Întâlnire periculoasă de Meredith Wild

image

Titlul original: Hardwired

Editura: Trei

Anul apariției: 2016

Traducerea: Ana Dragomirescu

Număr de pagini: 288

Descoperă primul volum din seria Hacker: un program IT genial, o poveste superbă de dragoste – și multe altele…

„Pentru aceia care adoră Fifty Shades – această serie e minunată.” – Heroes and Heartbreakers

„Seria Hacker e o călătorie în lumea tehnologiei, presărată cu secrete, minciuni și vicii. Odată ce începi primul volum, vrei să le citești pe toate celelalte.”

Meredith Wild este o autoare de bestselleruri romance New York Times și USA Today. Locuiește pe coasta Floridei, împreună cu soțul și cei trei copii. Spune despre sine că este dependentă de tehnologie, că-i place whisky-ul și că e o romantică incurabilă.

Descrierea cărții:

„Hotărâtă să lase în urmă un trecut dureros, Erica Hathaway învață de timpuriu să se descurce pe cont propriu. Imediat după absolvire, se trezește în fața unei comisii de investitori care îi vor sprijini sau îi vor desființa debutul în lumea afacerilor. Singurul lucru la care însă nu s-a gândit e că-l va întâlni pe hackerul miliardar Blake London.

Arogant și fermecător, Blake nu acceptă să fie refuzat. Hotărât s-o cucerească pe Erica, luptă să-i câștige încrederea și s-o facă să renunțe la prudență, chiar dacă asta înseamnă să renunțe el însuși la nevoia de a deține controlul în orice situație.”

Clar, tot ce scrie pe coperțile cărții sună interesant! Sunt curioasă în ce privință seamănă cu Fifty Shades, deasemenea mă interesează ce pot afla despre lumea aceasta a tehnologiei informației…

Cartea debutează cu absolvirea Ericăi, sărbătorirea evenimentului alături de Marie care i-a fost ca o mamă după decesul propriei sale mame.

Erica este o tânără dornică și nerăbdătoare să-și ia viața în propriile sale mâini.

” Harvardul fusese grozav, însă era cazul să iau o pauză de la viața academică. Îmi petrecusem ultimul an muncind peste măsură, jonglând cu o teză de licență, începutul unei noi afaceri și stăpânirea obișnuitelor momente de epuizare ale studenților din ultimul an. Eram nerăbdătoare să-mi încep următorul capitol din viață departe de campus.”

Provenită dintr-o familie care odată cu moartea mamei s-a pierdut….tatăl nu și l-a cunoscut niciodată, bunicii materni au fost foarte reci cu ea, aproape că nu au mai păstrat legătura nici cu mama ei, după decesul acesteia; tatăl vitreg nici el nu a mai fost prezent în viața fetei… Așa că, pentru Erica, Bostonul înseamnă acasă.

Are dreptate Tyna când spune că, această carte îmi aduce aminte mai mult de cuplul Eva & Gideon din seria Crossfire, decât de Anastasia & Christian din Fifty Shades…

Blake îi creează o senzație stranie Ericăi:

„Aș fi vrut să mă simt rușinată, dar adevărul e că eram nerușinat de satisfăcută din pricina incapacității mele de a-mi păstra echilibrul pe Tocurile de zece centimetri. În lipsa unei vieți amoroase proprii, bărbatul cel misterios avea să-mi hrănească numeroase fantezii viitoare.”

Un ajutor nesperat în ultimii ani a primit de la profesorul și îndrumătorul ei, Brendan Quinlan, care atunci când fata îi mulțumește, îi răspunde simplu:

„– Faptul că pot ajuta oameni ca tine, Erica, e motivul pentru care mă trezesc dimineața. Și asta mă ține departe de cârciumă.”

Îmi dau seama că, deși propria ei familie nu i-a fost aproape, a găsit totuși oameni care să o sprijine și să o ajute.

Cea de-a doua întâlnire cu Blake aproape că o scoate din minți. A avut loc la Angelcom Venture Group, unde s-a întâlnit cu potențiali investitori în proiectul ei – o rețea socială destinată modei: Clozpin! După ce își prezintă proiectul, Blake este deplasat când o întreabă dacă este implicată într-o relație, pentru ca la final să refuze să investească în acest proiect. Apoi, mai are și tupeul să o invite în oraș…

Blake London: fost hacker, se zvonea că a avut legături cu M89= grup de hackeri din SUA care a compromis 200 de conturi ale unor bănci celebre; a înființat și dezvoltat Banksoft; director executiv al Angelcom; părinții lui au fost profesori… Un tip dur, uneori cam prea direct și enervant, obsedat de control.

Erica și partenera ei Alli, ajung la Las Vegas în interes de serviciu. Dar, cum planurile de acasă nu se potrivesc niciodată cu cele din târg… Blake și fratele acestuia Heath, sunt și ei prezenți, și nu doar atât!

De aici descoperim că, avem două povești de iubire: Erica & Blake și Alli & Heath!

Erica, deși este foarte atrasă de Blake, preferă să păstreze distanța. Este interesant de urmărit lupta interioară a Ericăi în acest sens. Mă întreb dacă, sau mai bine spus cât va mai rezista?

O carte frumoasă, scrisă la persoana întâi, din punctul de vedere al Ericăi, captivantă tocmai datorită luptei interioare pe care o poartă fata cu sine însăși de a nu ceda în fața atracției lui Blake.

Un mic punct negru are cartea: mi-aș fi dorit să știu ce gândește Blake…

O lectură plină de momente amuzante, o poveste de viață care te cucerește tocmai datorită forței eroinei de a merge mai departe în ciuda, sau poate datorită, obstacolelor ce-i apar în cale și a trecutului pe care se luptă cu toată forța să-l uite…

Cei doi sunt senzația cărții: ba se luptă unul cu altul, ba sunt atrași unul de altul! Durează ceva până te obișnuiești cu situația.

În plan secundar, se desfășoară povestea dintre Heath și Alli, foarte interesantă și aceasta. Și, în același timp, plină de complicații. Dar, așa este și viața! Doar cei puternici răzbat!

O cină romantică în apartamentul lui Blake și două pahare de șampanie sunt cele care, până la urmă o fac pe Erica să cedeze…dar îl părăsește dimineața lăsându-i un mesaj foarte sugestiv:

„Ce se întâmplă în Vegas…”

Bineînțeles că lucrurile nu se sfârșesc aici! Nu, nici pe departe! Acasă la Boston, se întâlnesc iar!

Și prin ceva manevre abile din partea lui Blake, Erica ajunge să locuiască în aceeași clădire cu el… Aceasta îl ia coleg de apartament pe Sid – tehnicianul site-ului ei….

Cu hopuri, cu doi pași înainte și trei înapoi, cartea avansează în același ritm cu relația celor doi.

Apar probleme cu rețeaua, sunt atacați de hackeri…cine oare încearcă să le facă rău? Blake este cel care o ajută, cu tot refuzul de a investi în afacerea ei…

„De ce deveniserăm brusc o țintă? Cine ura moda într-atât de mult, încât să vrea să ne scoată din rețea?”

Îmi place Erica, o admir pentru hotărârea cu care luptă să reușească în viață.

În schimb, mi-ar place să aflu mai multe despre Blake, care-mi pare un tip foarte rezervat, ce păstrează multe numai pentru el. Una dintre discuțiile lor aduce ceva lumină, chiar dacă nu scuză bădărănia lui de la început.

„– Am vrut să văd cum te-ai descurca sub presiune. În plus, cum altfel era să aflu dacă ești disponibilă? Am împușcat doi iepuri deodată.

– Blake, am muncit din greu pentru ocazia de a face o prezentare în fața grupului tău, iar tu m-ai tratat cu o totală lipsă de respect. Îmi vine greu să-mi închipui cum m-aș fi simțit dacă n-aș fi avut parte de o a doua întâlnire din cauza ta. Îmi vine în minte cuvântul ~distrusă~.”

Și uite așa, Erica pune punctul pe „i”!

Trecutul o ajunge din urmă…. Și acum, trebuie să îi spună lui Blake despre ce este vorba. Cu ocazia aceasta, își va da seama dacă ține sau nu la ea…

„Vocea mi s-a stins , pierdută în amintirea pe care o îngropasem cu atâta grijă. Cum puteam să explic cât de naivă fusesem, căci mă luasem după un străin prietenos spre un bar pe care nu l-am mai găsit niciodată, precum un copil ademenit cu bomboane? Că fusesem atât de amețită de băutură, încât abia dacă mă putusem opune, refuzurile mele pierzându-se în haosul petrecerii care vuia înăuntru.

………………………

Îmi simțeam mâinile și picioarele grele, vlăguite, împovărate de trecut și de conștientizarea faptului că ar fi fost o lovitură zdrobitoare să pierd ceea ce aveam cu Blake din pricina poveștii ăsteia.”

Dar reacția lui Blake este absolut uimitoare, așa cum nu m-aș fi așteptat de la el, dar pe care o speram:

„– Acum te am. Fără colegi de apartament, fără mulțimi de oameni, iar tu încerci să găsești orice motiv ca să mă sperii și să mă alungi. Dacă tu crezi că asta schimbă lucrurile, te înșeli.”

Bravo, Blake!!! Mă bucur că știe să aprecieze femeia pe care o are alături, cea care a reușit să treacă peste un viol și să-și reconstruiască viața!

Ba chiar îl caută și reușește să-i afle identitatea celui care a săvârșit violul. Doar că Ericăi nu-i place să afle acest lucru și îl părăsește….mai exact, fuge. Dar fuge de sentimentele pe care i le stârnește, mai mult decât de Blake, părerea mea.

Nu fuge prea departe, doar la New York la prietena ei Alli, care locuiește cu Heath…

Merg destul de bine lucrurile la New York, ba chiar Blake o caută și fiecare dintre ei recunosc că au sentimente puternice unul față de celălalt.

Partea mai puțin bună este că Heath e dependent de droguri, mai exact de cocaină, iar Blake încearcă pe cât posibil să-l salveze. Dar, în același timp, vrea să o țină pe Erica cât mai departe de această problemă. Și o include aici și pe Alli, în cazul în care aceasta se hotărăște să rămână alături de fratele lui.

Dar voi credeți că Erica este de acord? Bineînțeles că nu este! Și ține să-i spună clar acest lucru lui Blake.

Cartea asta îmbină de toate: tentative de viol, tați descoperiți din negura timpului și dragoste!

Vor avea șansa la o relație care să fie benefică pentru amândoi?

Doar citind acest prim volum al seriei Hacker aflați mai multe.

Este o carte intensă, plină de acțiune și care se desfășoară cu o viteză incredibilă. Abia aștept să citesc continuarea acestei cărți.

Nota mea pentru carte este 9,8.

20 de gânduri despre &8222;Întâlnire periculoasă de Meredith Wild&8221;

  1. Eu am incercat sa o citesc in engleza, la scurt timp dupa aparitia pe piata de carte internationala.
    Nu sunt fan al romanelor erotice, iar aceasta trilogie mi se pare destul de comerciala din pacate. Am scris si la acea vreme, pe vechiul blog, cu toate ca aveam o prietena care era fan al acestui tip de romane si ma batea la cap ca trilogia este buna, ca ii place etc. Ei bine, ea nu a mai apucat sa pregateasca un articol pentru blogul nostru despre acea trilogie, dar stiu ca ii placea mult si isi dorea sa promoveze astfel de romane.
    Dincolo de faptul ca mie nu imi plac astfel de romane, recunosc faptul ca ai talent, Geo, si ca imi place cum reusesti sa argumentezi ceea ce iti place, ceea ce nu iti place. Jos palaria pentru acest lucru!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.