Provocarea Sorții de Nora Roberts

image

Titlul original: Tempting Fate.                    Editura: Litera – Lira.                         Anul apariției: 2016.                         Traducerea: Ruxandra Târcă / Graal Soft.                                                         Număr de pagini: 215

Volumul al doilea al seriei ” MacGregor’s”.

” Caine MacGregor are reputația de a fi un adevărat demon în sălile de tribunal – dar și în relațiile cu femeile. Viața i-a oferit totul pe tavă până acum – o familie iubitoare, o profesie în care excelează și o înfățișare care îl face irezistibil. Însă de această dată chipeșul avocat întâlnește un caz rar – o femeie care nu îi cade imediat la picioare… ba dimpotrivă. Caine își pune la bătaie toate atuurile, însă a trece dincolo de armura de gheață a Dianei Blade nu este un lucru tocmai simplu.

Diana a fost mereu învățată să trăiască după reguli stricte și să nu riște niciodată prea mult. Lipsită de dragostea unei familii adevărate, nu are încredere să-și ofere inima unui necunoscut. Iar atunci când Caine îi propune un dublu parteneriat – atât în afaceri, cât și în plăcere –, Diana găsește oferta aproape irezistibil de tentantă. Însă poate această provocare a Sorții să o convingă să își riște siguranța obținută atât de greu în schimbul iubirii unui MacGregor?”

După ce am aflat povestea fratelui ei în primul volum al seriei, a venit rândul Dianei! Oare de această dată va reuși autoarea să ne captiveze, așa cum a făcut-o și de-a lungul primului volum? Să sperăm că da!

Cea care încearcă o apropiere este însăși Serena…

” Dragă Diana,                                  Am fost teribil de dezamăgită că ai fost în Paris toamna trecută și nu ai putut veni la nuntă.

De multe ori am cerut o surioară, însă părinții nu m-au ascultat. Acum că am una, e frustrant să nu mă pot bucura de ea. Justin vorbește despre tine, însă nu e același lucru cu o întâlnire față în față, mai ales că amintirile lui sunt despre o fetiță. După toți acești ani, cred că nimic nu i-ar plăcea mai mult decât să o întâlnească pe femeia care ai devenit.

Îți trimit un bilet de avion. Te rog folosește-l și fii oaspetele nostru la Comanche cât timp vrei. Tu și Justin aveți o viață de recuperat, iar eu am o soră de întâlnit.

Rena”

Această scrisoare sinceră reușește să facă ceea ce nimeni nu mai încercase până acum – și absolut nimeni nu credea că se va întâmpla: Diana folosește biletul!

La aeroport este așteptată de Caine, care este uluit de fată: prezență aristocratică, în același timp o alură sexy și pasională!

O întâlnire rece și politicoasă are loc între Caine și Diana, care își spune:

” Deci acesta este MacGregor cel mortal”!!!!

Prima întâlnire cu fratele ei Justin după 20 de ani, decurge fix așa cum mă așteptam: amândoi sunt prevăzători, închiși în ei înșiși și reci. Nu reușesc să depășească aceasta stare nici seara la cină… În schimb, Caine se dovedește un adevărat prieten, intuitiv în ce privește starea ei sufletească, și o ajută să-și revină atunci când clachează.

Acesta, îi povestește despre răpirea Serenei și toate implicațiile acesteia, din dorința de a realiza o oarece apropiere între frați. Pe de altă parte, Diana îi povestește despre servici, despre mătușa ei și despre datoria pe care o are față de aceasta…

Toate acestea, duc spre un sărut incendiar, ce le face sângele să dea în clocot! Clar vom avea parte de o poveste de dragoste ce abia așteaptă a fi descoperită.

Avem parte de conversații spumoase condimentate cu ironii fine în dialogurile dintre Caine și Diana. Dar, o prietenie – atracție și senzualitate își face bine simțită prezența între cei doi. Mă intreb, ce va mai urma?

Nimic bun, deocamdată! În încercarea lui de a o convinge să se apropie de fratele ei, se lovește pur și simplu de un zid de gheață:

” – Nu e înțelept să ții o predică despre un subiect despre care nu știi nimic, ripostă ea. Ai avut o copilărie ușoară, nu-i așa, Caine? Simțea stârnindu-se în ea un sentiment de inutilitate și, odată cu el, furia. Mamă, tată, soră, frate. Știai exact cine erai și unde îți era locul. Nu ai dreptul să-mi analizezi sentimentele sau să le dezaprobi când nu ai cum să le înțelegi.”

” – Crezi că e simplu să ștergi douăzeci de ani de uitare și de lipsă de interes? ripostă ea. Cândva aveam nevoie de el, dar acum nu mai am.

– Atunci de ce ai venit?

– Ca să alung ultimele fantome care mai rămăseseră. Îndepărtă de lângă ea ceașca de cafea. Am vrut să îl văd ca bărbat ca să nu mi-l mai amintesc ca băiat. Iar după ce voi pleca, nu mă voi mai gândi la el deloc.”

Toată durerea, respingerea și neînțelegerea acestora se simte în aceste vorbe. Durerea de a nu înțelege de ce a fost respinsă, abandonul de care a avut parte – faptul că el nu a dorit să o aibe aproape, și nu înțelege de ce lumea se așteaptă totuși ca ea să șteargă totul cu buretele. Oare va înțelege care este de fapt adevărul? I-l va spune cineva?

Rena este destul de puternică și are destul curaj încât să o facă! Și-i spune totul dintr-o lovitură, fără să se gândească la ceea ce tânăra va simți…

Furie simte! Față de o mătușă ce a acceptat bani de la propriul ei frate pentru creșterea și educarea ei, și în același timp a insistat să-l uite. Nu i-a dat voie să-și amintească primii șase ani din viață,  să pronunțe măcar numele fratelui ei….

Cum se poate purta așa o femeie matură? Mai ales față de doi copii orfani? Eu una, nu-mi pot închipui așa ceva… trebuie să ai o inimă de piatră – dacă o ai; și un suflet rece, înghețat….

Soarta este însă alături de cei doi frați. Reușesc să doboare obstacolele și să creeze punți între ei: prietenie și iubire.

Se întoarce în Boston mai devreme, își dă demisia de la firma unde lucra și se lansează pe cont propriu. Al doilea motiv al plecării care credeți voi că a fost, din moment ce cu Justin se împăcase? Da, da! Ați ghicit: a fugit mâncând pământul din calea lui Caine MacGregor! Era mai mult decât conștientă că el este un fustangiu cu renume, iar ea o ” precaută” cu acte-n regulă. Deci…nu au nimic în comun.

Și totuși, se dovedește că marele oraș Boston, nu e într-atât de mare încât să nu dea unul peste altul; iar de aici până la a închiria un birou în clădirea lui și de a-i accepta câțiva clienți pe care i-i oferă nu-i decât un alt mic pas….

Sâmbătă dimineața, când toți oamenii dorm până mai târziu, Diana este trezită la 7:35 de bubuituri în ușă. Cine să fie oare? Nimeni altul decât Caine!

Discuții și contraziceri amuzante, ceea ce dă cititorului o stare de relaxare:

” – De ce mi se pare atât de irezistibil să te aud trimițându-mă la dracu’ așa de politicos?

Ea îl privi prelung și cu răceală.

– N-am nici cea mai vagă idee.”

Ca parteneri de afaceri lucrează bine împreună, deși Diana evită să discute cu Caine despre lucruri personale.

În schimb, mă nedumerește faptul că nu apare fratele ei în peisaj, autoarea nu reușește- momentan, să mă convingă că Diana și Justin au recuperat timpul pierdut.

Prinși într-o furtună de zăpadă, Diana și Caine abia reușesc să se cazeze la un motel unde găsesc o singură cameră: roz! Nu glumesc, absolut totul era roz și mov, cu o oglidă pe tavan 😀 😀 😀 Ceea ce se întâmplă cât sunt blocați aici este ușor de ghicit: o noapte…zi…noapte…de dragoste fierbinte. Dar Diana încă nu vrea să se implice emoțional, sau nu vrea să-și recunoască sieși că exact asta face!

Oricum, relația celor doi se îndreaptă vertiginos către dragoste, pe care sper să o recunoască și să o mărturisească.

Până una alta, Daniel MacGregor sună și o invită și pe Diana la ziua lui, asta în cadrul unei conversații năucitoare, din care Diana are senzația că nu a înțeles nimic, că a scăpat ca prin urechile acului din inima unui ciclon!

” Pentru dorință și nevoie, calea era clară, însă pentru dragoste apăreau tot felul de unduiri neașteptate și cotituri înșelătoare…. Iubea și nu era sigur de următorul pas.”

Asta gândește Caine. Dar Diana? Va înțelege ea că iubirea, chiar cu riscul de a produce durere, este cea care aduce fericirea?

Nota mea pentru carte este 9,8.

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Provocarea Sorții de Nora Roberts&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s