Un pariu pe soartă de Nora Roberts

image

Titlul original: Playing the odds

Editura: Litera – Lira

Anul apariției: 2016

Traducerea: Raluca Moț / Graal Soft

Număr de pagini: 214

” Serena decide să-și îndeplinească dorința să fie liberă, să călătorească și să guste o vreme aventurile vieții angajându-se ca dealer în cazinoul unui vas de croazieră. Acolo nimeni nu îi cunoaște familia bogată, educația aleasă și mai ales pe Daniel MacGregor, magnatul financiar care îi este tată.

Însă jocurile au fost deja făcute, căci MacGregor, care își dorește stabilitate și o căsnicie pentru fiica lui, nu îi lasă nici o șansă când îl trimite după ea pe Justin Blade– parțial indian comanș și jucător desăvârșit– într-o croazieră pe Marea Caraibilor. MacGregor își pune mari speranțe în legătură cu urmările întâlnirii dintre cei doi, dar firile lor pasionale și independente fac lucrurile mult mai complicate decât era de așteptat.

Însă, în acest pariu pe soartă, fie că vor câștiga, fie că vor pierde, Serena și Justin sunt meniți să fie împreună, dovedind fără doar și poate că, în cazul lor, norocul la cărți nu înseamnă ghinion în dragoste.”

Nora Roberts, o autoare iubită de cititorii din România, a scris peste doua sute de romane de dragoste, multe dintre ele fiind traduse și la noi.

Acest roman, primul din seria ” MacGregor’s”, sper să ne încânte la fel de mult precum a făcut-o precedenta serie publicată: ” MacKade Brothers”.

Facem cunoștință cu Serena, fiica mogulului finanțelor Daniel MacGregor și a somității în chirurgie toracică Anna Whitefield MacGregor; o femeie care a absolvit Universitatea Smith la doar 20 de ani, care nu-și dorea nimic altceva decât să fie tratată ca un om normal și nu lingușită, cum o făceau cei care știau cine este…

Este fascinată de mulțimea și agitația celor ce se îmbarcau pe vasul Celebration, ia totul ca pe o aventură incitantă. Ea este angajată pe acest vas de croazieră ca dealer de jocuri.

Dar…

” Și totuși, deși găsise libertatea și independența, nu găsise cel mai important ingredient: scopul. Ce voia Serena MacGregor să facă tot restul vieții?”

Până una alta, pe timpul croazierei era dealer de blackjack! Îl cunoaște pe Justin la o masa de joc…

” … el era doar o umbră cu o voce care ar fi putut fi filtrată prin miere și cu ochi periculoși.”

Dar o umbră obișnuită să obțină ceea ce-și dorește! Și deocamdată, o face! Un sărut a vrut, un sărut a primit!

Serena, nervoasă și decisă să-l respingă dacă îl mai întâlnește, ajunge să se plimbe cu el în Nassau și chiar să accepte un cadou de la el: o bluză pentru ea și o poșetă pentru mama ei; ba chiar și la picnic merg împreună! Fascinant mod de a ignora sau a respinge pe cineva, nu sunteți de acord cu mine?

Și cum este femeie, are dreptul să se răzgândească!

Așa că, își spune gândindu-se la Justin și la o relație cu el…

” Când o femeie reușește să își păstreze inima întreagă vreme de douăzeci și șase de ani, nu o să și-o piardă în doar zece zile …nu-i așa?”

Poate că da, poate că nu… Dar, după un sărut dogoritor, când se certau, Serena îi spune:

” Nimeni nu împinge o MacGregor și scapă nepedepsit!” Asta după ce o aruncase în apă…și atunci Justin începe să râdă!

În primă fază, nu-mi dau seama de ce, dar autoarea are grijă să ne informeze: Justin este un prieten de familie! Vă întrebați probabil, cum de nu-l cunoaște Serena? Păi, nimic mai simplu! De câte ori venea el, se întâmpla ca ea să fie plecată la școală…

Interesantă situație! Dar se dovedește și mai interesantă de atât când Justin realizează că a fost manipulat de Daniel, tatăl Serenei, care insistase ca el să vină în această croazieră.

” Nu e nimic mai bun ca aerul de mare și femei pe jumătate dezbrăcate pentru a relaxa un bărbat.”

Da, da; sigur! Și ce părere va avea Daniel când va afla că fiica lui a fost cea care l-a relaxat?

Deși atracția dintre cei doi aproape că face să sară scântei, Serena îi spune într-una NU. Plus că Justin încă nu i-a spus că îl cunoaște pe Daniel, tatăl ei…

Oare cum va reacționa Rena când va afla? Va fi interesant de văzut…dar până atunci mai avem de așteptat… Justin îi oferă un loc de muncă într-unul din cazinourile sale, și Rena încă se gândește la ofertă; între timp avem parte de momente înflăcărate între ei!

După o discuție cu tatăl ei, când acesta o cicălește ca de obicei; Daniel trage o concluzie:

” În dispoziție bună, Daniel ridică receptorul, hotărât să își cicălească și ceilalți copii, dacă tot începuse.”

Bună tactică! Îi cicălește până… poate-și face unul din ei milă de el și-i face vreun nepot!

În același timp, gândurile Serenei persistă mereu spre Justin:

” O agita când era în preajma ei. O agita și atunci când nu era…”

Se tachinează și se înțeapă unul pe altul, se Sărută cu înfocare pentru ca apoi Serena să spună nu, dansează unul în jurul celuilalt un adevărat vals al seducției.

Când în sfârșit Justin îi spune că îl cunoaște pe tatăl ei, îi spune și despre planurile acestuia:

” – Cred că se gândea mai degrabă la aranjarea vieții mele… Și a vieții tale, adăugă el, așezându-se.”

După o perioadă de două săptămâni– termen de gândire la oferta lui Justin; timp în care Serena își ceartă tatăl pentru că se amestecă în viața ei, aceasta vine la Justin … pentru a discuta condițiile de angajare!

După momente de dragoste fierbinte pe care le petrece alături de Serena, Justin e anunțat că s-a pus o bombă în hotelul lui din Vegas. Pleacă, lăsând-o pe Serena la conducere. Aceasta îi urează să fie nefericit fără ea, și Justin nu iese din vorba ei!

Situația din Vegas durează o săptămână, timp în care Serena învață totul despre hotel și personal deopotrivă. Până când, un buchet de violete îi este pus pe birou și, ridicând privirea, îl vede pe Justin! În secunda doi sare în picioare, luminată la față și fuge în brațele lui.

Dar Justin mai primește o scrisoare de amenințare, care, avea el un feeling că este personală, așa că primul instinct e să o pună pe Serena la adăpost. Doar că aceasta nu e de acord. Certându-se, Justin îi spune nervos:

” – Știu că te iubesc. O prinse din nou, și o scutură. Știu că însemni pentru mine mai mult decât orice altceva în viață și nu vreau să îmi asum nici un risc.

– Atunci cum poți să-mi ceri să plec? strigă ea. Oamenii îndrăgostiți trebuie să rămână împreună!”

Dar… Serena este răpită și se cere o Răscumpărare pentru ea…. Nu se pune problema dacă Justin o va plăti, ci…

Serena va fi eliberată? Sau soarta le va fi potrivnică de data aceasta?

Nota mea pentru carte este 9,5.

17 gânduri despre &8222;Un pariu pe soartă de Nora Roberts&8221;

  1. Geo, o recenzie grozava! Recunosc ca aceasta prima carte a seriei MacGregor nu am trecut-o la preferate, dar daca as fi citit inainte recenzia ta, poate as fi vazut-o intr-o alta lumina. Conteaza foarte mult starea initiala si asteptarile pe care le ai cand incepi sa citesti o carte…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.