Extazul lui Gabriel de Sylvain Reynard

Titlul original: Gabriel’s Rapture

Colecția: Eroscop

Editura: Trei

Anul apariției: 2014

Traducerea: Mihaela Doagă

Număr de pagini: 567

„Poveștile mele preferate sunt acelea în care personajul pornește într-o călătorie, fie una într-un loc fascinant, fie una personală în care se descoperă pe sine însuși.” declară Sylvain Reynard.

Ei bine, se pare că această serie se dovedește a fi călătoria personajului spre descoperirea de sine.

După ce am asistat la aducerea aminte a lui Gabriel despre Julia, la dragostea celor doi, dar mai ales la nivelul de tandrețe și duioșie de care dă dovadă Gabriel, la profunzimea sentimentelor sale și la cât de mult apreciază și iubește femeia; sunt curioasă prin ce experiențe vom mai trece.

Dacă primul volum ne-a trecut prin „infernul” vieții lui; acum, oare pentru atingerea extazului suntem nevoiți să trecem și prin „Purgatoriul” lui Dante – cu care se identifică uneori Gabriel?

Acest volum debutează cu coșmarul Juliei – teama subconștientă că Gabriel o va părăsi și cu un telefon dat de Pauline…

Dar Gabriel duce romantismul la nivel de artă..

” Cerul albastru se înroși văzându-i cum se iubeau cu patimă, iar soarele florentin zâmbi peste ei, învăluindu-i în căldura lui, în ciuda unei adieri blânde. Lângă ei, cafeaua cu lapte a Juliei se răci definitiv, îmbufnându-se pentru că n-o băga nimeni în seamă.”

Îmi place cum îi oferă Juliei toată dragostea, se asigură că este într-adevăr satisfăcută de ea și tot timpul îi spune că o iubește. Și Julia este doritoare să învețe noi și noi metode de a-l satisface pe Gabriel – „zeul sexului” cum îi spune ea.

La muzeul Ufizzi, în sala Botticelli, Gabriel își susține prelegerea despre Dante, făcând din aceasta o întreagă declarație de dragoste dedicată Juliei.

Și în sfârșit facem cunoștință cu Christa, vă mai aduceți aminte de ea, nu? Este masteranda care se tot dădea la Gabriel.

Ei bine, părerea mea este că tipa folosește sexul – nu pentru că îi plac bărbații, ci pentru ceea ce obține de la ei în urma sexului: cadouri scumpe.

Și tipei chiar i s-a pus pata pe Gabriel și o urăște de moarte pe Julia.

Într-o plimbare pe podul de pe râul Arno, Julia îi spune lui Gabriel că își dorește o operație estetică ca să scape de cicatricea de pe gât. Gabriel îi promite să facă posibil acest lucru, dar îi sugerează să meargă și să vorbească și cu un psiholog.

Vacanța în Italia este menită să-i apropie, din toate punctele de vedere, nu doar fizic. Reușesc oarecum, Julia având ușor ușor ceva mai multă încredere în ea și Gabriel.

Apoi sărim iar în viața Christei… și la mesajul primit de aceasta de la profesorul Pacciani…

Întorși de Crăciun acasă, au loc două evenimente notabile: Julia are o dispută cu fosta ei prietenă care o amenințase să facă publice niște poze compromițătoare pentru Julia. Și apoi, Gabriel are o întâlnire neașteptată cu Paulina – mama fiicei sale decedate– care încearcă să-i atragă atenția iarăși asupra ei. Doar că nu reușește.

Familia lui Gabriel observă că acesta, în compania Juliei, este mult mai fericit decât înainte.

Richard și Gabriel au o discuție despre Julia, îi sugerează lui Gabriel să își asume responsabilitatea pentru ea, și asta până nu se dovedește a fi prea târziu.

Printre cadourile de Crăciun pe care și le dăruiesc unul altuia, Julia îl primește pe cel mai important: programarea la operația chirurgicală care să-i scoată cicatricea de pe gât…

… Un alt cadou primește Gabriel de la Paulina: o ecografie a Maiei – fiica sa. Se simte distrus și mânios, dar Julia îl face să considere acea oză un dar – deoarece el este tatăl Maiei, chiar dacă aceasta a murit.

Și revenim la Toronto și la Christa, care se culcă cu Lucas – doar ca să poată vedea cine e fata care a venit la Lobby cu Gabriel– logodnica lui.

Julia și Gabriel revin și ei în Toronto, iar de acum încep peripețiile…

Christa începe să pună întrebări… de ce doamna profesoară Picton este îndrumătoarea ei de teză, în timp ce profesoara o recomandă pentru doctorat la Harvard…

Prima lovitură o dă Christa, acuzându-l pe Gabriel de hărțuire sexuală. Și în același timp Julia este convocată să apară în fața comisiei de disciplină.

Cu toate acestea, cei doi reușesc să plece în vacanță în Belize.

Dar întorși acasă, fiecare își angajează câte un avocat. La un moment dat, la una dintre întâlnirile lor romantice, Gabriel se gândește la ceva care pe mine pur și simplu m-a impresionat:

” Asta înseamnă dragoste. Să stai dezgolit dinaintea persoanei iubite și să-i strigi numele fără rușine, dând glas nevoii tale de ea.”

Julia, însoțită de avocată, merge la întâlnirea cu decanul unde află că a fost acuzată de a fi întreținut relații neavenite cu profesorul coordonator pentru obținerea de foloase necuvenite: bursă, notă mare la examen.  În urma acestei audieri, Julia îi dă undă verde avocatei sale să pornească la atac, depunând o plângere în contra Christei.

Ajung să se confrunte cu comisia de etică a universității, punându-și în pericol carierele lor pe altarul dragostei. Rar mai găsești așa ceva în zilele noastre!

Și aici Julia declară că au avut o relație consensuală nicidecum nu a fost hărțuire! În acest moment Gabriel cere să fie audiat separat, și încearcă să facă în așa fel încât Julia să nu aibă de suferit, să nu rateze doctoratul la Harvard.

Astfel că, se sacrifică el pentru ea, dar nedându-i nici o explicație – deoarece i se interzisese orice contact – Julia crede că Gabriel pur și simplu se desparte de ea…

Trecem prin durerile și suferințele celor doi, prin neputința lor de a se face înțeleși…

Gabriel se refugiază în Italia, iar Julia continuă să sufere. Dar absolvă, se mută la Harvard pentru doctorat. Și, într-un final, Gabriel și Julia se văd din nou. Discută, dar parcă legătura lor nu mai este la fel de intensă, după părerea Juliei.

Ce vor face cei doi? Vor reuși să se regăsească unul pe celălalt? Sau povestea lor de iubire se va risipi în bătaia vântului, precum frunzele uscate ale unui copac în plină toamnă?

O carte frumoasă, intensă, care efectiv te ține prins între paginile sale. O lecție despre sacrificiile pe care le faci în numele iubirii, despre dragostea adevărată care merită să riști totul pentru ea!

Nota mea pentru carte este 10!

15 gânduri despre &8222;Extazul lui Gabriel de Sylvain Reynard&8221;

  1. Imediat cum am vazut recenzia ta, mi-am amintit, cu o oarecare jena, ca nici acum nu am citit volumele doi si trei. Si stiu de la tine cat de superbe sunt. In plus, recenzia ta este superba! Felicitari ! Cat despre mine, trebuie sa-mi fac timp pentru Gabriel 😀

    Apreciat de 1 persoană

  2. Tin minte ca am incercat si eu sa citesc prin liceu primul volum din seria asta, Infernul lui Gabriel, la insistentele unei prietene care deja o citise, insa nu am putut sa o termin, am rezistat vreo 200 pag si imi amintesc sigur ca era destul de gros. Desi in perioada aia mai citeam din cand in cand romane de dragoste, era nebunia cu Fifty shades, seria asta chiar nu m-a prins :)) stiu ca sunt total diferite. Sunt o fire destul de sceptica si imi place sa analizez fiecare actiune si detaliu, iar scenele siropoase ma fac sa-mi dau ochii peste cap instant. Tocmai de asta mi s-au schimbat gusturile literate total in urmatorii ani dupa liceu, si nici ca am mai citit romane de dragoste.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.