Aleasa de Kiera Cass

img_0434

Titlul original: The one

Editura: Leda – Leda Edge

Anul apariției: 2016

Traducerea: Andra Elena Agafiței

Număr de pagini: 347

” O poveste cu adevărat minunată. Dragoste, capete încoronate și revoluție, în format Reality-show – totul o ajută pe curajoasa eroină a Kierei Cass, pornită în căutarea dreptății și a dragostei.”

      – ALA BOOKLIST

Descrierea cărții:

” A venit vremea ca o singură câștigătoare să fie încoronată. Când a fost selecționată să participe la Alegere, America nici nu a visat că o să ajungă atât de aproape de coroană și de inima prințului Maxon. Dar pe măsură ce se apropie sfârșitul competiției, iar amenințările rebelilor care atacă palatul devin tot mai periculoase, America își dă seama cât poate să piardă și cât de mult trebuie să lupte pentru viitorul pe care și-l dorește.”

Abia așteptam să văd prin ce aventuri mai trece America de data aceasta! Sunt curioasă pe cine alege până la urmă…

Până una alta, cartea ne poartă prin aceleași atacuri ale rebelilor asupra palatului, din ce în ce mai violente, care pun în pericol viața tuturor celor aflați acolo. Apoi asistăm la tentativa de seducere a prințului Maxon; și la invidiile dintre candidatele la titlul de soție a acestuia. Invidii care ne demonstrează cât de multe principii se pot călca în picioare pentru a ajunge la putere! Lupta pentru putere nu era cu nimic diferită atunci, față de ceea ce se întâmplă în prezent. Ce mai, exact ca în viața reală!!!

De data aceasta, observăm planul pe care prințul Maxon îl pune la cale pentru a o face pe America preferata oamenilor… oare acest plan va reuși să îl înduplece pe regele Clarckson, care nu prea o are la inimă pe fată și ar vrea să o vadă plecată?

” Nici ție nu îți plac castele. Nu-ți place felul în care tatăl tău conduce țara asta. Nu vrei să lupți în războaie despre care știi că sunt doar o modalitate de distragere a atenției. Mai mult decât orice, cât trăiești, îți dorești să fie pace.”

Acestea sunt cuvintele pe care i le spune lui Maxon însuși șeful rebelilor. Adevărate, ce-i drept, dar având în vedere că acesta nu este rege… ce scop au? Ce se urmărește de fapt?

Toate aceste întrebări vor căpăta un răspuns pe parcursul volumului.

Și mai este și nesiguranța Americăi cu privire la ceea ce simte Maxon cu adevărat.. Fie vorba între noi, tipul dă semnale ambigue, ceea ce mă face să cred că este nehotărât.

„– Nu mă deranjează greșelile, i-am replicat. Incertitudinea mă deranjează. În cea mai mare parte a timpului, nici nu-mi dau seama ce se întâmplă.”

Oare o vor scoate cei doi la capăt? Vor reuși să își pună în ordine sentimentele și să lupte pentru ceea ce își doresc cu adevărat? Momentan, am impresia că nici unul din ei nu este prea hotărât…

O carte ușoară, care se citește cu lejeritate, te poartă de-a lungul poveștii cu sinuozități, trecând cititorul prin răsturnări de situație fără a-l plictisi. Dar, în același timp, nu este întru totul previzibilă, ceea ce este un mare atu.

” Când m-a strâns un pic mai tare, am simțit că toate lucrurile rele fuseseră șterse și că Maxon și cu mine eram mai apropiați ca niciodată.”

Și în multe privințe, în ciuda firilor opuse, cei doi gândesc la fel, sau cel puțin, scopul lor este același! Mai au de trecut un singur hop, dar care le poate fi fatal: împotrivirea regelui în ceea ce o privește pe America, care este totuși un impediment destul de mare. Și am impresia că regele se împotrivește deoarece cu America simte că pierde controlul.

Sunt tare curioasă ce mai decide autoarea să mai întreprindă până la finalul cărții, și mai ales, pe cine va decide prințul că își dorește alături? Deoarece sunt 4 concurente rămase în această competiție și fiecare dintre ele are calitățile și defectele ei! Dar se pare că, momentan, Maxon încearcă să își limpezească sentimentele. Pe când America, deja le cunoaște pe ale sale:

” Îl iubeam. 

 Nu știu ce mă făcea să fiu atât de sigură, dar atunci știam, la fel cum eram sigură de numele meu sau de culoarea cerului sau de orice lucru scris într-o carte.”

În sfârșit! Cred că în sfârșit s-a maturizat și a devenit conștientă cu adevărat de ceea ce simte!

Îmi place această eroină datorită impulsivității de care dă dovadă. Și a faptului că, sub presiune, deși îi este teamă, face față cu brio problemelor. Datorită curajului cu care își susține punctul de vedere în fața tuturor, conștientă fiind că nu toți sunt de acord cu ea.

Un moment care mi-a plăcut foarte mult, a fost întâlnirea celor 4 Elite în camera Americăi, discuția liberă și sinceră pe care au purtat-o și faptul că s-a transmis către cititor sentimentul că, în sfârșit, fetele au devenit foarte bune prietene! Asta a fost o mare realizare!

Un alt mare hop prin care America este nevoită să treacă este moartea tatălui său, care îi produce o mare durere, simțindu-se puțin vinovată că nu a fost lângă el!

Maxon este un personaj care se gândește mult înainte să acționeze. De aceea cred că cei doi se potrivesc de minune. Să sperăm că am dreptate!

De aici lucrurile se complică, te țin cu sufletul la gură și emoționat de ceea ce se poate întâmpla… Dar vă las pe voi să descoperiți ce se mai petrece!

O lectură relaxantă și un final care te face să aștepți cu nerăbdare apariția următorului volum al seriei!

„Dar, în același timp, eram împăcat. Dacă moartea mea însemna că tu o să trăiești – a ridicat din nou dintr-un singur umăr – cum putea fi altfel decât bine?”

Nota mea pentru carte este 9,9.

 

16 gânduri despre &8222;Aleasa de Kiera Cass&8221;

  1. Am tot amanat sa citesc recenzia pentru ca imi era teama ca aflu prea multe evenimente si nu voi pricepe… Inca nu am reusit sa incep trilogia. Dar curiozitatea m-a indemnat sa -ti aflu impresiile + prezentarea. Felicitari! M-ai tentat maxim!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.