Bestia de Alex Flinn

image

Titlul original: Beastly

Editura: Rao

Anul apariției: 2008

Traducerea: Shauki Al- Gareeb

Număr de pagini: 250

O versiune modernă a celebrei povești „Frumoasa și Bestia” în variantă modernă pentru adolescenți.

Un tânăr, o tânără și…povestea unei bestii care poate sau nu să redevină om…

Debutul cărții este interesant: o conversație într-un grup de chat numit Schimbări Neașteptate. Și astfel, începe povestea 😀 acțiunea romanului are loc în New York.

Facem cunoștință cu Kendra – vrăjitoarele care aruncă blestemul Bestiei asupra Prințului nostru…

Și cu Kyle– așa se numește Bestia noastră, un puști de clasa a noua care vrea să-i facă o farsă vrăjitoarei Kendra… O invită la bal și în același timp plănuiește să vină cu o altă fată, doar pentru că vrăjitoarea noastră este urâtă.

Și transformat a fost! O bestie păroasă, cu gheare. Având doi ani la dispoziție să găsească o fată care să-l iubească și pe care s-o iubească și el, iar cu un sărut să demonstreze acest sentiment.

După transformare, sunt consultați medici, vrăjitoare, practicanți de voodoo….dar nimeni nu poate face nimic.

Ușor, ușor, se adaptează statutului de Bestie, constată că nu mai are prieteni, dar are o Oglindă magică 🙂 în care… pronunță numele cuiva și în ea poate vedea respectiva persoană… Și eu care mă gândeam la : „– Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasa și unică Bestie din țară?”

La un moment dat se uită la o fată căreia îi oferise un trandafir în seara balului. De-a lungul timpului continuă să se gândească la ea.

Survine mutarea Bestiei la Brooklyn– și de aici derivă alte schimbări: tatăl rămâne în New York; apare Will– meditatorul personal al Bestiei, care este orb; își schimbă numele din Kyle- care înseamnă „chipeș”, în Adrian care înseamnă „Întunecatul”.

Iar în momentul când descoperă un intrus în sera lui, Hoțul stabilește să-i dea în schimbul libertății lui pe fiica sa adolescentă….

Parcă ne aflăm în basmul „Frumoasa și Bestia”, cu Conacul din zilele noastre pe post de castelul din mijlocul pădurii! Diferența fiind dată de faptul că vrăjitoarea i se înfățișează Bestiei și nu Frumoasei…

Reacția fetei este una de ură și respingere la adresa Bestiei, chiar și fără ca ea să îi fi văzut vreodată chipul…numindu-l monstru…

Ușor ușor, cei doi încep să vorbească, și în timpul primei lecții cu Will, discutând despre trandafirii din Sonetul 54 de Shakespeare, fata spune:

” –Am avut odată un trandafir pe care mi l-a dat cineva. L-am presat într-o carte. Mirosul nu a persistat.”

Conversațiile pe chat în grupul Schimbări Neașteptate sunt rare… Frumoasa și Bestia își încep conviețuirea; adaptată la modernitate. Într-una din zile cercetează cutiile din pod– etajul cinci al casei descoperind un patefon și povestea unei starlete de teatru de prin anii 1924–1930 care îi impresionează profund.

Și ca-n orice basm, Bestia valsează cu Frumoasa lui – de fapt, o învață să danseze vals!

Dintr-un tânăr egoist, Bestia devine un tip profund, mai bun; ba chiar vrea să o lase să plece pe Frumoasa – pe numele ei Linda, sau Lindy; dar până una alta cei doi împreună cu menajera și profesorul pleacă în vacsnță la schi… Da, da, ați auzit foarte bine! Schi! Se distrează și se joacă, până când își vede tatăl bolnav în oglinda magică… Atunci, hotărârea Bestiei este luată– o trimite la tatăl ei.

Și tot atunci, realizează că va rămâne pentru totdeauna o Bestie…?

Sau Linda va fi dragostea care va rupe vraja?

Vor rămâne împreună?

Iată întrebările la care răspunsul este Citiți Cartea!

Nota mea pentru carte este 10!!!

12 gânduri despre &8222;Bestia de Alex Flinn&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.