Testul fierului de Holly Black & Cassandra Clare

img_0564

Titlul original: Magisterium: The Iron Trial

Editura: Corint Junior

Anul apariției: 2014

Traducerea: Roxana Olteanu

Număr de pagini: 295

Descrierea cărții:

img_0565

Magie, mister…haos…

Cam despre asta este vorba!

Callum Hunt, un puști șchiop, orfan de mamă, cu o furie în el deoarece toată lumea îl ia în râs datorită defectului său de mers; află într-o bună zi că trebuie să dea examen la școala de magie Magisterium.

De la tatăl său știe că are puteri magice, că școala este foarte periculoasă și că mama lui a fost și ea elevă acolo. Așa că, este ferm hotărât să pice acest test.

Și reușește, oameni buni! Intenționat pică, deși în accepțiunea lui, rezultatul a fost catastrofal! Îl pică cu brio!!!

Dar, în ciuda examenului ratat, este totuși ales ca discipol la Magisterium, cam fără voia sa, și clar împotriva voinței tatălui său.

La prima lecție pe care o are, aflăm alături de Callum, principiile magiei:

1 ~~ Puterea vine din dezechilibru; controlul vine din echilibru.

2 ~~ Toate elementele acționează potrivit naturii lor: focul vrea să ardă, apa vrea să curgă, aerul tinde să se ridice, pământul tinde să se lege, iar haosul tinde să devoreze.

3 ~~ Toată magia constă într-un schimb de puteri.

4 ~~ Poți schimba forma unui lucru, dar nu poți schimba esența acestuia.

5 ~~ Toate elementele au o contragreutate. Focul este contracarat de apă. Aerul este contracarat de pământ. Contragreutatea haosului este sufletul.

Iar până la primul examen, micii noștri magicieni sortează nisip… de râs, nu??! Dar nu este chiar așa ușor să iei fiece fir de nisip și să-l așezi pe culori…

Dar, cine credeți voi, oameni buni, că sunt cei mai buni la examen? Ei bine, echipa lui Call: Call, Tamara și Aaron; împreună cu Celia – o fată din altă echipă.

Și la întoarcerea în cameră găsește un pachet de la tatăl său…

În aceeași seară merge pe furiș în biroul maestrului său și vorbește cu tatăl său. Se enervează totuși când descoperă că tatăl i-a cerut Maestrului Rufus să-i lege lui Call magia!

De ce? Ce fel de părinte ar face așa ceva copilului său? Ce se ascunde în spatele acestei dorințe?

Și, după ce îi fură șopârla – element lui Rufus, o păstrează liberă la el în cameră. De fapt, elementul este cel care a ales să stea în camera lui Call. Dar, ce se va întâmpla dacă se va decide să plece?

Micii magicieni au o confruntare cu Călăreții Haosului – animale total sub puterea haosului – pe care doar un Makar i-ar putea controla. Măgarul este un magician al haosului.

Și cine credeți voi că este acel Makar?

Ei bine da! Colegul de cameră al lui Call, Aaron, este acela!

La întoarcerea la Magisterium, Call își aduce cu el un mic prieten: un pui de lup – Călăreț al Haosului; pe care este hotărât să-l protejeze, deși aceste creaturi sunt rele…

Și ce se poate întâmpla într-o cameră cu un element, un Călăreț al Haosului – e drept, încă pui, și un Makar plus doi magi începători?

Ei bine, toate acestea le puteți afla din această carte căreia eu îi acord un 9,5.

Are acțiune, este antrenantă. Pur și simplu nu realizezi când ai și terminat-o… plus că, deși ești conștient că este o carte pentru copiii de 12-14 ani, cu atât de multă acțiune, uiți acest lucru!

10 gânduri despre &8222;Testul fierului de Holly Black & Cassandra Clare&8221;

  1. Am citit și eu cartea, aceasta plăcându-mi foarte mult. Volumul al doilea este cel puțin la fel de bun ca acesta. Sunt sigură că îți va plăcea. Acum aștept să citesc volumul al treilea, sunt foarte curioasă în privința lui. Colaborarea dintre Cassandra Clare și Holly Black m-a încântat.
    ~Canary

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.