așa ușor, au șansa de a descoperi iubirea adevărată!

La așa ceva visează și Justine. Nu cere prea mult, nu-i așa?

Jason Black este un tip introvertit, care-și păstrează viața privată exact așa cum este: privată. Deși un mogul al jocurilor pe calculator, este foarte taciturn, nu e deloc sociabil și foarte puțin interesat de conversațiile politicoase.

Haideți să vă dau ceva mai multe informații despre Justine: este fiica unei vrajitoare, de fapt este o vrăjitoare care-și moștenește puterile prin intermediul ADN-ului.

Justine are propria ei carte de vrăji– Grimoar– care nu poate fi furat. Sau, dacă poate, ar trebui să ai și cheia care-l deschide…

De data aceasta, simțindu-se chemată de carte, o ia și o descuie. Aceasta se deschide din proprie inițiativă la pagina 13!!!

Această pagină îți arată ceea ce îți dorești. Lui Justine îi apare scris:

” Cum să rupi un legământ?”

Oare despre ce e vorba? Justine nu știe foarte multe, decât:

” Un legământ era un descântec pe viață, adesea sub formă de blestem. Efortul să rupi unul era atât de mare și de periculos încât rezultatele ar fi putut să fie chiar mai rele decât vraja originală.”

Și după câteva momente de șoc și uimire, realizează cu durere că acesta este răspunsul la ceea ce-și dorește ea cel mai mult. Deci concluzia e destul de simplă: a fost blestemată!

Cine? De ce? Cum? Astea sunt întrebări la care trebuie să afle răspunsul. Dar vă pot spune un singur lucru: este ferm decisă să rupă legământul…

” Însemna că blestemul fusese aruncat de cineva care o ura. Dar un legământ nu era de neclintit. Nimic nu era, și oricât ar fi costat-o, Justine se decise să-l destrame pe acesta.”

Să facem cunoștință și cu Jason Black, mogulul jocurilor fantasy, obișnuit să comande și să-i fie respectate regulile cu strictețe. Care descoperă că e interesat de Justine.

” Jason abia dacă reuși să-și ia ochii de la ea destul cât să facă după cum i se ceruse. Până în acel moment, deși se cunoșteau de foarte puțin timp, Justine Hoffman îl tachinase și îl luase peste picior într-un fel în care nu mai îndrăznise nimeni înainte. Adevărul era că îl interesa mai mult decât oricine dintre cei pe care-i cunoscuse în ultimii ani.”

Și uite așa, printre discuții la miezul nopții, jocuri și aluzii, cei doi se simt tot mai atrași unul de altul. Și nu doar atât!

Aflăm că Jason nu are suflet! Poftim??? Păi se pare că este posibil… Justine are suficientă încredere în el încât să-i spună că ea este vrăjitoare.

Se vede că fiecare se implică din ce în ce mai mult față de celălalt. Mă bucur pe de-o parte, dar mă și îngrijorează blestemul asupra lui Justine și faptul că Jason nu are suflet…

O simplă călătorie de o oră cu caiacul spre insula Cauldron, pe care o mai făcuse de zeci de ori, se dovedește a fi un adevărat război cu moartea, în care Justin mai are puțin și iese în pierdere. Dar apare Jason și o salvează, o duce la prietenele ei…și urmează o adevărată ceartă… dar faptul că face tot posibilul ca ei să-i fie bine dovedește că-i pasă de ea, cu toată firea lui rece și distantă.

Și nu este înspăimântat de vrăjitoare! Puțini oameni ar accepta aceste lucruri cu aceeași ușurință cu care o face Jason!

Ați văzut vreodată o vrăjitoare atât de furioasă încât să-și piardă controlul? Ei bine, vă spun eu cum este! Becuri explodează, cuțite și furculițe zboară prin aer și se lipesc de frigider iar natura se dezlănțuie… Și cu toate astea, Jason este alături de ea, reușind să o calmeze.

Ce a provocat toată această furie? Păi faptul că propria ei mamă a fost capabilă să arunce asupra ei un blestem care să o condamne să nu cunoască niciodată iubirea…oare ce fel de mamă este aceea, în stare să-i facă așa ceva propriului său copil? Dar asta se pare că nu-i totul… dacă o vrăjitoare se îndrăgostește, acel bărbat moare mai devreme sau mai târziu…

Justine este hotărâtă să nu mai aibă nimic de-a face cu Jason, din dorința de a nu-l pune în pericol. Dar Jason are altă părere:

” – Așa ceva se întâmplă o dată-n viață. Cunoști pe cineva și ai reacția asta nebunească… Îi atingi pielea și ți se pare cea mai grozavă piele pe care ai atins-o vreodată, și nici un parfum de pe pământ nu ar putea să fie mai plăcut decât aroma ei, și știi că n-ai avea cum să te plictisești vreodată cu ea, pentru că e interesantă chiar și atunci când nu face nimic. Chiar și fără să știi totul despre ea, o înțelegi. Știi cine este, și te potrivești cu ea din toate punctele de vedere.”

Și nu doar atât! Jason nu este dispus deloc să renunțe la ea, ba chiar vrea să-și asume orice risc numai să fie cu ea! Îmi place, așa un bărbat rar întâlnești!

Și culmea este că, datorită faptului că, dacă se îndrăgostește de el, acesta, mai devreme sau mai târziu, moare… Justine vrea să-l protejeze. Jason pe de altă parte:

” – Unul dintre avantaje, atunci când nu ai suflet, e că nu ai de ales și trebuie să trăiești momentul. Orice moment în care te am în brațe e unul bun, spuse, apoi o Sărută pe creștet.”

Este emoționant și exasperant să vezi două persoane care se iubesc, conștiente fiind că nu vor avea parte de o fericire până la adânci bătrâneți… Este dureros…

Dar și mai dureros este să constați că persoana pe care o iubești este capabilă să fure de la tine, să te înșele… Ceea ce află Justine. Jason i-a furat grimoarul în încercarea de a face cumva să-și capete un suflet!

Și asta, cu ajutorul asistentei sale personale, care este deasemenea, vrăjitoare… Și acum îmi dau seama că el tot timpul a avut un plac ascuns.

Problema este că, acele vrăji s-ar putea să aibă repercursiuni grave asupra unor persoane nevinovate… Grea situație! Atât pentru Jason cât și pentru Justine…

Și totuși, secretara îi face vraja de longevitate… Justine merge să-și recupereze grimoarul de la Jason, iar ceasurile încep să stea în loc…

Se apropie sfârșitul…

Întrebarea este: pentru care dintre ei? Ce se întâmplă cu Jason și Justine? Așa de scurtă să fie povestea lor de dragoste?

Citiți cartea! Sigur vă va uimi!

Nota mea pentru carte este sigur 10!!!

15 gânduri despre &8222;Golful dragostei de Lisa Kleypas&8221;

  1. Super recenzia,la fel ca si cartea!Recunosc ca am fost foarte surprinsa de cat de bine imbie Kleypas magia cu viata cotidiana,seria este frumoasa si merita citita,dupa cum se vede si din recenziile tale 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.