Femeia îndrăgostită de Victoria Leigh

image

Titlul original: Blackthorne’s Woman

Editura: Miron

Anul apariției: 1993

Traducerea: Rodica Niculescu

Număr de pagini: 319

Victoria Leigh, cunoscută cititorilor colecției Loveswept a Editurii Miron datorită romanelor sale „Mama lui Harry” și altele la fel de pline de sensibilitate, de data aceasta revine în forță!

Descrierea cărții:

” Se aflau în tabere diferite, într-un război pe care ea trebuia să-l câștige…

Micah Blachthorne era omul care nu-și pierdea prada niciodată. Dar Bethany Corbett avea de gând să facă orice ca să scape de urmăritorul său și să-și salveze copilul – chiar de-ar fi fost să folosească arma!

Odată însă ce a înțeles că el este singura ei șansă de scăpare, a cerut împăcarea și s-a străduit să-și demonstreze nevinovăția. Va putea acest luptător neînfricat s-o convingă că nu va mai scăpa niciodată din îmbrățișarea lui?

În această povestire alertă despre fuga unei femei urmărite îndeaproape de un bărbat, Victoria Leigh a creat o poveste palpitantă, cu suspansuri și pasiuni seducătoare.”

O carte în aparență simplă, ușoară și relaxantă, despre iubirea adevărată. Surpriza a venit mai târziu, când realizezi că este vorba despre o femeie abuzată, al cărei copil a fost încredințat fostului soț și pe care aceasta îl răpește…

Steven, fostul soț, un politician cunoscut și cu o carieră strălucitoare în față, devine violent atunci când bea.

” Și asta a durat până când a venit timpul să legalizeze problemele. Steven îi cumpărase tăcerea cu promisiunea că nu va avea pretenții asupra lui Jeremy ( băiețelul lor). Așa că ascultase liniștită, în instanță, cum este acuzată de o mulțime de păcate, despre care nici măcar nu visase și, cu atât mai puțin, nu le comisese.

Și făcuse totul pentru copilul pe care îl pierduse până la urmă. În mod legal.”

Și nu se mulțumește! Mi se pare logic, deși nu pot să-mi dau seama cum de a avut încredere în Steven… Dar, ajunge să răpească copilul și să fugă cu el, tocmai pentru a-l proteja!

„Ar fi fost recunoscătoare acum două săptămâni dacă ar fi aflat că Steven nu i-a fracturat nimic, atunci când s-a repezit la ea cu pumnul, o demonstrație de forță care să-i asigure tăcerea pentru audierea rezervată stabilirii pensiei. Acum îl blestema de fiecare dată când trebuia să-l ridice pe Jeremy, fie că era, fie că nu în scăunelul lui.

Supraviețuise, totuși. La fel cum va supraviețui Jeremy după ce-i vor trece vânătăile pe care i le lăsase Steven pe brațe și picioare. Copilul va fi salvat atâta timp cât îl va putea ține departe de fostul ei soț. N-avea nici o importanță câte legi încălcase pentru asta.”

Declarația supremă a unei mame pentru copilul ei!!!

O situație cruntă, mai ales pentru că, Steven îl tocmește pe Micah Blackthorne ca să-i aducă înapoi copilul fără a implica organele legii…

Și de aici începe o urmărire de zile mari, cu ceva bătăi pe parcurs… Micah simte că Bethany nu este pe atât de vinovată pe cât au lăsat ziarele să se creadă; și totuși, nu-și poate explica cum de instanța i-a luat copilul…

Furtuni de zăpadă, urmăriri, derapări, amenințări cu arma din partea lui Bethany…toate acestea te țin cu sufletul la gură, dar mai ales rugându-te ca Micah să nu-l ducă pe Jeremy înapoi tatălui său…

Bethany realizează că Micah a fost trimis de fostul soț abia după ce-l ia în mașină după un accident regizat de acesta, când bărbatul o dezarmează. Și tot ce cere ea este să i se permită să fie alături de copil atât cât este posibil.

Cartea pur și simplu nu-ți permite să nu te implici din punct de vedere emoțional.

Pe drumul cu mașina, Micah realizează că fata a fost bătută, dar nici prin cap nu-i trece că vinovatul este chiar cel care l-a angajat…

„Potrivit spuselor fostului ei soț era o destrăbălată.

Așa știa Micah și la fel de bine știa că reacțiile ei față de el nu erau cele ale unei femei experimentate în relații amoroase întâmplătoare.”

Începe să-și pună întrebări… La ce concluzii va ajunge el oare?

În toată această poveste tristă și dureroasă, o întrebare nu-mi dă pace. Aceeași pe care și-au pus-o mulți dintre prietenii ei:

„Cum de-și închipuia Beth că instanța va acorda copilul unei femei cu reputația ei?”

Iar răspunsul lui Bethany este pe cât de simplu, pe atât de complicat:

” Pentru că nu și-a imaginat niciodată că Steven o să-l vrea pe Jeremy, răspunse ea în sinea ei.”

Chiar o înțeleg pe de o parte, având în vedere totalul dezinteres al acestuia față de copil, dar totuși…

Este ferm hotărâtă să nu-i permită lui Micah să-l înapoieze pe Jeremy tatălui său, deși nu știe cum va reuși să facă așa ceva. Încă nu are nici un plan. Și nici nu îl cunoaște, îi este teamă să nu fie la fel de violent ca fostul ei soț.

Sunt multe de pus în balanță…

„Beth cunoștea acest gen de bărbat, oameni ca Steven, care și-a exercitat forța asupra ei, apoi a învinovățit-o tot pe ea pentru rănile și vânătăile care i-au apărut.”

” La fel cum Jeremy își atrăsese asupra lui mânia lui Steven, pentru că a plâns, sau n-a dormit, sau cine știe ce alt lucru lipsit de importanță care a apărut în viața lui Steven.”

Oare chiar atât de rău să fie Micah?

Sau Beth nu mai are încredere în nimeni după ceea ce a pătimit cu Steven? Vom vedea…

Situația se schimbă într-o oarecare măsură când Beth e nevoită să-i schimbe scutecele lui Jeremy în prezența lui Micah, iar acesta vede vânătăile de pe corpul micuțului… Bineînțeles că începe să pună întrebări, dar Beth nu-i dă un răspuns clar la ele deoarece:

„N-ar fi crezut-o, atâta timp cât cântăreau și celelalte minciuni cu care Steven îi împuiase capul.”

Micah are și el propriile sale gânduri:

” Și, totuși, lucrurile începuseră să se prezinte cu totul altfel și Micah socoti că va trebui să descopere adevărul, înainte ca să considere cazul încheiat.”

De aici, chiar și cu multă neîncredere din partea amândurora, lucrurile se pun în mișcare. Unde vor ajunge la final?

Cartea îți solicită emoțiile la maxim, nu o poți lăsa din mână. Mai dai o pagină, și încă o pagină, curios fiind să vezi ce mai fac eroii noștri; dar mai ales vrei să vezi care va fi soarta micuțului Jeremy.

După ce copilul este trimis departe pentru a fi în siguranță, Beth este cea care trece la acțiune, încercând să demonstreze că Steven a fost cel care a maltratat-o atât pe ea cât și copilul, și să-l facă să recunoască public…

Pare o idee neverosimilă, nu-i așa? Un politician cu toată cariera în față, cu relații, să recunoască toate atrocitățile pe care le-a comis?

Și printre toate aceste întâmplări, mai trebuie luat în considerare ingredientul care pune pe jar cititorul: atracția dintre Beth&Micah…

Oare vor reuși?

Ce se va întâmpla cu Jeremy, Beth și Micah?

Citiți această carte impresionantă și aflați!

Nota mea pentru carte este 9,9!

18 gânduri despre &8222;Femeia îndrăgostită de Victoria Leigh&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.