Bariere de fum de Monica Ramirez

Titlul original: Beyond smoke and shadows

Autoare: Monica Ramirez

Seria: Alina Marinescu

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2017

Traducerea: Monica Ramirez

Număr de pagini: 335

„Alex mi-a murit în brațe după o misiune dezastruoasă în Irak, sau cel puțin așa am crezut timp de șapte ani. Acum știu că n-a fost decât o altă înscenare, ceea ce înseamnă că vom lucra din nou împreună. Îmi și imaginez… eu, Alex și Marius împreună sub același acoperiș. Mi se face rău numai când mă gândesc la asta. Nu cred că-l iubesc pe Alex, între noi n-a fost nimic altceva decât o pasiune primejdioasă născută din disperarea unei vieți ce nu ne aparținea. Dar îl iubesc pe Marius. Ba nu, rectific. Sunt îndrăgostită de Marius. Tot ce știu despre dragoste am învățat de la el. Câteodată mă trezesc îngrozită în mijlocul nopții. Până la urmă, într-un fel sau altul, îl voi pierde și pe el. Singura certitudine pe care o avem este doar moartea, dar am decis să rămânem împreună, chiar dacă relația noastră are margini ascuțite. De fiecare dată când sună telefonul și trebuie să ne asumăm adevăratele identități, e foarte posibil ca unul dintre noi să nu se mai întoarcă.”

Adevărat. Dar, la fel de adevărat este că pot avea noroc și să nu pățească nimic nici unul dintre ei.

Cu „Asasin la feminin”, „Identități secrete” și „Balanța puterii” m-am descurcat. Să vedem ce-mi mai poate oferi în materie de lupte antitero și povestea de dragoste mdintre Alina și Marius… „Bariere de fum” sunt sigură că va aduce un plus de adrenalină, de suspans și acțiune, dar și de romantism.

„Poți avea putere asupra oamenilor atâta timp cât nu le iei totul. Când cineva nu mai are nimic de pierdut, e din nou liber.” – Alexander Solzhenitsyn

O carte alertă, plină de misiuni imposibile, care se împletesc cu poveștile lui Alex, Marius și a Alinei; toate acestea ghidate de penița iscusită a autoarei. Profesionalismul de care dă dovadă reiese din felul în care sunt descrise acțiunile: cu minim de cuvinte redă o întreagă scenă cu un impact puternic asupra cititorului.

Faptul că nu se pierde în detalii, ne oferă acțiunea alertă de care are nevoie această carte. Nimic nu este simplu și ușor, dar autoarea ne descrie cu atâta naturalețe unele misiuni ce se desfășoară pe muchie de cuțit, încât eu personal, am impresia că tot ceea ce întreprind acești agenți de elită, este cumva accesibil tuturor. Imposibil, dar nu chiar. Este nevoie de voință, curaj și o doză de nebunie pentru a reuși ceea ce ei reușesc.

„Umbrele lungi și întunecate înghițeau lumina argintie a după-amiezii, părând că se preling în continuarea stâlpilor de susținere ai depozitului părăsit. Bărbatul în negru închise ochii și-și ridică fața către cer. Fulgi pufoși de nea i se așternură pe piele ca niște săruturi ușoare. Amintirile îl copleșiră, aducând cu ele imaginea femeii pe care trebuia s-o dea uitării, cel puțin pentru moment.”

Un vis iluzoriu, o speranță deșartă, mirajul apei în deșertul arid și sufocant… toate sunt mai realizabile decât ideea că ar putea vreodată să uite femeia!

În Milano, pe de altă parte…

„Crăciunul trece neobservat în lumea mea. O zi obișnuită în care ucizi ori ești ucis. Nu există loc pentru altceva în afară de operațiuni secrete, tactici de asalt și asasinate. Restul nu mai contează.”

Cu asta se luptă Alina. Cu pesimismul și gândurile amare ce o înconjoară, cu zădărnicia de a spera într-un viitor în care să fie liberă… Elite este un stăpân acaparator, ce pune stăpânire pe absolut toate aspectele vieții agenților săi.

Atât Marius, cât și Alina, deși sunt conștienți că se iubesc, sunt realiști în ceea ce privește riscul la care se supun în timpul fiecărei misiuni, dar sunt atât de neîncrezători și pesimiști în ceea ce privește durabilitatea relației lor că îmi vine să îi zgudui puțin. Puțin optimism nu face rău nimănui!

„Marius își îndreptă privirea către fereastră. Afară încă ningea. Îngrijorarea îl copleși. Așa începea totul… cu expresia al nostru. O parte din el își dorea să creadă că are dreptul să spere la o mică bucățică de fericire, dar pe de altă parte, aștepta dezastrul iminent dintr-o clipă în alta.”

Deși înțeleg teama lui, că Elite nu le va permite să fie fericiți fără a-și cere plata, totuși aș vrea să văd un pic de speranță în gândurile lor!

Cu toate acestea, încearcă să simtă atmosfera Crăciunului, să simtă bucuria de a fi împreună… Bucurie răpită, bineînțeles, de CIA-ul care îl trimite pe Marius într-o misiune de genul: singur împotriva tuturor. Ei o numesc – lup singuratic.

Și de aici încep problemele. Nu este nimic ieșit din comun, deja autoarea ne-a obișnuit cu emoțiile puternice! Șocurile au devenit deja ceva obișnuit. Mă întreb cum mi se va părea viața după ce voi termina seria asta? Iar răspunsul este…plictisitoare!! Păi, fără moartea care pândește la tot pasul, lecții despre tactică și armament, durerea și revolta față de Elite care nu le permite lui Alex și Alinei să fie fericiți, misiunile solicitante și pe muchie de cuțit… cu ce îmi voi ocupa timpul?

Sper că autoarea are în plan ceva interesant. Că doar ea este singura vinovată că m-am obișnuit cu acest gen de lectură alertă și captivantă!

O misiune care la prima vedere părea simplă, se complică. Astfel, Marius se trezește rănit, în compania unei copile de 12 ani pe care o salvează de la viol…și trebuie, în continuare, să-și ducă misiunea până la capăt.

O altă misiune dificilă este capturarea unui medic ce vrea să vândă virusul Ebola și vaccinul aferent oricui e dispus să plătească. Misiune dificilă și riscantă pentru cei implicați: Ford, Alina, Marius și echipa de rezervă.

Acest virus este letal, iar răspândirea lui pe întreg globul ar duce la decimarea populației.

„Toate detaliile au fost încărcate pe PDA-uri. Jason vă așteaptă cu echipamentul. Plecați într-o oră.”

Acesta este tipicul final al fiecărui briefing cu Brett.

Ajunși în compania maleficului doctor, Alina, Marius și Ford demarează misiunea. Și în sfârșit, ceea ce mi-am dorit încă de la începutul volumului 3, se întâmplă: Alex reapare!!! Sub o altă identitate, de partea celor răi – ca să zic așa, dar reapare!

Mi-ar atracția dintre Alex și Alina se vede, izbucnește cu aceeași putere ca în urmă cu opt ani, de parcă nu s-ar fi oprit niciodată…

De data aceasta, Monica m-a făcut fericită! În sfârșit, personajul meu preferat este în prim plan.

„Un arc de foc i se propagă din locul unde o atinsese și până în creier.”

Întâlnirea privată ce are loc între Alex și Alina este plină de durere, reproșuri amare și păreri de rău… Prea puțin, prea târziu. Dar, nu au ce face. Trebuie să se conformeze. Destinul nu le aparține.

De data aceasta ne aflăm în fața Alinei care are de ales între doi bărbați care o iubesc. Un triunghi amoros, aș spune eu. Pe unul recunoaște că îl iubește- Marius; în timp ce, pentru Alex susține că nu mai simte nimic… Așa să fie oare? Sau este doar îndurerată că timp de atâția ani nu a știut că el trăiește?

Această misiune se dovedește a fi o adevărată probă de foc pentru agenții Elite. O probă de foc care se poate dovedi letală.

Suferi alături de fiecare personaj în parte, tremuri pentru fiecare clipă în care viața le este pusă în pericol, te rogi ca totul să se termine cu bine. Și în tot acest timp, te minunezi de imaginația autoarei și de tehnica cu care îți redă fiecare scenă. Te face martor și participant activ din punct de vedere emoțional, la tot ceea ce se întâmplă.

Dacă până acum vroiam doar să văd că Alina și Alex vor fi împreună, acum îmi doresc să scape toți cu viață iar misiunea să fie un succes.

„– Chestia asta începe să devină mult prea periculoasă și nu-mi place deloc. Fă posibilul și apoi imposibilul, dar găsește nenorocitul ăla de virus înainte de începerea licitației.”

După o misiune încheiată cu succes, trecem prin altă gamă de sentimente: durere, regret și păreri de rău – din partea lui Alex, care conștientizează că…

„… trădătorul fusese trădat, condamnat și exilat de femeia pe care o iubea mai mult decât viața. În iad.” 

Pe de altă parte, avem de-a face cu incertitudinile lui Marius, cu nesiguranța lui cum că ar putea fi părăsit. Și în final, Alina! Care, deși conștientizează că încă se mai simte atrasă de Alex, pe Marius îl iubește cu toată ființa…

Nu îmi place situația asta, absolut deloc! Aș fi preferat să fie tot cu Alex. Dar, decizia nu îmi aparține.

Să citesc despre suferința lui Alex, despre speranțele ce par deșarte… cum că, vreodată, Alina ar putea să revină în viața lui, toate acestea sunt răscolitoare.

Autoarea, reușește să mă surprindă cu ceva nou de fiecare dată.

Într-una dintre misiuni, Alina este luată prizonieră de unul din locotenenții unuia dintre liderii Al-Quaeda, rănită și în stare gravă.

Să fie Alina pierdută pentru Elite? Oare Alex și Marius vor reuși să o salveze sau va fi prea târziu să o mai poată scoate din captivitate?

„… realitatea era că-și amintea cu mult mai multe. Cum își pierduse din nou răsuflarea atunci când văzuse gloanțele lovind-o, cum o urmărise neputincios cu privirea în cădere, urlând instinctiv atunci când se izbise de asfalt. Inima îi înghețase pe loc. Apoi rămăsese nemișcată. Complet nemișcată. Moartă, se gândise. Nu avea cum să supraviețuiască unui asemenea impact.”

La așa ceva chiar nu m-aș fi așteptat!

Mulțumesc Monica Ramirez și Librex pentru cartea oferită spre recenzie!

Nota mea pentru carte este 10!

 

11 gânduri despre &8222;Bariere de fum de Monica Ramirez&8221;

  1. O recenzie foarte reusita! Felicitari! Eu aici m-am oprit cu lectura la Seria Alina Marinescu. Atat de multa adrenalina, actiune, emotii…Am simtit nevoia de o pauza. Luna viitoare revin la ea! Trebuie sa o dau gata! 😀

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.