Vine o zi…

Au trecut anii, filele vieții au început să se adune într-un adevărat roman, cu tendințe de serie, dar experiența își spune cuvântul.
Am învățat că totul are un preț! Fie că ești aici sau acolo, că faci ceva sau altceva, cu pasiune sau din interes; toate au prețul lor. Sacrifici ceva, renunți la ceva. Important este ca atunci când privești în urmă să nu ai regrete! Să te bucuri de ceea ce ai făcut, poate să le aduci un zâmbet și celor din jur. Să crezi că cineva a fost inspirat de faptele tale. Să speri că unii au avut câte ceva de învățat de la tine, că poate le-ai deschis un nou orizont.
Vine o zi în care te întrebi de ce ai ales să faci ceva, dacă a meritat, dacă se merită să continui… Vine o clipă în care îți dorești ca ceva să se schimbe, ceva să meargă mai bine. Vine o zi în care ți-ai dori ca fiecare să își vadă propriile greșeli mai întâi, abia apoi să privească în curtea vecinului cu atât de mult interes.
Mi-aș dori să nu mai fie atâta răutate și invidie în lumea asta, să fim mai buni și mai îngăduitori, dar se pare că aceste gânduri ale mele rămân la stadiul de speranțe deșarte. Experiența de până acum mi-a demonstrat că lumea în care trăim nu este prea bună și îngăduitoare nici atât! Păcat…
Bine, trebuie să recunosc că sunt câteva excepții notabile, ca peste tot. Mă bucur! Sunt demne de stimă și apreciere acele persoane! Aș vrea să fie mai mulți!
Vorbele dor, oameni buni! Dor, chiar dacă au fost spuse fără intenția directă de a răni. Dor chiar dacă au fost aruncate fără a conștientiza puterea pe care o vor avea: de a răni pe cineva, de a produce durere și suferință.
O vorbă bună, o încurajare, un gest cât de mic ar însemna atât de mult atunci când ești la început de drum. Când abia îți deschizi aripile și înveți să zbori! Cu greutate la început, mai ușor pe măsură ce capeți experiență…
Mă mai întreb eu multe, dar momentan, cel mai important a fost să vorbim despre bunătate și îngăduință în primul capitol din cartea vieții.

Anunțuri

10 gânduri despre &8222;Vine o zi…&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s