Capcana ( vol. 1) de Simona Stoica

image

Titlul original: Capcana

Editura: Herg Benet – Cărțile Arven

Anul apariției: 2015

Număr de pagini: 311

” Trăiește în trecut. Fugi de prezent. Privește spre viitor.”

” Nu sunt o victimă. – Shade Hollow

Nu sunt un asasin. – Jack Harper

Nu sunt un trădător. – Malek Hellfire

Sunt un Rephelim. Și Moartea e Stăpâna mea.”

Oare așa să fie?

” Pentru tine, drag cititor, pentru șansa pe care mi-o oferi.” – Simona Stoica

Mulțumesc Simona!

” Cititorule,

Nu mi-ai ascultat avertismentul. L-ai citit, apoi l-ai ignorat. Ai preferat să crezi că eu sunt dușmanul de care trebuie să te ferești, că eu sunt cel care vrea să te corupă și să te înșele, când eu doar am încercat să înlătur voalul care ți-a acoperit ochii.

Timpul te-a păcălit. Ți-a aruncat o Provocare, iar tu, din curiozitate și naivitate, ai acceptat-o. Acum, ți-a pregătit o Capcana. A întors personajele împotriva ta. Te va îndepărta de tot ce ți-a fost mai drag, doar pentru a te aduce cu un pas mai aproape de propria moarte.

Cu fiecare volum parcurs, adevărul se luptă să iasă la iveală. Însă numărul minciunilor crește și speranța pălește cu fiecare capitol parcurs.

Ai încredere în Rephelimi. Știu asta. Ai încredere în cei care pășesc pe urmele Sorții, mireasa Timpului.

Poate greșesc… dar cred că ai picat deja în Capcană.

Autorul”

Poate că are dreptate!

Cert este că m-am lăsat provocată să citesc primul volum al seriei „Rephelimii”, care m-a captivat pur și simplu, Jack și Desiree mi-au atras atenția și mi-au stârnit imaginația; pentru ca la final să rămân cu mai multe întrebări decât aveam după ce citisem primele capitole.

Și nu doar atât! Dar, această tânără autoare, ne-a lăsat să așteptăm ceva! … Până să publice volumul doi al seriei: Capcana…sincer, mai aveam puțin și mergeam la colindat la ușa ei… Psst! Șpaltul cărții, clar! 😀

Simona însă, ne-a dat întâlnire la Gaudeamus în 2015, când a lansat volumul de față.

Oare ce se mai întâmplă cu Desiree?

” În mintea mea totul se schimbase. Nu mai eram aceeași persoană.           Realitatea acelor vorbe mă izbise atât de adânc, încât renunțasem la orice umbră din trecut pentru a înțelege cine eram cu adevărat.       Nu știam ce avea să se întâmple cu mine.                                                 Nu știam ce voi face în continuare sau dacă voi folosi șansa care mi se oferise pentru a afla cine fusesem și de ce crescusem atât de departe de cei asemenea mie.                                 Un singur lucru era clar…. Desiree murise.                                                  Shade Hollow renăscuse.”

Cum? De ce? Oare ce ne-a mai pregătit Simona? Vom vedea, mai mult ca sigur!

Până una alta, cartea debutează cu Jack Harper în pragul morții… Stați calmi! Doar era să moară, nu a murit!

Dar acesta este îngrijorat pentru Desiree, și îl informează pe Azazeal că aceasta deja poate mânui Focul, unul din elemente.

În plină acțiune ne trezim aruncați! Cumva mă așteptam la asta….

” – M-a Chemat. Primul și, deocamdată, singurul dintre Elemente pe care ea a reușit să-l controleze este Focul. A încercat să-l domine. Și-a golit mintea de amintiri și sufletul de emoții și a reușit ca energia emisă de foc să devină o parte din ea, risti cu admirație Harper. … Nu a putut suporta durerea și m-a Chemat la ea. Nu am ezitat.

– Mi-am separat sufletul de trup pentru a o putea salva înainte să fie prea târziu…și să o pierd.”

Deci, Harper nu a putut rezista să nu se atașeze de Desiree. Așa cum nu a putut să-și ascundă sentimentele pentru ea de Rachel și Azazeal. Dar, pentru că este conștient că iubirea dintre ei va însemna moarte pentru Rephelimi, Jack face sacrificiul suprem: o vrajă de uitare a iubirii pe care i-o poartă.

Oare cu câtă durere face acest sacrificiu? Ce însemnătate și ce consecințe va avea această decizie asupra viitorului?

În Stoneheaven, Shade și Sarah se luptă cu diferite creaturi ce vor să le omoare…iar Derek și Michael au și ei probleme….

” … Reprezenta mai degrabă neputința acumulată de ei toți, când fiecare descoperire făcută, fiecare răspuns căpătat, nu reușea decât să le sporească temerile, în loc să le spulbere.”

Și uite așa, cei 4 prieteni se găsesc din nou la Wolfmaner- Wolfcraft… Ce-i mai așteaptă de data aceasta? Și câte victime vor mai urma?

” Derek se uită dezamăgit la Michael și se oferi să citească în continuare din jurnal pentru a-și masca adevăratele sentimente. Știa că se apropia momentul în care trebuia să facă o alegere, dar nu se simțea încă pregătit să se întoarcă împotriva lor.”

Un trădător? Oare ce mai pune la cale autoarea? Să-i omoare pe toți? Sau doar ne arată că toți oamenii sunt cu două fețe?

Se pun la cale crime… de fapt, se pune la cale omorârea lui Shade de către Malek și Hope… Parcă nu se mai opresc șocurile. Când să zici că ai scăpat, atunci te mai lovește unul, și încă unul… Te întrebi la un moment dat dacă tu ca cititor vei ieși întreg din această poveste sau cu răni de război? E ca și cum autoarea a făcut o vrajă și te-a prins în capcana!!!

Și doar ne-a avertizat… 🙂

Sper doar , ca la final, să ni se ofere un remediu pentru emoțiile stârnite…

” Durerea poate fi exprimată prin gesturi și emoții. Poate să dispară după un timp sau poate să rămână mereu înrădăcinată în suflet. Lacrimile reușesc să o amelioreze, însă sentimentul este trecător și se întețește de la o zi la alta, mereu mai intens, până când suferința fizică o învinge pe cea mentală.”

Shade suferă. Dar refuză să-și exteriorizeze suferința. Dar și Rephelimii suferă. E greu să constați că cei pe care-i cunoști de-o viață sunt capabili să-și schimbe credințele, să facă lucruri pe care nu te-ai fi așteptat să le facă.

Șase dintre ei au trecut dincolo de Voal, fiind în pericol să rămână definitiv aici, dând o șansă celor Zece Orori să instaleze haosul…

Ce se va întâmpla? Vor înregistra pierderi?

Dar cel mai important este: cine va ieși viu din confruntarea dintre Hope, Malek, Anastasia și Umbrele pe de-o parte; și Shade, Derek, Michael și Sarah?

Cert este că, în timp ce inima bubuie în pieptul cititorului văzând lupta aceasta de parcă ar fi transpusă in 3D pe marele ecran, mă minunez de forța lui Shade de a controla Focul…

Rephelimii mai reușesc să treacă dincolo de Voal sau rămân pe veci blocați aici?

Am avut parte de o Capcană măiastră întinsă de o specialistă în mistere! Mulțumesc Simona! ❤

Abia aștept să iau la citit și volumul 2.

P. S. ” Tu ești momeala și, chiar dacă sentimentele lui pentru tine amenință să se stingă sau au făcut-o deja, nu va ezita să apară.”

Un 10 absolut acord acestui volum.

 

39 de gânduri despre &8222;Capcana ( vol. 1) de Simona Stoica&8221;

  1. Stii ca mi-e si teama sa citesc Capcana? Ma astept la orice din partea Simonei. Daca ne ofera un final in genul Zonei Zero de Lavinia Calina? 😀 Glumesc. Amuzanta recenzie. Imi place! Felicitari!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.