Inițierea de Richelle Mead

Titlul original: Frostbite

Autoare: Richelle Mead

Seria: Academia Vampirilor, vol. 2

Editura: Leda

Anul apariției: 2010

Traducerea: Cătălin Pruteanu

Număr de pagini: 380

După ce în primul volum am aflat că Rose o salvează pe Lissa din mâinile lui Victor; că Lissa îl salvează pe Christian de la o moarte aproape sigură; sau asistăm la momentul în care Dimitri recunoaște că ține la a lui Roza; ne întrebăm – cel puțin eu o fac- ce s-ar mai putea întâmpla în acest al doilea volum al seriei?

Ei bine….

„Există o rasă de vampiri pe acest pământ care sunt cu adevărat morți umblători. Se numesc strigoi… Sunt puternici, sunt rapizi și ucid fără milă sau ezitare. Sunt, de asemenea, nemuritori…”

Astfel debutează volumul doi al acestei serii interesante.

Mergând să dea un test preliminar pentru gardieni, pe care colegii ei îl dăduseră cu un an în urmă, descoperă acolo un întreg masacru, 7 moroi și 3 dhampiri morți… Asistă la cercetarea locului crimei. La plecare are un acces de furie puțin cam exagerat.

Întoarsă în interiorul Academiei, merge să o caute pe Lissa care deja aflase despre tragedie și în momentul când află că Rose a fost acolo și a văzut totul, se neliniștește în privința ei.

După masacrul moroilor, se ia hotărârea de către directoarea Academiei, de a merge cu toții la schi ceea ce provoacă bucurie în rândul tinerilor.

O carte cu o acțiune antrenantă, alertă, care te transpune și te face curios la fiecare întorsătură de condei.

Rose se trezește că mama ei, Janine, vine la Academie și resentimentele ies la iveală, are loc o ceartă aprigă între cele două.

Dimitri o duce să o cunoască pe mătușa lui Christian – Tasha, care lucrează ca antrenor de arte marțiale; iar Rose este șocată în sensul de furioasă când află că Tasha nu are nici măcar un gardian, chiar dacă este membră a unei familii regale și ar trebui să aibă cel puțin doi… Toate acestea deoarece părinții lui Christian aleseseră să se transforme de bunăvoie în strigoi.

Printre diferite întâmplări, asistăm la un antrenament cu Rose și Janine, unde Rose reușește să o enerveze atât de tare pe aceasta încât Janine își pierde controlul și pur și simplu, îi dă un pumn în ochi – lovitură nepermisă la antrenamente, unde nu poți lovi mai sus de zona gâtului… Sună rău, dar cred că Rose a meritat-o deoarece și-a jignit mama.

Apoi, trecem prin idila Lissei cu Christian! Și de parcă asta nu este suficient, avem parte de un sărut de pomină între Rose și Dimitri.

Am constatat că această carte îmi place din ce în ce mai mult. Știe autoarea cum să facă să nu-și plictisească cititorul.

Vine Crăciunul, Rose ia masa împreună cu Tasha, Mason, Dimitri, Christian și Lissa, iar în timpul mesei festive vine și mama ei… Se observă că acest lucru o deranjează, ba chiar îmi dau seama că într-o oarecare măsură Rose o urăște deoarece se simte abandonată de aceasta.

Ajunsă înapoi în camera ei, primește un cadou de la Janine – un talisman în formă de ochi, asta după ce primise o rochie de la Tasha și un chotki de la Lissa – acesta fiind o brățară pe care familia Dragomir o oferea gardienilor lor – a fost al bunicii Lissei, avea o cruce care, pe spate avea gravat un dragon. Mi se pare o dovadă de mare încredere și respect acest cadou, iar Rose îl apreciază la adevărata lui valoare!

Și cum, nu toate pot fi perfecte în paradis… cade bomba: prin buzele mamei sale, Rose află că Tasha își dorește un gardian și nu orice gardian, ci pe Dimitri. Dar… nu-l vrea doar ca prieten și gardian, ci și ca iubit și posibil, viitor soț…

Din acest moment și eu am fost șocată, așa că vă închipuiți ce era în sufletul lui Rose: deznădejde, gelozie…

Oare ce se va întâmpla mai departe? Pleacă Dimitri de la Academie? Nu pot decât să citesc în continuare pentru a afla răspunsul.

Ajunși în stațiunea montană, Rose și Lissa se bucură că vor fi iar colege de cameră. Prima zi o petrec la schi, fetele cu Christian și Mason. Rose și Mason schiază nebunește… la modul că își asumă riscuri imense, iar ultima coborâre o fac pe cea mai periculoasă pârtie, iar Rose, deși conștientă de ceea ce se poate întâmpla dacă nu reușește să ducă la capăt coborârea, își asumă totuși riscul… Reușește! Nu de același noroc se bucură și partenerul ei, acesta trezindu-se cu o entorsă de toată frumusețea.

După predarea echipamentului, la intrarea în hotel e întâmpinată de un glas din umbră care-i spune:

„– Hei, micule dhampir.”

Acest glas îi aparține unui bărbat, un moroi – Adrian Ivashkov.

Și când credeam că totul merge bine și fără evenimente nefaste, apare vestea că un grup de strigoi a atacat un alt grup de moroi – Drozdov- ii au suferit pierderi masive.

La întrunirea de la hotel, făcută cu scopul de a dezbate calamitatea care se abătuse asupra familiei respective, Tasha Ozera propune ca moroii să li se alăture dhampirilor în lupta contra strigoilor, folosindu-și fiecare magia de care dispunea.

Mie una, această idee mi se pare de bun simț, solidară și chiar foarte binevenită. Din păcate, moroii din carte nu au fost de acord cu părerea mea, implicit a Tashei…

Dimitri îi împărtășește lui Rose un secret: s-a descoperit un loc unde se ascund strigoii din Spokane. Alt lucru care i se întâmplă este că Adrian Ivashkov îi trimite o cutie cu parfumuri și când i le înapoiază, o descoperă pe Lissa în camera lui…

Foarte multă acțiune cuprinsă în aceste 380 de pagini. Tineri curajoși și hotărâți, care sunt dispuși să lupte până la moarte pentru idealurile lor.

Din cauza supărării pe Dimitri și Tasha ( care, fie vorba între noi, era gelozie) Rose îi spune lui Mason o informație pe care nu ar fi trebuit să o spună: anume, că deși moroii și dhampirii știau despre Spokane, nu se lua nici o măsură…

Are loc o altă confruntare de toată frumusețea cu mama ei, și, ca meniul să fie complet, când se afla pe terasă apare și Dimitri… Dar de această dată, reușesc să discute matur și rațional, cel puțin asta este impresia mea, chiar dacă la Rose este miraculos acest comportament.

Aflând că Mason, Eddie și Mia au plecat la Spokane, Rose ajutată de Christian, pleacă să-i aducă înapoi. Descoperindu-i, coboară totuși în tunele, unde află o listă cu inițialele numelor celor 12 familii regale de moroi și câte un „x” în dreptul celor ce au fost atacate… Își dă seama că sunt într-un real pericol. Locul chiar era împânzit de strigoi și noaptea se apropie cu pași repezi…

Mă întreb, vor da peste strigoi sau nu?

Ies, mergând spre stația de autobuz dar sunt capturați…

Ce se întâmplă? Cine sunt cei care-i capturează? Reușesc ei să se salveze? Le vine cineva în ajutor?

Citind volumul acesta, nu puteți decât să aflați!

Nota mea pentru carte este 10!

8 gânduri despre &8222;Inițierea de Richelle Mead&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.