Poveștile micuței RA de Elena Ștefan

img_1198

Titlul: Poveștile micuței RA

Autor: Elena Ștefan

Editura: Coresi

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 90

„Copilăria… perla care se adâncește, cu vremea, tot mai mult în suflet.”

img_1168

O carte care ne poartă cu gândul la lumea plină de bucurie și magie a copilăriei. La perioada în care lumea basmelor era atât de reală pentru fiecare dintre noi, încât ne doream și credeam cu tot sufletul că vom deveni toți prinți și prințese!

Momentul de naivitate și inocență pe care acum, ca adult, știm să îl apreciem!

Prologul acestei cărți transmite atât de multă duioșie! Atât de multă gingășie! Sentimente pe care doar copiii mici ți le stârnesc.

„Se făcea odată că era un tărâm veșnic tânăr, fermecat. Era tărâmul copiilor, pui-de-om, ființe cu suflet curat și lumină caldă în inima lor, care radia în sclipiri magice prin ochișori curioși.

Acest tărâm fermecat se numește Copilăria și există acolo unde există un pui de om, acolo unde exiști tu, copile!

Tu ești un miracol, ești o cântare a Îngerilor.

Tu ești speranța mea și a părintelui tău.

Tu ești vlăstarul pentru viitorul luminos.

Tu ai culoarea magică și puterea de a transforma.

Privește-te-n oglindă și admiră puterea Lui Dumnezeu care s-a exprimat prin TINE.

Păstrează în sufletul tău și dăruiește mai departe sclipiri, bucurii, zâmbete, giumbușlucuri și povești.”

Cu acest prolog, autoarea a reușit să cucerească atât copilul din mine, cât și mama care își dorește pentru copiii ei tot ceea ce este mai frumos pe lume!

Sper că cei mici, sau mai mari, cum sunt copiii mei, să mai păstreze încă inocența și dulceața dată de bucuria și încrederea în tot ceea ce le apare în cale! Pentru încă puțin timp, atât cât este posibil.

Cartea de față este o colecție de 12 povestiri care, pe mine personal, m-au dus pe un drum al amintirilor… când mama sau bunica, îmi citeau la gura sobei o grămadă de povești, care mai de care mai frumoasă, mai plină de viață. În care, până la o anumită vârstă, chiar credeam!

Fiecare poveste poate fi considerată un sfat, o lecție din care cel mic are câte ceva de învățat. Lucruri care pe viitor îi vor fi de folos.

În „Anton învață lucruri noi”, copilul învață despre succesiunea anotimpurilor, rolul lor în natură și bucuriile pe care le aduc.

„Gărgărița neascultătoare” este o povestire cu tâlc pentru micuții neastâmpărați care nu își prea ascultă părinții…și despre consecințele faptelor lor.

Aceste povești, scrise cu ajutorul unui limbaj adecvat micuților, aduc un strop de învățătură și o bucurie la ceas de seară. Numai bine, după o zi agitată! Sunt ușor de înțeles și, nu mă îndoiesc, aduc multe beneficii micului ascultător.

Între-un ceas, pentru mine magic, am terminat de citit această carte. Și acum, în timp ce scriu recenzia, mă gândesc la orele petrecute citind povești copiilor când erau mai mici! Acum își citesc singuri…sau îmi citesc ei mie!

„Mereu trebuie să-ți asculți părinții. Ei ne iubesc și ne vor binele. Vor ca noi, copiii lor, să fim fericiți și mereu în siguranță.”

Cred că aceasta este exact definiția cuvântului părinte. Sau așa ar trebui să fie.

Citind „Regele de la Zoo” am realizat ce înseamnă cu adevărat libertatea. Un mic pui de leu, crescut în captivitate ca și mama lui, o roagă pe aceasta să îi spună unde este casa lui…

„… vreau să evadez de aici. Vreau să ajung acolo unde trebuia să mă nasc.”

Iar micuțul pui de leu primește un răspuns plin de învățătură de la mama sa:

„– Dragul meu, învață să fii rege acolo unde te-ai născut.”

Zicala „orice învăț are și dezvăț” o știm de mici, nu? Ei bine, autoarea Elena Ștefan îi învață pe cei mici prin intermediul poveștii „Hoffy cel ambițios” că fiecare ființă se poate schimba în mai bine. Și tot acum îi învață să creadă în magie, în dorința care poate deveni realitate dacă îți dorești foarte mult, cu condiția să lupți pentru a realiza ceea ce îți dorești.

La finalul acestei cărți, micul ascultător al poveștii are o mulțime de sfaturi primite! Și toate, prin intermediul poveștilor. Cu timpul, toate acestea își vor revărsa roadele!

Până atunci…să citim cât mai multe povești!

Mulțumesc Elena pentru această minunată carte!

Nota mea pentru carte este 10!

16 gânduri despre &8222;Poveștile micuței RA de Elena Ștefan&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.