Dragoste și mătase albă de Corina Cîndea

Titlul: Dragoste și mătase albă

Autoare: Corina Cîndea

Seria: Salem, volumul 1

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 332

„Salem. Un oraș al cărui nume te duce cu gândul la vrăji și supranatural.

Logan Savage. Un contract îl aduce în Salem și totul se schimbă pentru el.

Obișnuit să nu stea prea mult într-un singur loc, să nu se atașeze de nimeni și de nimic, atunci când o întâlnește pe Faith Dalton, Logan se trezește prins într-un vârtej de întâmplări și sentimente ciudate care îi răscolesc existența și îl fac să se întrebe dacă nu cumva există, totuși, o soartă sau un destin pentru fiecare dintre noi.

O glumă îți poate schimba viața?

Uneori, da.

Iar dacă totul se întâmplă în Salem, atunci povestea capătă sens…”

După cum am mai spus de-a lungul timpului în recenziile mele, pe Corina am descoperit-o prin două dintre prietenele mele care-mi recomandau „Triplu H” vol. 1. De aici, a mai fost un singur pas până am citit cartea și m-am trezit râzând în hohote la 03:00 dimineața… Apoi, cu răbdare, am așteptat apariția fiecăreia dintre cărțile ei: „Triplu H” vol. 2; „Micuța balerină”; „Măști și secrete”; „Rebela” și acum, cea de a șasea carte a autoarei, prima din seria Salem: „Dragoste și mătase albă”.

O poveste minunată, cu de toate: o ușoară urmă de magie și misticism, destul de mult umor cât să râzi în hohote și dragoste – foarte multă dragoste. O carte care te învață despre prietenii adevărați; despre încredere și despre puterea vindecătoare a dragostei.

În această carte întâlnim 3 prieteni și 3 prietene, care vor forma 3 cupluri… Cu toții știm că cifra 3 este o cifră magică. Iar dacă ținem cont și de orașul unde are loc acțiunea cărții – Salem, strada Miracolelor, numărul 13; cred că nu mai există nici o urmă de îndoială că așteptările pentru această carte sunt mari.

Și mi le-a îndeplinit pe toate!

Vrăjitoarele și Extratereștrii, după cum s-au gratulat reciproc încă de la prima întâlnire… când lucruri ciudate s-au petrecut. Ce pot avea în comun o vrăjitoare și un extraterestru? La prima vedere, răspunsul ar fi: nimic! Autoarea ne demonstrează contrariul.

Declan este cel care o abordează prima dată pe Piper – o roșcată energică și care aruncă flăcări din priviri.

Oricum, ambele tabere rămân impresionate de tabăra adversă. Și asta nu este neapărat ceva bun:

„– Iarăși voi trei?…

– Voi sunteți măcar de pe planeta asta? întreabă bruneta ironică, iar întrebarea ei mă face să înțeleg că roșcata le-a povestit de întâlnirea cu noi.

(…..)

– Nu, suntem dintr-o altă galaxie, vrem să vă invadăm, iar voi tocmai ne-ați avariat nava spațială! spun cât se poate de serios.”

Concluzia băieților este cât se poate de scurtă și la obiect:

„– Și asta e vrăjitoare!”

O acțiune antrenantă, o atmosferă incendiară – exact ca în cazanul unei vrăjitoare și multe Glume și farse. De aceste ingrediente avem parte citind cartea. Autoarea știe să ne țină lipiți cu ochii de fiecare pagină a cărții, stârnindu-ne curiozitatea.

După ce ne prezintă cele șase personaje și ne familiarizează cu locurile, povestea se axează mai mult pe Faith și Logan, deși, ceilalți gravitează în jurul lor.

Printre glume și ironii, vise ciudate legate de așternuturi de mătase albă pe care le tot au atât Logan cât și Faith; atracția dintre cei doi se simte, aproape că dă în clocot; cu toate că fiecare încearcă să se opună acestui sentiment.

„Însă nu pot numi amintire ceea ce mi se înfățișează înaintea ochilor. De data aceasta, chipul brunetei îmi apare zâmbitor, așa cum nu mi-a zâmbit la întâlnirea pe care am avut-o. Iar privirea ei…”

Să fie destinul cel care i-o tot aduce în minte? Să fie soarta cea care i-o tot scoate în cale?

Cei trei băieți sunt un tot unitar, așa cum sunt și fetele; o familie în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă nu sunt legați prin nici o legătură de sânge. O prietenie puternică și bine închegată:

„Pentru prima dată după mult timp, timp în care am evitat să mă atașez de locuri, lucruri sau oameni. În ciuda faptului că atât Quinn, cât și Declan s-au mirat că doresc să investesc într-o mașină, Mustangul Rocket a avut câștig de cauză și s-a ales cu un stăpân mai mult decât încântat: eu!”

Chiar dacă momentan, respectivul Mustang este ușor avariat în urma întâlnirii cu cele trei vrăjitoare!

Povestea este spusă din punctul de vedere al lui Logan, alternat din când în când cu viziunea lui Faith, creând o poveste intensă și captivantă, care te menține în alertă maximă până la final.

Întâmplări stranii și inexplicabile se petrec încă de la început. Logan primește factura pentru repararea mașinii fetelor la piscină, fără ca cineva să fi venit să o aducă…; mirosul de iasomie pe care-l are întipărit pe creier și pe care îl simte chiar și atunci când Faith nu este prin preajmă; imaginile erotice care îi bântuie nopțile și zilele; toate acestea ne intrigă și mai tare.

Misterul apariției facturii se clarifică atunci când Logan descoperă că Faith este vecina lor și că cele două proprietăți comunică între ele:

„– Și ce ai de gând să faci? mă chestionează curios Quinn.

– Încă nu știu exact, recunosc privind gânditor spre curtea vecină. Ea nu știe că am aflat despre calea de acces dintre curți, așa că o să profit de asta. Îi place supranaturalul, o să îi servesc o porție din el.”

Farse plătite cu farse; glume și ironii, șotii peste șotii, toate acestea formând un vals al cunoașterii între Faith și Logan.

Gândurile lui Faith sunt revelatoare:

„Sau o glumă a destinului.

Căci numai o glumă a destinului mă putea face să mă simt atât de ciudat în fața unei simple priviri.

Ceea ce am simțit a fost… recunoaștere. Pentru o clipă, am avut impresia că îl cunosc pe bărbatul din fața mea, deși sunt sigură că nu l-am mai văzut niciodată. Nu aș fi putut uita acei ochi verzi care mă priveau de parcă și el ar fi simțit același lucru.”

Se pare că dragostea conține și puțină magie, puțină vrăjitorie…

„… serile au ajuns să fie un coșmar. Un coșmar în care acea privire verde mă urmărește. De fiecare dată mă privește la fel de intens, însă niciodată nu este privirea pe care brunetul mi-a aruncat-o în realitate.”

Băieții au o slujbă care m-a intrigat și pe mine la început. Până am aflat despre ce este vorba… Lucrează pentru FBI ca … hackeri! Și aici este o întreagă poveste pe care vă las pe voi să o descoperiți, eu vă spun doar că ei nu pot renunța la această slujbă…

Dacă vă mai spun și că Faith este hărțuită de fostul ei prieten iar Logan este cel care o scapă de insistențele acestuia, vă fac curioși?

Tot Logan este cel care are grijă de ea atunci când răcește… deși, dacă e să spunem tot adevărul, tot din cauza lui a răcit…

„Ceva între blestem și rugă îmi iese de pe buze în timp ce remușcarea mă macină pe interior pentru că Faith a răcit numai din cauza mea.”

În timp ce o îngrijește, Logan descoperă pe telefonul acesteia o mulțime de apeluri și mesaje…

„… toate, absolut toate apelurile și mesajele sunt de la Nathan!   (………)

Nebunul ăla nu știe să ia un nu drept răspuns!”

Ei bine, acum Nathan chiar a dat de belea! Logan nu este genul de bărbat care să nu facă nimic atunci când cineva cunoscut are de suferit din cauza unui hărțuitor, cu atât mai mult cu cât este vorba despre femeia de care este interesat.

Dar, printre toate acestea, cu toate sentimentele care iau naștere între cei doi, Faith și Logan au un mare hop de trecut: munca lui. În momentul în care Logan îi povestește tot, este absolut uimită:

„– Eram furios pe mine însumi pentru prostia pe care am făcut-o, conștient că mi-am ratat tot viitorul. (……) Însă am avut noroc. Tocmai fiindcă știam deja prea multe, au hotărât că este mai bine să mă aibă sub atenția lor și, totodată, să-mi închidă gura. M-au lăsat să fierb în suc propriu două zile, apoi a apărut Collin.”

Și de aici, toată, dar absolut toată povestea iese la iveală. Iar faptul că a decis să-i spună lui Faith adevărul, ne arată cât de mult ține la ea.

„Oricât de atras aș fi de tine, și sunt, știi bine, am vrut să fiu corect. Ți-am spus că voi pleca doar ca să știi la ce să te aștepți, înainte de a ne implica mai mult. Chiar dacă aș vrea să rămân, nu pot.”

O conversație amuzantă are loc între Nathan și Logan…

„– Am avut medicul meu personal! și îmi sprijin capul pe umărul lui Logan.  (……)

– Ești medic? îl întreabă Nathan surprins și încruntându-se.

– Da. Ginecolog. Iar sâmbăta și duminica, neurochirurg, răspunde Logan serios.

Însă uneori, atunci când este necesar, de exemplu cu foștii iubiți hărțuitori, pot face și pe dentistul. Pot scoate doi sau trei dinți deodată, cu o singură mișcare, spune sigur pe el. Sau pumn, adaugă nonșalant.”

Și totuși, a fost un avertisment, nu foarte subtil, pentru acesta, să o lase în pace.

Sentimentele lui Logan pentru Faith sunt din ce în ce mai puternice. Suficient de solide încât acesta să facă orice pentru a rămâne cu Faith? Nu se știe dacă îi va reuși, dar este dispus să încerce.

O carte despre greșeli și despre asumarea consecințelor acestora, despre dragostea fulgerătoare care mătură totul în calea ei. Despre suferința pe care o simți atunci când persoana iubită are probleme iar tu nu poți face nimic pentru a o ajuta.

O carte pe care o citești cu plăcere, cel puțin eu asta am făcut. La finalul acesteia eram convinsă că Faith și Logan sunt un cuplu solid, închegat, care va trece cu siguranță proba timpului.

O carte care m-a lăsat cu zâmbetul pe buze și m-a umplut de energie.

Mulțumesc Corina pentru această carte oferită pentru recenzie și pentru dedicația specială!

„Un ocean de sentimente se regăsește în ochii ei, iar felul în care se uită la mine mă face să mă simt slab și puternic în același timp. Și îmi dau seama că, probabil, m-am îndrăgostit de ea din prima clipă, doar că am fost prea încăpățânat ca să o recunosc.”

P.S. Aștept cu nerăbdare următoarele volume ale seriei.

Nota mea pentru carte este 10!

 

 

21 de gânduri despre &8222;Dragoste și mătase albă de Corina Cîndea&8221;

  1. Desi, pana acum, tot ce am citit de la Corina au fost cartile publicate pe wattpad, ador stilul de scriere al acesteia ❤
    Cartile sale, cele pe care eu le-am citit, sunt povesti minunate, pozitive, lecturi potrivite zilelor de vara ❤
    "Dragoste si matase alba" reprezinta una dintre cartile mele pe care mi le doresc foarte mult vara aceasta, sper sa reusesc sa mi-o si cumpar ❤
    Mi-a placut mult recenzia, felicitari ❤

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.