Dincolo de timp de O. G. Arion

image

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 204

„Dincolo de timp” este volumul al treilea din seria „Nemuritor” de O. G. Arion, din care mai fac parte „Ultimul Viking” și „Te voi găsi”.

„Indiferent că sunteți sau nu iubitori ai genului fantasy, trebuie să citiți neapărat cărțile Oanei Arion, pentru că sunt scrise atât de bine și cu așa o lejeritate, încât nu au cum să nu vă placă! Veți râde, vă veți întrista, veți trece de la agonie la extaz, veți sta ca pe ace, nerăbdători să aflați povestea mai departe. Veți ~trăi~ cărțile, pentru că nu se pot citi altfel.”

– Porția de citit

” ~Seria Nemuritor~ aduce în prim plan lumea misterioasă a legendelor străvechi, pe care autoarea ne-o dezvăluie picătură cu picătură într-un stil alert și plin de naturalețe. Magia, ritualurile străvechi și ființele supranaturale se infiltrează neștiute în cotidianul populat cu personaje extrem de bine creionate, tridimensionale, alături de care trăiești aventuri pe muchie de cuțit fără să ai timp să-ți tragi răsuflarea. Atenție, produce dependență încă de la primele rânduri!

– Monica Ramirez

Până acum, autoarea s-a dovedit a fi plină de idei neașteptate, în ceea ce privește situațiile în care își pune personajele… Surprinzătoare de-a dreptul! Păi bine oameni buni, o muritoare să se ia la trântă cu creaturi fantastice am mai văzut, nu? Dar, să câștige, ba chiar viața multora să depindă de voința ei, unde ați mai văzut voi????

Mă întreb ce mai pune la cale de data asta? Cert este că va fi ceva la care nu ne-am fi gândit!

Am citit unele pre-recenzii la această carte; de data asta am reușit să fiu prezentă și la lansare, iar acum i-a venit rândul la citit… Vă spun sincer că de curiozitate, nu am mai amânat-o!

Sper că, în acest volum, personajul meu preferat – știți cu toții că acesta este vikingul nemuritor și bine făcut – IAN 🙂; să fie mult mai activ în acțiunea cărții.

Toate acestea fiind spuse, să pornim la drum!

Ca de obicei, cu inima-n gât în toiul acțiunii, așa cum ne-a obișnuit!

„Aveam încă acel sentiment de neliniște pe care îl simțisem încă de dimineață, un fel de frică nedeslușită care ma făcea să simt o apăsare în zona inimii și mă împiedica să mă bucur de ziua aceea specială. Habar nu aveam de ce, dar era o senzație foarte neplăcută. Iar petrecerea abia începuse.”

Dacă ai știi tu Victoria, ce te așteaptă….

De data aceasta, la începutul volumului, luăm parte la o nuntă între ființe supranaturale! Și nu sunt deloc puține! Iar pericolele se găsesc la tot pasul, tocmai datorită puterilor speciale ale Victoriei!

Combinat cu suspansul și energia dată de această petrecere, Victoria se simte ușor iritată de faptul că atât Arrio cât și Ian, o tot întreabă dacă se simte bine… Cu doza de umor la îndemână, răspunsul mental al Victoriei nu se lasă așteptat:

” Ce aveau toți în astă seară cu întrebarea asta? Nu păream bine sau ce? Dădeam impresia că voi izbucni sau că mă voi transforma într-o psihopată și voi alerga invitații cu un cuțit în mână?”

Puterea de a readuce la viață supranaturali este ținută la secret! Victoria păzită mai ceva ca președintele Statelor Unite!!!

În toiul distracției…dansuri și voie bună ca la orice nuntă, apar necazurile… Nu, nu! Nu vă impacientați! Nu e vorba de bețivi și bătăi cum se poartă pe la noi!

Îi cunoaște pe Adriel și Mato – gemenii amerindieni, supranaturali nemuritori, care îi dau fiori fără ca măcar să încerce să o agreseze în vreun fel.

” Se uita la mine cu o expresie ciudată, așa cum privești un desert delicios pe care ești gata să îl devorezi după ce ai ținut cură de slăbire. ( Da știu, sunt tare la comparații!) „

Clar, această carte are la fel de mult umor ca și precedentele volume ale seriei. Ceea ce este un mare plus! Și, dacă vine la pachet cu acțiunea alertă, intensă și tensionată; ce mai! Raiul unui cititor!

Asta, pe lângă șocurile administrate de autoare și pe care le veți descoperi citind cartea, …pentru care cred că o să-i trimit nota de plată a pastilelor de tensiune de care am avut nevoie… Oana, fii pe fază! 🙂

Vise erotice cu Ian și scene erotice reale cu Arrio…de asta are parte Victoria!

Și, zău că nu știu ce să mai cred!

Pe lângă toate astea, mai este și viața în lumea oamenilor, care nu au cunoștință de supranaturalul care-i înconjoară.

Plus, îi revedem pe Liberace și Gunther!!!! Vă aduceți aminte de Gunther, nu? Dragonul Victoriei, mai exact spus …un wyvern considerat dispărut…

Avem parte de crime, stați fără griji…. Dar șocul vine abia acum: prietena lui Liam – Candice, a fost omorâtă fix după ce Victoria, parcă posedată de un demon, i-a spus vreo câteva vorbe..

” – Știi ceva? Mai bine las-o baltă! Nu vreau să te cunosc, nu vreau să am de-a face cu tine!”

„– Să nu te mai prind niciodată pe aici!”

Și cine credeți voi că este arestat pentru această crimă? Știți?? Vă spun eu dacă nu aveți nici o bănuială… Victoria!!! Dar, cel mai dureros este momentul în care privește în ochii lui Liam, și lumea ei se prăbușește:

” Am înghețat. Am citit în ochii săi ură, o ură nedisimulată, clocotitoare. Ceva în mine s-a prăbușit.”

Mă întreb, ce are Oana de gând?

Stați calmi, cum nu sunt un clarvăzător și nici un cititor în stele, habar n-am! Aș putea să creez vreo 10 scenarii și tot pariez că nu nimeresc direcția în care se va îndrepta povestea…

Singurul lucru pe care-l pot intui este că unul din gemenii amerindieni de la petrecere, care a rămas în oraș, este implicat …. Întrebarea este: ce urmărește? De ce o vrea pe Victoria arestată? Asta urmează să aflăm, după ce avocata trimisă de Ian reușește să stabilească cine e vinovatul…ceea ce și face. Și Victoria e scoasă de sub acuzații….

Totul bine și frumos…pentru câteva ore! Ce? Vă așteptați la liniște și pace? Nu permite autoarea așa ceva!!

Apeluri pe telefon cu număr ascuns, și o vizită surpriză de la Mato!!! Care era tare îngrijorat de cum îi este Victoriei…

„~ Să mori tu că leșinai de grija mea~ am spus eu în gând, făcându-mi o notă mentală, subliniată cu linie dublă, pentru a-mi reaminti să nu mai deschid niciodată ușa înainte de a mă uita pe vizor.”

Este o carte care te binedispune! Una caldă, alta rece! În ultima vreme am tot avut parte de asemenea cărți. E fain să ai în permanență un zâmbet pe față!

Nici de data aceasta nu se dezminte autoarea noastră dragă! Ne ține în alertă și-n același timp zâmbind. Cucerește publicul cititor prin magia cuvintelor și prin imaginația debordantă care ne-a prins în mreje încă de la primul volum al seriei. Și asta, fără a mai menționa nimic despre legende și documentare care dau plusul de realism care o face de neuitat.

Dar, revenind la vizita lui Mato, se dovedește că este personajul negativ…sau ajutorul personajului negativ…

” – Cineva are nevoie de puterea ta minunată. Se pare însă că nu o poți folosi decât atunci când trăiești emoții foarte intense. Așa că aici intervin eu. Voi avea grijă ca de acum înainte să simți totul amplificat.”

Care este scopul?

A încercat să o hipnotizeze și a mers pentru o scurtă perioadă. Dar puterile ei deosebite au ajutat-o să iasă de sub efectul hipnozei.

Scopul… Erden – un vrăjitor cunoscut ei de la petrecere, vrea foarte mult ca Victoria să readucă pe cineva la viață…și aceasta era tehnica lui de a o face să coopereze…

Povestea lui Erden este tragică în felul ei, ți se face chiar milă de el… Vă dau un indiciu despre povestea lui Erden: în 1993, în podișul Ukok – munții Altai, a fost descoperit trupul înghețat și perfect conservat al iubitei lui Kadyn – „Prințesa înghețată”.

Ar putea face așa ceva Victoria? Se pare că da, doar e Stăpâna argintului…dar ar putea să-și piardă viața încercând!! Clar, nici Arrio și nici Ian nu sunt de acord.

Ceartă…discuții…Erden o amenință cu moartea atât pe Victoria cât și pe toți cei apropiați ei!

Și în toată această încrengătură de situații, mai apare o noutate. Pe picior de plecare, Wulina, însoțitoarea lui Erden mai aduce în context o schimbare șocantă:

” – Dacă ți-aș spune că Eithne trăiește? Iar eu știu unde se află?”

Cine este Eithne? Iubita lui Ian, pe care acesta o credea moartă!!! Ce va face Ian?!?

Prin câte șocuri va mai trece Victoria? Câte va mai putea suporta? Ne-a dovedit că este o persoană puternică, cu rezerve incomensurabile, dar…să nu uităm că este totuși om!

Atâta imaginație, atâtea legende care au la baza adevăruri incredibile…pur și simplu captivează. Și în mod sigur, dau acestei serii o notă de originalitate!

O întreagă cavalcadă de întâmplări care se petrec în preajma Victoriei, te fac să te simți ca scăpat cu viață după un uragan!

Totuși, învață să se descurce cum poate:

” Gata, o făcusem și pe asta. Mama putea să fie mândră de mine. Mă rog, mai puțin de faptul că ajunsesem să mint spontan și cu dezinvoltură.”

Acum, liniște și pace… Glumesc! Ăsta este un vis, o aspirație deșartă! Până la finalul cărții nu ai momente de liniște.

” Motto-ul acelei perioade era pesemne ~nici o zi fără un șoc~.”

Iar vizite la secție, iar acuzații…

Și într-un final dispare asociata ei de la cafenea, de urma căreia nu reușesc să dea o șleahtă de supranaturali cu puteri imense. A doua la mână, Liam vine în vizită și cere explicații. Pe care, fie vorba între noi, m-aș fi așteptat să le ceară mai demult.

Dar, ca de obicei, situatia ia o turnură cu adevărat neașteptată:

” Ce a urmat face parte din categoria ~wow, nu credeam că se va întâmpla vreodată~. Ian îi dezvăluise lui Liam întreaga poveste, începând cu moneda blestemată care îmi schimbase atât de dramatic viața și până la detaliile legate de lumea secretă a creaturilor supranaturale și a nemuritorilor.”

Ceea ce urmează de acum înainte ține de categoria – un necaz nu vine niciodată singur! Parcă vezi un film în care totul se petrece doar cum nu te aștepți. Avem parte de un elemente de thriller psihologic, combinat cu romance și fantasy – asta-i clar, dar cu importante elemente de comedie.

Adică, pe bune! Știam că Oana are o imaginație debordantă. Că stilul ei este captivant. Că este uimitoare în ce privește întorsătura evenimentelor din volum. Și totuși, încă mai reușește să mă surprindă!

Unde este Lily? Care-i treaba cu Eithne și dacă este cu adevărat în viață?

O readuce Victoria la viață pe iubita lui Erden? Reușește să supraviețuiască atâtor evenimente periculoase?

Răspunsul la toate aceste întrebări și la multe altele pe care nu vi le-ați imaginat, le aflați citind „Dincolo de timp” de O. G. Arion.

Nota mea pentru carte este 10!

Felicitări Cici! Pentru faptul că reușești să ne lași cu un zâmbet pe chip la finalul fiecărei cărți! Dar, spune-mi și mie, de unde îți vin ideile, cum reușești să ne iei pe sus de la primele pagini și așa ne duci până la final?

În loc de… Până data viitoare:

” Arătam ca o mare familie, mă rog, una ciudată și disfuncțională, dar foarte unită, care tocmai acceptase un nou membru. Mai că îmi venea să desfac o sticlă de șampanie.”

 

29 de gânduri despre &8222;Dincolo de timp de O. G. Arion&8221;

  1. Geo, ai scris o adevarata poveste din spatele povestii, felicitari! M-ai binedispus cu recenzia ta 🙂 Cat despre carte, n-am nici o indoiala ca e „wow”! Urmeaza si la mine la citit, ca e prea mare nerabdarea…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.