Micuța balerină de Corina Cîndea

imageimage

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 310

Descrierea cărții:

” La cei aproape optsprezece ani, întreaga viață a Ryei se concentrează asupra unui singur lucru: dansul. Asta este ceea ce îi place și își dorește să facă în viitor.

La doar douăzeci și doi de ani, Jay Hamilton își vede visul cu ochii: semnarea unui contract cu una dintre cele mai bune echipe de fotbal american, Dallas Cowboys. Și nu doar atât. Pe cale să câștige finala împreună cu echipa, tânărul fundaș este hotărât să facă tot ce îi stă în putință să câștige trofeul.

Întâlnirea celor doi și atracția puternică pe care o simt unul față de celălalt îi pune în dificultate, cariera strălucită care li se întrezărește și de care sunt atât de mândri devenind un impediment, alături de presa care profită de povestea lor fierbinte.

Rupți între două lumi care nu au nimic comun între ele, cea a dansului și a sportului, Jay și Rya sunt nevoiți să facă unele compromisuri. Să aleagă. Dar când o fac, s-ar putea să fie prea târziu…”

Îmi aduc și acum aminte cum am descoperit-o pe Corina pe wattpad… Mulțumesc prietenelor mele pentru asta! Tocmai se pregătea să lanseze primul volum din Triplu H și m-au convins să cumpăr cartea!!!!

Cu câtă plăcere am citit-o, apoi a fost doar un pas până am început să o citesc pe wattpad, să urmăresc cu nerăbdare fiecare capitol postat și să îmi doresc mai mult 🙂 .

„Micuța balerină” am citit-o cu drag pe wattpad și mi-a intrat la suflet. Am recitit de câteva ori această carte, și mă rugam să fie publicată… Dorința mi s-a împlinit!!! La Gaudeamus 2016, datorită Librex, Corina și-a lansat această carte alături de „Măști și secrete”!

O întâlnire emoționantă, dar de parcă aș fi venit acasă dintr-o lungă călătorie! Și cred că așa ne-am simțit toate!

Mulțumesc Corina pentru cadou! Acest exemplar din „Micuța balerină” are locul lui aparte în biblioteca sufletului meu! ❤

Bucuria a fost pe măsura lansării!

Dar, să revenim la această carte excepțională….

Povestea dintre Jay și Rya cucerește cititorul de orice vârstă, îl face să spere la un viitor fericit pentru cei doi!

Jay, un tânăr de 22 de ani, jucător de fotbal american, brunet cu ochi verzi, are un aspect tipic de băiat rău…

” Jay privește atent în jurul lui, la colegii de echipă și, mai ales, la stadionul care îi aclamă numele. Asta a fost ce a visat și și-a dorit din prima clipă în care a pus mâna pe minge.”

Pe de altă parte, o cunoaștem pe Rya…. Mai bine zis, Jay o cunoaște!

” – Rya, îi spune micuța blondă cu glas cristalin în timp ce îi strânge ușor mâna și mai că își rupe gâtul încercând să se uite în ochii lui.”

Povestea este spusă din punctul de vedere al ambelor personaje, Corina dându-ne astfel posibilitatea să înțelegem mai bine ambii protagoniști.

Stilul inegalabil al autoarei, captivant, lejer și plin de magie, face cititorul să savureze cu plăcere cartea.

Complet fascinată! Așa te simți citind cartea!

Să întâlnești două personaje atât de hotărâte, luptătoare – pentru a realiza ceea ce și-au propus, este impresionant.

Fiecare carte a Corinei oferă o lecție de viață. Dacă ” Triplu H” ne-a învățat să apreciem familia și iubirea pe care o oferă, sprijinul necondiționat; ei bine, ” Micuța balerină” ne oferă o altă lecție de viață: să lupți cu toată forța pentru idealul tău, să muncești enorm pentru a avea posibilitatea să-ți vezi visul devenit realitate!!!

Și acum, să revenim la furtunoasa poveste de dragoste dintre Jay și Rya!

Acesta este pur și simplu fascinat de micuța balerină care dansează la fel de bine și ~street dance~, și este profund uimit când află că tânăra nu are decât 17 ani….

” Șaptesprezece ani?! Privirea îmi fuge din nou la fata de lângă mine dar, de data asta, nu ochii ei îi caut. O măsor atent și înghit în sec. Da, e micuță de înălțime dar are tot ce îi trebuie.”

Tipic pentru un bărbat! Mai ales unul tânăr, să analizeze mai întâi trupul unei femei…

Ajunge la petrecerea de calificare în semifinalele NFL împreuna cu Rya și Taylor, ba chiar promite să aibă grija lor. Ceea ce și face….

” – Să nu bei nimic din ce nu e la doză și pe care s-o desfaci chiar tu!

– De ce? mă întreabă nevinovată.

– Ca să nu te trezești drogată, în patul unui nenorocit, regretând! îi explic și nu-mi pot abține un zâmbet când văd ce față face atunci când îmi înțelege cuvintele.”

Corina efectiv creează o magie! Datorită romanelor ei, ne întoarcem în tinerețe, savurăm o poveste care poate influența vieți!

Petrecerea are și urmări…neașteptate, și nu atât de grave pe cât ar fi putut fi!

Jay e un tip amuzant, destul de fair-play, dar mă amuză descrierea destul de ironică pe care și-o face:

” Da, știu, și eu am fost la fel. La naiba, sunt așa și acum. Nu ratez nimic și niciodată nu e prea mult. Singura diferență este că acum sunt ceva mai selectiv decât cu câțiva ani în urmă.”

Pe când el are parte de o grămadă de prieteni, Rya se află în capătul opus: nu are nici un prieten. Singurul care are acest statut în viața ei, este partenerul ei de dans Taylor Gibbs – fiul antrenorului lui Jay.

Cred că îi este greu unei fete, la această vârstă, să nu aibă prietene… Îmi aduc aminte acea perioadă și sunt recunoscătoare că am avut-o pe Ana alături de mine, și încă mai este! Este mare lucru să constați că ai găsit cel mai bun prieten încă din primele zile de liceu!!!

Iar am divagat de la subiect…

Jay, luat de val la petrecere, o pierde din vedere pe Rya…iar când o caută și nu o găsește….

„… mă încrunt neîncrezător și fiori de gheață mi se scurg pe șira spinării…”

Și asta doar gândindu-se ce ar putea păți fata! Și nu este departe de adevăr…la câteva minute doar…

” Stevens, mort de beat, o îngrămădește pe Rya într-un colț al camerei și fata abia mai poate plânge.”

Aproape violată…

Situația este mai mult decât gravă, este strigătoare la cer!!!! Este traumatizantă! Iar Jay, simte vinovat că nu a avut grijă de ea, așa cum i-a promis…

” – J-Jay?

Îi citesc pe față momentul în care mă recunoaște în sfârșit și aproape mă blochez când mi se aruncă în brațe, plângând.

Aproape, fiindcă brațele mele o cuprind strâns, lipind-o cât mai mult de mine și îi sărut ușor părul în timp ce o mângâi pe spate, încercând să o liniștesc.”

Situația este urâtă, iar reproșul Ryei când îl acuză că a lăsat-o singură, taie în carne vie… Mai ales că este destul de speriat, neștiind cât de multe s-au întâmplat până să o găsească el… și cel mai important: este profund uimit de încrederea oarbă pe care Rya o are în el!

În primul rând, trebuie să o scoată din starea de șoc în care se află, pentru a putea pleca de la petrecere neobservați.

” E curajoasă micuța, doar mâna ei care mă strânge cu putere îi mai arată zbuciumul interior.”

Și astfel, ajunge să o ducă pe Rya la el acasă… La cererea fetei, conștient fiind că nu este cel mai bun lucru pe care îl face.

Ajunși la apartament, Jay este nevoit să facă față șocului Ryei. O ajută și el cum poate…

Uimitoare pentru mine este încrederea instinctivă și totală pe care i-o acordă Rya, având în vedere că nu se cunoscuseră decât de câteva ore, deși sigur păreau ani după atâtea șocuri…

Jay luptă cu atracția față de fată…

” Șaptesprezece ani, Jay! Nu uita că are doar șaptesprezece ani! Stai cât poți de departe!”

Și poate că ar fi fost simplu de păstrat distanța, sau mai ușor mai bine zis, dacă nu ar fi observat că și Rya este atrasă de el!

În toiul nopții este trezit de țipetele Ryei din camera alăturată, aflată în plin coșmar…

” Nu-mi este greu să bănuiesc ce visează, ce coșmar o bântuie și știu în sinea mea că o va mai bântui ceva timp de-acum încolo.”

Iar cerința Ryei de a rămâne cu ea este o adevărată tortură! Delicioasă, dar tot tortură!

” … dar nu am puterea să îi refuz rugămintea, așa că mă strecor în pat și o strâng la pieptul meu, gemând în sinea mea la dulcea tortură de a o simți atât de aproape și, totuși, fiindu-mi interzisă.”

Dimineața, cei doi au parte de o trezire plină de sărutări fierbinți care aprind temperatura… Totuși, nu cedează ispitei, Rya fiind minoră….

Toată întâmplarea îl face pe Jay să aibă mustrări de conștiință, iar pe Rya o lasă bulversată… Pe drum spre casa fetii nu vorbesc, adâncit fiecare în gândurile lui….

” Mă simt rușinată de modul în care i-am răspuns la săruturi, de felul în care, pur și simplu, m-am agățat de el, dar a fost ceva ce a urcat din mine și căruia nu m-am putut împotrivi.”

Este clar, pentru mine ca cititor, că Rya și Jay sunt puternic atrași unul de celălalt. Cu toate că nu se cunosc cu adevărat, dar ferm hotărâți să nu cedeze tentației.

Vor reuși?

La cât sunt ei de hotărâți…ar putea.

Până atunci asistăm la jocurile de culise! Tatonări, momente în care își ascund sentimentele unul față de celălalt, știind amândoi că lumile lor nu doar că nu au nimic în comun, dar diferența de vârstă este cea care îi desparte…cel puțin în ochii lumii…

Iar problemele se țin scai de ei…

„După conferința de presă a celor de la Dallas Cowboys, fundașul Jay Hamilton a refuzat să răspundă întrebărilor referitoare la relația pe care o are cu o misterioasă blondă. Ei au fost văzuți vizitându-l, împreună, pe Chase Reed, coechipierul lui Hamilton, chiar în această seară. Precum vedeți, relația dintre cei doi pare destul de serioasă. Gurile rele afirmă însă că domnișoara este minoră…”

Urmăriți de ziariști, atenți și în alertă mereu, până la urmă cei doi se despart….

Cum oare să poți încerca să ai o relație când el este faimos și ea este minoră…??

Nici despărțiți nu rezistă prea mult, iar Jay îi spune doar atât:

” – Iartă-mă! îi spune ușor.

Atât. Un singur cuvânt. Dar privirile pe care le schimbă conțin o mie de cuvinte, știute doar de ei.”

Dar, dacă nu îi desparte cariera lui Jay, dansul până la urmă o face… Combinat cu nesiguranța, cu toate femeile ce îl înconjoară…dorința lui ca ea să nu plece la școala de dans pentru un an….

Distrus, Jay merge acasă la părinți:

” Parcă simțindu-mi zbuciumul, mama apare cu o privire îngrijorată și mă întreabă într-un suflet:

– Ce s-a întâmplat?

– Rya…

Atât. Un singur cuvânt care îi spune tot ce e nevoie să știe. Și în momentul în care brațele ei mă cuprind încurajator, știu că m-a înțeles.

– Ce pot să fac? mă întreabă cu lacrimi în ochi, simțindu-mi chinul.

– Ajută-mă să o împac. Învață-mă cum să o fac să mă ierte, cum să o aduc înapoi, căci altfel sunt pierdut.”

Vor învăța prin suferință? Soarta va avea milă de chinul lor? Oare chiar trebuie să suferi enorm pentru iubire? Pentru a putea aprecia mai bine ceea ce ai?

Rya și Jay vor fi capabili să vorbească deschis unul cu celălalt, să ia decizii ținând seama de părerea partenerului?

Citiți cartea! Este singurul sfat pe care vi-l dau!

Pozitivitatea scrierilor autoarei, sinceritatea cu care redă anumite aspecte ale vieții, iți creează  senzația că ai avut parte de o infuzie de energie la finalul lecturii. Pur și simplu ai un zambet enorm pe chip și esti plin de optimism!!!

Cartea poate fi comandată  de pe site-ul editurii Hathor.

Nota mea pentru carte este 10!!!

P.S. Corina îți mulțumesc că m-ai încadrat și pe mine în cele 1000 de fete pe care le ai, pe lângă băiat! ❤

 

 

52 de gânduri despre &8222;Micuța balerină de Corina Cîndea&8221;

  1. Multumesc frumos pentru recenzia minunata, Geo, ma bucur ca ti-a placut! Iar daca lectura ei te-a facut sa te simti optimista si ai incheiat-o cu un zambet pe fata, atunci sunt fericita! :* ❤
    P.S. Bineinteles ca te-am cuprins si pe tine in cele 1000, doar suntem o mare familie! ❤

    Apreciat de 2 persoane

  2. Imi place cum ai scris articolul, Geo.Stiu ca esti fan al Corinei si te-am vazut la targ cat erai de entuziasmata 🙂
    Cartea am citit-o si eu si pot spune ca mi-a placut mult, mai mult decat alte carti de-ale Corinei (nu te supara, Corina! asa sunt eu, sincera pana la enervare).

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.