MILA 2.0 ~ Trădarea de Debra Driza

img_0430

Titlul original: MILA 2.0 Renegade

Editura: Nemira

Anul apariției: 2016

Traducerea: Dorina Tătăran

Număr de pagini: 363

„O nemuritoare se luptă pentru supraviețuire.”

Descrierea cărții:

” În cine să mai aibă încredere Mila, în afară de Hunter, un băiat pe care abia îl cunoaște?

Cei doi pornesc în căutarea lui Richard Grady, singurul care poate să deslușească misterul trecutului ei. Însă drumul spre adevăr e pavat cu multe pericole. Generalul Holland și Vita Obscura sunt pe urmele lor. Ca să supraviețuiască, Mila trebuie să-și folosească abilitățile de android. Dar ce se va întâmpla cu umanitatea ei? Care sunt adevăratele intenții ale lui Hunter?”

” Driza surprinde cu o claritate uimitoare lupta dintre om și android (…). Cartea ei este un must-read.”

– DESERT NEWS

Am așteptat cu multă nerăbdare apariția acestui volum, iar de Crăciun l-am primit cadou de la prietena mea Dana. ❤ Mulțumesc, Dana!

Eram curioasă prin ce aventuri va mai trece Mila și dacă generalul Holland o va lăsa sau nu în pace… Se pare că aventurile continuă și în acest volum!

Trădarea” debutează cu o după-amiază la plaja, cu Hunter și Mila, doi adolescenți normali… cel puțin, priviți de cei care nu îi cunosc! Asta, până când Mila este readusă la realitate de apariția a două avioane:

” Nu puteam să trăiesc în trecut, dar nu puteam nici să am un viitor până nu aflam totul despre trecutul meu.

Richard Grady. Acea Sarah. Celelalte Mila.”

Pe Hunter l-am cunoscut în primul volum al seriei, dar nu suficient… sper ca în acest volum, autoarea să ne ofere ceva mai multe informații despre acesta. Cumva, am impresia că încă nu îl cunosc, și aș vrea să o fac.

La momentul adevărului, când Mila ar trebui să-i spună lui Hunter care este problema, fata alege să-l mintă.

” Dar, dacă ar fi știut adevărul, poate că am fi fost amândoi în pericol, iar dacă nu cunoștea situația, eu puteam deține mai bine controlul.

Sentimentul de vină, care creștea în mine, m-a făcut să mă îndoiesc că aș putea continua șarada aceea mai mult de o zi. Trebuia doar să găsesc modalitatea de a-i spune. A doua zi. A doua zi aveam să îi spun.”

Cu toate acestea, se simte atrasă de el, și după cât îmi pot da seamadeocamdată, și Hunter simte la fel.

„– Nu-ți face griji. Îți promit că nu te voi părăsi. Voi fi alături de tine la fiecare pas, dacă mă lași.”

Și pentru moment îl lasă, deși nu îi spune adevărul. Se comportă ca niște adolescenți normali – nu chiar așa normali… Iar Mila este impresionată!

„Un alt motiv pentru care nu eram sigură că puteam să îl las să plece.

M-a făcut să îmi doresc o viață pe care să vreau să mi-o amintesc.”

Revenind la realitatea plină de dușmani și pericole, Mila află cu stupoare că este principalul suspect în decesul mamei sale!!! Și, în mod sigur, generalul Holland și Organizația Vita Obscura sunt pe urmele ei. Totuși, după ce obține anumite informații despre Richard Grady și află că Lucas este bine…hotărăște să pornească spre Knoxville – Tennessee…

Tensiune maximă, alertă în permanență, Mila transmite aceste emoții și cititorului, pe care-l face parte la poveste. De acum, nici să vrei, nu mai reușești să lași cartea din mână!

Povestea se amplifică, sau mai bine zis, privirea de ansamblu oferă o nouă imagine, cel puțin în privința lui Hunter. Ceea ce, într-un oarecare fel, liniștește.

În momentul în care pornesc la drum, Mila constată că nu simte starea de alertă pe care a simțit-o când a plecat la drum împreună cu mama ei, ci se simte relaxată.

După ceva peripeții, ajung la Richard Grady acasă. Mila nu știe sigur dacă își dorește să îl caute și să vorbească cu el sau nu…

Iar ceea ce descoperă o pune și mai tare pe gânduri, adâncește misterul, astfel că nu mai știi cine este exact personajul bun și cine este personajul rău. Ce se va mai întâmpla de acum înainte?

Se pare că au nimerit unde trebuie. Grady îi spune doar că mai are nevoie de timp pentru a-i furniza datele necesare.

Băiatul acela, l-ai verificat, nu?”

…sunt cuvintele pe care i le adresează Grady. Iar Mila, observând la ea anumite reacții ciudate pentru un android, începe să-și pună întrebări și trece la munca de cercetare. Care, fie vorba între noi, nu durează mult… și descoperă că Hunter este cel care o trădează. Găsește un dispozitiv de urmărire atașat mașinii cu care au venit…

” Nu puteam să mă mișc. Nu puteam să respir. Nu puteam să gândesc. Durerea era amețitoare, suficient să mă facă să mă chircesc.”

Hunter era un mincinos…

Acum, tare aș mai vrea să aflu cu ce scop s-a apropiat de Mila? Ce urmărește de fapt? Și mai ales, pentru cine lucrează?

Dar, poliția o caută acasă la Grady, iar Mila și Hunter fug împreună.

” Peisajul nu îmi mai părea atrăgător. Orice urmă de plăcere dispăruse. Datoria era cea care mă făcea să merg înainte. Cu cât rezolvam mai repede acel puzzle, cu atât mai repede puteam să dispar.”

Informațiile vin cu lingurița…atât pentru Mila cât și pentru cititor, suficient cât suspansul să te țină cu inima-n gât până la finalul cărții. Dorind să afli cum decurg lucrurile și ce se va întâmpla cu fata…

Cert, avem parte de surprize! Realizăm că Hunter nu este de fapt un trădător… Partea mai grea este că deja îl acuzase…iar acum, vom vedea dacă acesta este dispus să o ierte. Mai ales când află tot adevărul. Care adevăr, fie vorba între noi, este destul de greu de asimilat, și oarecum neverosimil.

De aici, drumurile celor doi se despart:

„Restul călătoriei trebuia să o fac singură. Poate că așa ar fi trebuit să fac de la început.

…………….

 Trebuia să continui. Nu îmi rămăsese nimic altceva.”

O întâlnire cu ~sora ei~ Mila 3.0, un mesaj de la Holland și apoi o fugă ca-n filme! Misiunea ei este clară, deși este conștientă că de acum înainte nu va mai exista liniște pentru ea: poliția, Vita Obscura și generalul Holland vor fi mereu pe urmele ei.

Aventurile continuă, pericolul este din ce în ce mai aproape de noi, cititorii. Noi nu putem face altceva decât să sperăm că Mila nu va fi capturată…

Și o grijă în plus este Hunter, care se întoarce hotărât să-i fie un prieten adevărat. Problema este că Mila trebuie să îl țină și pe el în siguranță în timp ce se ferește de dușmani… Grea misiune!

Pe măsură ce găsește răspunsurile la întrebările ei, și mai multe întrebări apar. Se pare că problema Milei este una care nu va avea sfârșit.

Oarecum, Mila a avut dreptate, în ceea ce-l privește pe Hunter… nu el era trădătorul, dar mama lui și soțul acesteia da!!!

Încercând să îl salveze pe Hunter, cade în capcană și este luată prizonieră…

Ce se va întâmpla de acum înainte?

Citiți cartea și aflați cum se sfârșește acest volum mai mult decât interesant!

” Inimii mele nu îi păsa cât la sută eram robot sau că fusesem creată într-un laborator. Inima mea tânjea, dorea, simțea. Implora o a doua șansă cu băiatul acela. Insista să se simtă sută la sută umană.”

Nota mea pentru carte este 10!

 

13 gânduri despre &8222;MILA 2.0 ~ Trădarea de Debra Driza&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.