Sezonul pasiunilor de Sarah MacLean

Titlul original: The season

Editura: Alma

Colecția: Iubiri de poveste

Anul apariției: 2014

Traducerea: Gabriel Tudor

O autoare tânără, talentată, care la noi în țară a reușit să cucerească inimile cititorilor de historical romance.

Are un stil alert, amuzant, cu personaje încăpățânate și cu personalități puternice; care în mod sigur sunt dispuși să sfideze normele sociale ale epocii în care trăiesc. O epocă închistată în reguli.

Facem cunoștință cu Alexandra, o puștoaică de 17 ani, la proba finală a rochiei de prezentare la Almack – unde croitoreasa o înjunghie cu acul…

Împreună cu prietenele ei, Vivi și Ella, este ferm hotărâtă să dea peste cap planurile mamei sale de a o căsători la această vârstă.

La debutul la Almack cele trei prietene se cam plictisesc, dar Alex se simte puțin atrasă de Gavin, deși nu îi vine să creadă că așa ceva i se poate întâmpla tocmai ei.

Și pentru a scăpa de mulțimea de adoratori insipizi care o invită la plimbare în jurul lacului Serpentine, Alex acceptă invitația lui Gavin, alături de care chiar se distrează!

Și deasemenea, flirtează puțin cu un fost coleg de școală: Lordul Stanhope…dar aici îmi pun o întrebare…

O face pentru că știe cât îl deranjează pe Gavin sau doar din simpla plăcere de a tachina un prieten?

Sper să aflu răspunsul pe parcursul cărții.

Avem de-a face și cu un criminal care este hotărât să-l omoare pe Gavin…

Vine primul bal al Alexandrei, în casa familiei, unde tatăl îi face cadou safirele bunicii iar în fața nehotărârii fetei de a le purta, îi spune:

„…bunica ta era încăpățânată și strălucitoare și nu se sfia să sfideze înalta societate. Mi s-a spus că în primul ei sezon a frânt o grămadă de inimi și și-a spus părerea fără ascunzișuri despre oricine. Sincer să fiu, îmi amintești întru totul de ea, și sunt sigur că bunica ta ar fi la fel de mândră de tine în seara asta pe cât sunt eu. Ea ar fi vrut să-ți faci debutul în salonul reședinței Worthington purtând safirele acestea. 

Nu încape nici o îndoială!”

Și deci…pornesc!

Totul decurge perfect, până iese cu Gavin pe terasă și în timp ce se plimbă prin grădină, la un moment dat Gavin vrea să o sărute, dar… se oprește în ultimul minut și Alex rămâne supărată deoarece ea chiar crezuse că acesta îi va dărui primul ei sărut.

Nu numai că nu o sărută, dar timp de mai mult de două săptămâni o evită, până în seara când trebuie să o escorteze la bal.

Iar Alex nu se lasă mai prejos. Se răzbună în unicul mod disponibil unei tinere lady: purtând o rochie croită destul de extravagant, menită să atragă privirile tuturor. Inclusiv pe a lui!

Cel mai spumos personaj al acestei cărți îmi pare Freddie…absolut haios. La fiecare două-trei replici ale lui începi să râzi în hohote. Pur și simplu nu-i poți rezista.

După o ceartă cu Gavin, în grădină are o întâlnire cu prietena ei Ella, care-i spune ceva despre un hoț … o discuție pe care a auzit-o de la un conte francez.

Alex revine acasă însoțită de Gavin. Le povestește părinților despre cearta cu Gavin, și chiar în acel moment apare el… spunând că i-a fost prădată casa.

Stă trează împreună cu mama ei, în așteptarea tatălui și a lui Gavin. În sfârșit are parte de primul ei sărut!

„…o sărută…

Era primul ei sărut – oferit unei persoane atât de neașteptate, într-un loc atât de neașteptat și într-un moment la fel de neașteptat. Dar era perfect…”

După o perioadă în care nu se mai întâmplă nimic, până și Alex se îndoiește că Gavin ar simți ceva pentru ea…

Vine balul sezonului, în casa părinților ei, unde Alex ascultă o discuție despre asasinarea tatălui lui Gavin, secrete de stat și trădare, despre faptul că Gavin e următorul pe listă.

Spre uimirea ei, cel care vrea să îl ucidă este chiar unchiul acestuia: Lucian.

Disperată, fata merge la el acasă, în toiul balului, riscându-și propria reputație, doar pentru a-l avertiza. Aici, îl surprinde pe lordul Montgrave încercând să pătrundă în casa lui Gavin, dar se sperie de lumina aprinsă în cameră și fuge…

Alex pătrunde în birou, unde-i povestește lui Gavin totul; și spre stupoarea ei…acesta nu o crede!!

Povestindu-le prietenelor sale Vivi și Ella totul, acestea o cred. Ba mai mult, se hotărăsc să și facă pe detectivele.

Ocazia se ivește fix a doua zi. Când Gavin pleacă la vânătoare cu tatăl și frații ei. Astfel, însoțită de prietenele ei, tânăra merge la casa Blackmoore și caută dovada compromițătoare pe care o și găsește!

Dar, deasemenea, Alex are parte de o discuție cu unchiul lui Gavin care o amenință atât pe aceasta și prietenele ei, cât și pe Gavin, dacă fata continuă să se amestece în ceea ce nu o privește.

Ajunse în Essex, la casa familiei, fetele – și aici o includem și pe ducesă, mama Alexandrei – acestea se bucură de compania bărbaților, inclusiv a lui Gavin.

Seara, Alex și Gavin discută, în dormitorul fetei. Aceasta îi relatează totul, inclusiv ultimele noutăți despre ce au descoperit ea și prietenele ei.

Evenimentele se precipită, iar Alex se vede nevoită să meargă la conacul Sewell pentru a-l vedea pe Gavin… Odată ajunsă aici, merge să caute tratatul despre Essex, unde în mod sigur va găsi scrisorile și dovezile că tatăl lui Gavin a fost ucis. Ceea ce și reușește!

Cuprinsă de nerăbdare, Alex intră în biroul lui Gavin, anunțându-i descoperirea ei. Are parte de un șoc: este prezent și unchiul lui Gavin, Lucian, care reușește să o ia prizonieră.

O carte alertă, care te captivează prin emoțiile pe care le oferă cititorului, prin pasiunea cu care cineva caută să apere pe cel iubit. Un moment de reflecție, în care te întrebi: tu ce ai fi făcut?

Cine l-a ucis pe fostul lord Blackmoore? Ce se întâmplă cu Gavin? Reușește Alexandra să se salveze din mâinile asasinului?

Toate acestea le puteți afla din această carte.

O carte care simbolizează forța și puterea prieteniei adevărate dintre femei.

Nota mea pentru carte este un bine meritat 9!

9 gânduri despre &8222;Sezonul pasiunilor de Sarah MacLean&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.