Dragoste în 30 de zile de Anne K. Joy

image

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 156

O autoare despre care am auzit de curând, ale cărei cărți nu sunt pe Goodreads.com – locul inspirației mele în materie de citit, în afara recomandărilor de la prietene; ale cărei cărți le-am cumpărat din instinct! Recunosc, după ce au ajuns la mine, am aflat că am si prietene care le-au citit și au fost încântata de ele!

Țin să menționez că îmi plac foarte mult coperțile! Atractive, incitante și care te îndeamnă să citești cartea! Bravo Anne! ❤

” N-aș fi crezut că m-aș putea îndrăgosti de primul străin care-mi va intra în casă. Un pahar cu vin, o melodie romantică și o bătaie în ușă la miezul nopții. În acest decor l-am cunoscut pe el… pe David Antonov.

Este bărbatul care m-a învățat să mă eliberez de trecut și să-l iubesc doar pe el. E egoist! Vrea să fiu dependentă de prezența lui. Când cad, David e acolo pentru a mă ridica și îmbrățișa, redându-mi puterea de a continua. Când am nevoie de dragoste, mi-o oferă de îndată, necondiționat. De-ar ști cât de goală mă simt în lipsa lui!”  – ADELE,

” Ascund un mare secret față de femeia pe care o iubesc la nebunie, dar sunt obligat să duc lupta aceasta până la capăt. În fiecare zi mă trezesc în același pat cu ea, rugându-mă ca la finalul călătoriei să rămânem împreună, iar dragostea noastră să depășească orice obstacol. Fără ea sunt un nimeni. Am nevoie de Adele, așa cum plămânii sunt dependenți de aer. Oare dragostea ne va salva?”                   – DAVID

Spuneți voi dacă nu sună incitant! Eu recunosc că nu rezist la așa ceva…

” De ce? De ce el? De ce eu?”                   – Adele

Ca un răspuns la aceste întrebări vine dedicația pe care mi-a scris-o autoarea pe carte, pentru care îi mulțumesc:

” Pentru că în dragoste nu există limite!”     – Anne K. Joy

De când am primit cărțile, am fost hotărâtă să încep cu aceasta. De ce? Pentru că suna foarte bine descrierea, dar mai ales dedicația autoarei.

Cartea este structurată în 30 de capitole, fiecare dintre ele reprezentând câte o zi din cele 30 în care Adele se îndrăgostește!

O tânără care se simte deprimată, simte că ceva lipsește din viața ei, este incompletă…

” Mă apucă nostalgia, disperarea și depresia când mă gândesc cât sunt de singură. Tristețe, vin și muzică lentă de dragoste, o combinație din calea căreia trebuie să fugi.”

Dar, chiar în mijlocul acestor gânduri, se aude o bătaie în ușă….

” Înalt, șaten închis, ten deschis la culoare, îmbrăcat la costum, iar alături avea un geamantan.”

Sincer, la ușile noastre de ce nu apar asemenea exemplare perfecte? Numai în cărți îi găsim!

Este David, vărul colegei ei de apartament, care va sta timp de două săptămâni…

Foarte interesantă această apariție după miezul nopții, chiar dacă era așteptat…

” – Poți să-mi arăți care va fi camera mea?

Privea spre dormitorul meu de unde răsărea lumina de la ecranul laptopului, însă direcția era greșită pentru domnul înalt, cunoscut drept David.”

Și este doar prima zi! Ce va mai urma?

Hmm… durerea de cap din cauza băuturii! Asta-i clar!

Încă din primele pagini pot spune că-mi place Adele. Este amuzantă, foarte directă și timidă în același timp. Nu ai cum să nu o placi.

” Am scos cinci ouă din frigider și le-am spart într-un castron. Trei dintre gălbenușuri le-am aruncat, căci lupta continuă împotriva kilogramelor mă învățase că nu-s sănătoase pentru siluetă.”

Interacțiunea dintre David și Adele are parte de normalele hopuri până ajung să se obișnuiască unul cu prezența celuilalt … sau mai bine spus, Adele este cea care trebuie să se obișnuiască!

David îmi pare un tânăr responsabil și politicos, cam glumeț, dar sincer… deja este perfecțiunea întruchipată având în vedere că o și ajută la curățenie. Tipul perfect din multe puncte de vedere! Plus că știe să facă complimente unei fete care are grijă de siluetă…

” – Să nu mai aud de preparate dietetice. Nici nu ai kilograme în plus, așa că nu-ți înțeleg obsesia pentru mâncarea coaptă și fiartă fără condimente și ingrediente din belșug. Fă-mi pe plac și hai să gătim ceva … ~normal~?!”

A doua zi se termină cu biscuiți de casă și vise aproximativ indecente cu ochii larg deschiși!

A treia zi… este ziua dorințelor: Adele vrea să fie iubită la fel precum iubește; decisă să-l ocolească pe David – de care se simte atrasă; și este sigură că acesta nu s-ar uita niciodată la ea…

” … un Nimeni de sex feminin.”

Iar ziua se sfârșește cu un David care încearcă să o convingă să nu mai fie atât de retrasă în ea însăși și singuratică.

” … să-mi permit să aspir la un bărbat pe care nu-l voi avea niciodată.”

Mă întreb cum de este așa de sigură?

David m-a cucerit prin ceea ce-i spune Adelei:

” Sunt un bărbat disponibil pentru o relație cu o femeie care să aibă nevoie de mine, așa cum eu am nevoie de ea.”

Cine nu l-ar adora dacă ar auzi asemenea vorbe din gura lui? Este bărbatul perfect: frumos, realizat, inteligent și sensibil!

Deja atracția începe să dea în clocot… David îi spune că ea este femeia care are nevoie de el. Dar, Adele găsește puterea să-l întrebe dacă și el are nevoie de femeia din ea… Răspunsul știți care a fost? O încruntătură și a plecat în camera lui…

Trece timpul, în ziua a șasea deja au împărțit un sărut și sunt conștienți că fiecare dintre ei îl vrea pe celălalt.

Acțiune ce nu stagnează! O carte ce se citește ușor și care te relaxează. Despre cunoașterea de sine și a partenerului. Despre acceptarea a ceea ce ești și recunoașterea a ceea ce dorești!

Aceste zile sunt formate din momente în care cei doi se cunosc din ce în ce mai bine, află lucruri noi unul despre celălalt…

Totuși, parcă prea repede se desfășoară totul! Și asta o spun eu, o persoană căreia nu-i place tărăgănarea lucrurilor.

La finalul celei de-a șaptea zile, am înțeles în sfârșit, de ce este Adele atât de interiorizată și mai ales, de ce nu are încredere în ea: a fost abandonată de părinți într-un internat, nu-i cunoaște…deși multă vreme a trăit cu speranța că se vor întoarce după ea, până când și aceasta i-a fost spulberată…

David,

” Îmi oferea suportul de care aveam nevoie pentru a trece peste orice amărăciune care încă mai domnea în lăuntrul meu.”

Și încep să-l apreciez și mai mult pe David, care o încurajează tot timpul și o face să se vadă altfel.

Îmi place felul în care scrie această autoare. Cartea este frumoasă, ușurică și îți aduce zâmbetul pe buze!

Dar, ceea ce a făcut ca această carte să devină una specială, a fost finalul!!!! ❤ exact așa cum îmi place mie! Și totuși, surpriza a fost și mai mare: modul inedit în care au rămas împreună!

” În viață, lucrurile frumoase sunt efemere. Pe cât de greu apar, pe atât de iute se fac nevăzute. Iar partea absurdă și frustrantă este că nu poți alege opțiunea să se repete. Nu! Dacă n-ai știut să le savurezi intens de la prima încercare, n-ai decât să accepți și să mergi mai departe. Cine a spus că dragostea nu-ți bate de multe ori la ușă, că dacă nu-i deschizi va pleca și nu se va mai întoarce, a știut ce declară. Chiar avea dreptate.”

Nota mea pentru carte este 9,8!

P.S.:

Nu pierdeți niciodată momentul! Savurați tot ceea ce vă scoate în cale destinul! Nimic nu are limită și niciodată nu știi unde vei ajunge. Știi doar de unde pornești!

59 de gânduri despre &8222;Dragoste în 30 de zile de Anne K. Joy&8221;

  1. Îți mulțumesc din nou pentru că ți-ai spus părerea legată de această carte, alcătuind această frumoasă recenzie.

    Mă bucur foarte tare că ți-a plăcut. Asta este cea mai mare satisfacție a oricărui autor.

    Îți doresc lectură plăcută și pentru celelalte cărți și sper să-ți placă.

    Cu stimă
    Anne K. Joy,

    Apreciat de 2 persoane

  2. NU am auzit despre carte. Nu stiu cum de am ratat articolul tau.
    Ah, acum am citit comentariile. Cartea e scrisa de Fara miere? Imi plac mult recenziile ei. A fost primul blog de literatura pe care l-am citit cand am devenit interesata de cumpararea cartilor in stil nebunesc. Acolo citeam recomandari ca sa stiu ce sa aleg, daca mi-ar placea o carte sau nu, daca face parte dintr-o serie.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Nici eu nu știam foarte multe despre această autoare până foarte de curând. Îmi place cum sună din ceea ce citesc din recenzia ta și îmi doresc să o descopăr în viitorul apropiat.

    Apreciat de 2 persoane

  4. cred ca blogul Fara miere este primul blog literar pe care l am citit. Stiam ca doamna este autoare, dar nu am citit nici o carte de a dumneaei. La un moment dat mi a ajuns din intamplare in maini una din carti, si rasfoind, am ajuns sa citesc cateva pagini, suficient sa imi fac o impresie pozitiva. Prezentarea ta este foarte ispititoare!! Aproape, aproape ca mi-am propus sa citesc si eu macar o carte de aceasta autoare anul acesta.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.