Pe strada India de Samantha Young

image

Titlul original: Fall From India Place

Editura: Trei

Anul apariției: 2016

Traducerea: Shauki Al-Gareeb

Număr de pagini: 364

Ce se întâmplă când prima dragoste are nevoie de o a doua șansă…?

” Senzualitate pură.” – USA Today

” Pasionant, din toate punctele de vedere.” – Fresh Fiction

Celebra autoare a seriei ” Pe strada Dublin” se întoarce cu o poveste despre cum să lași în urmă trecutul și cum să ai încredere în viitor.

După ce a absolvit, în 2009, Universitatea din Edinburgh, unde a studiat istorie antică și medievală, s-a dedicat scrisului. Cărțile sale acoperă mai multe genuri: romance, paranormal, fantasy urban și subiecte contemporane.

La editura Trei, au apărut ” Pe strada Dublin”, „Pe strada Londra” și ” Pe strada Jamaica”.

Descrierea cărții:

” Când Hannah Nichols l-a văzut ultima dată pe Marco D’Alessandro, în urmă cu cinci ani, acesta i-a frânt inima. Băiatul cel rău cu o latură tandră ascunsă e singurul tip pe care Hannah l-a iubit vreodată. După o noapte de pasiune, Marco a dispărut. Distrusă, Hannah nu și-a mai revenit niciodată.

Dar soarta îi reunește, iar Marco luptă să o convingă pe Hannah că sunt meniți să fie împreună…”

Reușește?

Cartea are un început interesant. Pe lângă postul de profesoară la liceu, Hannah predă niște cursuri de alfabetizare persoanelor adulte care nu știu să scrie și să citească. Acest lucru o face să se simtă utilă.

Demn de lăudat ceea ce face ea!

Regăsim fetele la petrecerea pentru bebeluși: Jo și Joss sunt însărcinate. Aceeași atmosferă, vesele și prietenoase … sunt interesate una de cealaltă, semn că prietenia lor a trecut proba timpului!

Mă bucur să văd că sunt mare familie fericită!

Mama îi spune cu oarece teamă că au transformat vechea ei cameră într-o cameră pentru copii… nefiind foarte sigură cum va reacționa Hannah la aflarea unei asemenea vești….

O face destul de calmă, nu se supără…dar când merge să trieze hainele și cărțile pe care trebuie să se hotărască dacă le păstrează sau nu, tot trecutul o lovește în plină figură atunci când găsește vechile ei jurnale din adolescență!

Și astfel aflăm și noi mai multe despre Marco…. un tip care a scăpat-o de o gașcă de nesuferiți și de care a ajuns să se îndrăgostească!

” Eram dependentă de sentimentele dinlăuntrul meu atunci când eram împreună sau atunci când mă gândeam la el – și mă gândeam mult.

Nu mă făcea să mă simt o tocilară timidă, ciudată.”

Se pare că nici Marco nu era indiferent. Și totuși… viața le-a demonstrat că, în ciuda atracției, nu au fost împreună…

” Știam totul despre ridicatul zidurilor. Uneori ai nevoie de zidurile alea pentru a ține oamenii la distanță, deoarece, dacă i-ai lăsa înăuntru, ar dizolva adezivul care ține părțile esențiale din tine laolaltă… Dar există momente în care trebuie să înveți să cobori acele ziduri, pentru a permite oamenilor să intre, întrucât ei sunt adezivul care te ține laolaltă.”

Un mare adevăr, cel ilustrat de gândurile lui Hannah! La un moment dat, cred că fiecare dintre noi am simțit așa. Cel puțin mie mi s-a întâmplat!

Cea mai frumoasă non- declarație de dragoste mi s-a părut cea pe care i-o face Marco lui Hannah:

” – Marco, de ce ai vrut să ne întâlnim în seara asta? l-am întrebat în șoaptă, rupând tăcerea.

De data asta n-a mai evitat întrebarea.

– Deoarece, a răspuns și el în șoaptă, atunci când sunt cu tine, am senzația că totul va fi bine. Nu pot să-ți explic.”

Până acum, printre întâmplările prezente, amintirile despre Marco ne permit să aflăm trecutul, pentru a putea să înțelegem mai bine prezentul, și poate, viitorul!

Sentimentele din adolescență au marcat profund tânăra, și au format femeia care a devenit în prezent.

” Frânturile din trecut pot deveni fantome neliniștite, neobosite în stăruința lor, asta dacă nu te hotărăști să iei atitudine și să le exorcizezi.”

Adevărat! Sunt perfect de acord. Acum, întrebarea este: ce face Hannah pentru a exorciza fantoma lui Marco?

Se pare că nu are timpul fizic necesar să o facă, sau poate că destinul este cel care nu îi permite…

La nunta unei colege, soarta i-l scoate în cale! Este șocată, amintirile o copleșesc… O petrecere scăpată de sub control, o noapte de iubire alături de Marco … magică, plină de duioșie, dar șocantă la final când acesta îi spune:

„– Eu n-ar fi trebuit să o fac.”

Apoi pleacă, pur și simplu dispare din viața ei și nu-l mai vede până la nuntă…

O situație ciudată, nici eu nu știu cum i-aș face față… Va putea Hannah să mai discute cu el în cazul în care se vor reîntâlni?

” Cred că mai mult decât orice eram furioasă. Nu doar pentru ceea ce-mi făcuse Marco atunci când mă părăsise, ci pentru ceea ce-mi provoca reapariția lui. Mă simțisem pierdută multă vreme după ce el plecase. Îmi trebuise ceva timp să-mi regăsesc tăria și independența.”

Nu vrea să asculte explicațiile lui Marco și tot fuge de el. Până la duminica în familie când subiectul Marco este dezbătut în fața întregii familii… și datorită cuvintelor tatălui ei, Hannah îl sună și stabilesc să se vadă pentru a asculta motivele lui Marco de a o părăsi….

Ce se va întâmpla? Vor reuși să discute cu calm? Dar mai ales, mă întreb, ce efect va avea asupra lor această discuție?

Discută, și apoi îi spune lui Hannah că își dorește nu doar iertarea pentru ce s-a întâmplat în trecut, ci și o a doua șansă. Realizez că, și Marco a avut parte de traumele lui; neavând pic de încredere în el…

Sunt foarte curioasă cum vor evolua lucrurile între cei doi de aici… Pentru început, varianta ” doar prieteni” este cea folosită. Asta, până când atracția dă în clocot…

Dar, îmi dau seama că fiecare dintre ei are secrete pe care le ascund unul de celălalt momentan. Ok, așteaptă să se redescopere unul pe altul…. dar, ce ascund oare acele secrete?

Până atunci nu pot spune decât că, cei doi sunt pur și simplu explozivi împreună!

Trecând peste relația dintre Hannah și Marco, mă bucur că ni se oferă vești și despre protagoniștii primelor trei cărți din serie.

Viața a mers înainte pentru fiecare dintre ei, oferindu-le numai clipe de fericire și bucurie.

Dar, trecutul îi ajunge din urmă pe fiecare dintre ei, secretele ies la iveală: Marco are un băiețel de 3 ani; Hannah a pierdut o sarcină, extrauterină, care i-a pus viața în pericol…iar Marco nu a fost alături de ea în tot acel calvar…

Multe resentimente din partea lui Hannah, peste care nu se știe dacă va putea trece… Și pe de o parte o pot înțelege că nuvrea să-și mai riște inima…

O va face?

Doar citind cartea puteți afla cum se sfârșește această poveste intensă…

Nota mea pentru carte este 10!

 

15 gânduri despre &8222;Pe strada India de Samantha Young&8221;

  1. Am citit toata seria in urma cu multi ani. Sunt foarte frumos scrise cartile, se vede evolutia autoarei pe masura ce a inaintat seria. Nu se poate spune ca te plictisesti citind o serie. Si stii ca eu sunt anti-sistem aka nu suport seriile 🙂 )))
    Frumos scris, Geo! Bravo!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.