Peripeții de început de an școlar

Acum câteva articole vă spuneam că vine toamna și cu începerea școlii încep și durerile mele de cap, da?

Hmm, păi, am avut dreptate!

Pe lângă manuale vechi, a căror copertă este dezlipită de restul cărții, mâzgălite și vai mama lor… am și alte noutăți…

O sală de clasă în care copiii sunt înghesuiți ca sardelele în conservă… vor fi obligați să iasă afară în pauze pentru a se putea aerisi clasa – nu cred că cineva poate obliga copilul să iasă forțat din clasă; stați calmi că asta nu este tot!

Nu au voie să vină în echipament sportiv în zilele în care au sportul; trebuie să poarte doar cămăși albe – fraților, albul se murdărește cel mai greu…. nu? Deci o să fie copiii aceia foarte curați la finalul zilei, corect?  Nu mergea mai bine o altă culoare la cămăși???

Dar ceea ce a picat ca o bombă pe capul meu, a fost ultima cerere: nu au voie să vină la clasă în adidași!!! Să înțeleg că șlapii sau sandalele ar fi mai Ok????

Aaaa, domnul ministru spunea că școala este gratuită, nu? Și atunci de ce dirigintele clasei cere elevilor bani de cretă?

Și nu este decât a doua zi de clasă…

Ca să nu mai spun că atlasele școlare și manualele pe care a trebuit să le cumpăr deoarece, după cum am spus mai sus, manualele arată deplorabil, costă o grămadă de bani…

Oare ce mai urmează?

 

17 gânduri despre &8222;Peripeții de început de an școlar&8221;

  1. Sincer, creta si markere cumparam noi parintii pentru ca de la minister evident ca nu se da nimic si nu mi se pare normal sa cumpere dirigintele/invatatoarea.
    La noi se cer camasi/tricouri albe la clasele primare, iar la gimnaziu camasi/tricouri polo albe ori bleumarin. În București asa se cere cam la toate scolile, rar sunt alte culori.
    Manualele…nu comentez despre starea lor, dar zic…bine ca le au! Baiatul tau si fata mea sunt in clasa a V-a. Daria a primit manualul de sport (da! acela e singurul!) si supermanualul (aka compendiul de materii).

    Apreciat de 3 persoane

  2. Geo, exact asta am pățit și noi la clasa a treia. Nu a primit toate manualele și cele primite sunt vai de capul lor. I-au mutat într-o clasă mică, mică si învățătoarea ne-a zis că va aerisi in timpul orelor. Vezi la iarnă câți vor răci. Am înghițit in sec toți. Nu mi-am exprimat nemulțumirea in fața copilului pt că el e încântat de elementul de noutate. Si noi trebuie să-i îmbracăm* oficial in zilele de sport, dar chiar azi i-am dat treningul si adidașii, pt va al meu își uită des la școală lucrurile si de multe ori a rămas fără haine bune, umbrele caiete, etc. Nu prea avem ce face, nu?

    Apreciat de 2 persoane

  3. Compendiul il avem si noi. Si la noi e regula sa se schimbe la orele de sport. Eu cred ca ar trebui doar tricoul sa il schimbe intrucat transpira si altminteri sa poata veni toata ziua in pantalonii de trening, nu inteleg de ce sa vina cu zece mii de schimburi in conditiile in care nu au macar vestiare sau un loc civilizat unde sa se poata schimba in conditii optime si sa lase hainele frumos asezate. Unele lucruri au ramas ca acum 20 de ani cand eram eu la scoala. Foarte trist! Macar clasa este mare, nu ne putem astepta la prea multe. Sa speram ca vor aparea in curand manualele noi!

    Apreciat de 3 persoane

  4. Stai linistita, draga mea, ca din ce am vazut, situatia e similara peste tot (cu foaaarte mici exceptii, asa cum a spus Dorina). Si totusi, lucrurile stau mai bine in mediul urban fata de cel rural. Halal sistem de invatamant… pacat de copii. 🤔

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.