Fantoma de pe lac de Monica Ramirez

Titlul: Fantoma de pe lac

Autoare: Monica Ramirez

Editura: Librex

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 317

Ce părere aveți despre o scriitoare de romane de dragoste condimentate cu suspans și mister, a cărei viața este ea însăși plină de mistere și enigme ce se cer rezolvate? Mai ales dacă respectiva autoare are o imaginație înflăcărată?

„Ashley White, scriitoare de romane de dragoste, istorice și contemporane, de spionaj ori cu iz fantasy, se instalează în noua ei cabană din orășelul Spearmint Lake, statul Michigan, cu intenția de-a termina la timp romanul la care lucrează. Dar nopțile îi sunt bântuite de un misterios sunet al apei ce provine dintr-o sursă invizibilă, iar cimitirul din apropiere este bântuit de fantoma lui Frank Stanton, un polițist local ucis în urmă cu douăzeci și cinci de ani. O crimă încă rămasă neelucidată. Misterele se înmulțesc cu rapiditate, la fel și secretele întunecate și prietenii noi care spun adevărul doar pe jumătate. 

Obsedată de o fantomă care cere tot mai insistent să i se facă dreptate și un criminal a cărui mască începe să alunece, Ashley are toate motivele să se teamă că nu va reuși să supraviețuiască până la sfârșitul verii.”

„Timpul nemărginit nu este decât una dintre înfățișările infinitului. Fericiți cei care n-au amețit aplecându-se peste abisul lui.”

– Constantin Tsatsos

Ca de obicei când vine vorba despre scrierile Monicăi Ramirez, mă aștept să am parte de tot ce este mai bun: acțiune alertă, mult suspans și o poveste absolut fascinantă.

„Fantoma de pe lac” așa pare a fi din descriere. Sunt tare curioasă pe unde ne mai poartă imaginația prolifică a autoarei?!

„Lacul, cabana, mirosul aromat de mentă. Spearmint Lake, cel mai fermecător orășel din Michigan. 

Doar eu și Neda. Liniște și inspirație. Cu puțin noroc și un program foarte strict, puteam reuși să termin romanul la care lucram înaintea termenului limită impus de editorul meu.”

Dar, cum bine se știe, planurile de acasă – de fapt, din mașină, pe timp de furtună – nu se potrivesc cu cele din târg, oare ce întorsătură va lua situația? Mai bine spus, ce o așteaptă pe Ashley?

„Un început nu foarte promițător al vacanței în care-mi propusesem să regăsesc măcar o mică parte din fericirea pierdută. Nu-l puteam readuce la viață pe tatăl meu și nici nu mai puteam vindeca o dragoste cu aripile frânte, dar speram ca viitorul să-mi aducă și lucruri bune.”

Nu știu cum este să-ți pierzi un părinte, sper nici să nu aflu prea curând; dar este clar că starea emoțională a lui Ashley nu este una foarte pozitivă…

O carte plină de mistere care țin cititorul cu inima-n gât, mereu la pândă, încercând să deslușească enigmele. Iar rezolvările enigmelor vin cu picătura, cititorul nu poate realiza încotro merge povestea decât citind pagina după pagină.

După ce ajunge la cabana din Spearmint Lake, pe care autoarea ne-o descrie atât de bine încât ne-o putem cu ușurință imagina, Ashley își dorește o plimbare pe malul lacului Michigan. O plimbare care s-o remonteze după timpul în care a condus până aici.

„… cel mai grav era faptul că mă încerca o neliniște majoră exact atunci când mă așteptam mai puțin. La supermarket, în duș, în timp ce scriam. Era o senzație extrem de ciudată, pe care o vizualizam ca pe o umbră întunecată ce se infiltra ușor, ușor în viața mea, așteptând momentul potrivit pentru a mă pune la pământ. Simțeam că urma să mi se întâmple ceva foarte rău și asta într-un viitor cât mai apropiat.”

Să fie oare o premoniție? Un avertisment? Sau întâmplările din ultima vreme au copleșit-o? Nu ne rămâne decât să savurăm povestea și sunt convinsă că vom afla.

Aude diferite zgomote, mai ales apă picurând în diferite colțuri ale casei, fără ca apa să curgă cu adevărat…

„Apa nu picura nicăieri, dar sunetul acela continua să se audă undeva în casă.”

Eroina noastră are parte de o vacanță cu adevărat stranie dacă ne gândim la apa pe care o aude picurând, la furtunile la care asistă și la norii negri care se dezlănțuie furioși, ori la căldura toridă care urmează ploile, provocând valuri de aburi și ceață care creează o atmosferă de-a dreptul stranie… și asta nu e tot!

Imaginea de ansamblu a acestei povești ne este dezvăluită treptat, piesă cu piesă, frântură de frântură, pentru a putea ansambla acest puzzle gotic. Autoarea se joacă cu mintea și emoțiile noastre, suspansul este la cote maxime, iar cititorul în mod sigur este curios și speriat oarecum de ceea ce citește. Atât doar, că nu știe cum să facă să ajungă mai repede la final pentru a afla rezolvarea enigmei, decât citind.

Și de această dată, Monica Ramirez a reușit să mă uimească! O carte care m-a scos din zona mea de confort, dar pe care nu am avut puterea să o las din mână. O carte pe care o recomand!

Întâmplările stranii continuă să aibă loc la tot pasul, fapte și apariții ce stârnesc confuzia… Mai întâi, o femeie găsită în cimitir împușcată în braț, apoi legenda polițistului ucis cu atât de mulți ani în urmă și al cărui ucigaș nu a fost găsit niciodată… Nu ai cum să nu vezi pericole la tot pasul!

„Singurătatea putea fi o binecuvântare ori un blestem.”

Sunt total de acord cu Ashley! Mai ales când ești o scriitoare cu o imaginație debordantă, așa cum este ea!

Locotenentul Michael Kenneth, un polițist ce-i tot apare în cale și care o tot avertizează de pericole, mă intrigă. Ca de altfel toate personajele acestei cărți, care ascund câteva secrete și care spun adevăruri doar pe jumătate, care avertizează fără a spune clar cu privire la ce… De ce oare? Ce ascund?

„Acel ceva întunecat care mă pândea din umbre mă ratase. Deocamdată. Dar oare aveam să fiu la fel de norocoasă și data viitoare?”

Un personaj aparte este Jeff Henson, cel care cunoaște pe toată lumea din Spearmint Lake, care ajunge să cumpere bufetul din cabană… care bufet, se va dovedi că aparține mamei acestuia. Acest personaj simpatic îi oferă lui Ashley o mulțime de informații despre locuitorii acestui orășel, dar și o poveste despre legenda locală: fantoma unui polițist care bântuie cimitirul și plaja de lângă lac…

„… locotenentul Frank Stanton. Fantoma lui bântuie pădurea în care a fost împușcat, probabil căutându-și asasinul. Îngerul la umbra căruia stăteai e al lui.”

Misterele în această carte abundă. Atunci când crezi că în sfârșit găsești o logică în tot ceea ce se întâmplă, constați că mai departe nici că puteai să te găsești cu presupunerile… Pur și simplu suspansul face casă bună cu elementele de thriller, cu aspecte gotice, care efectiv îți dau fiori.

Nu știu când am terminat de citit cartea, dar vă pot spune că v-o recomand!

Pentru iubitorii acestui gen literar, cartea este foarte bună! Pentru mine, a fost un eveniment! Bine, autoarea a reușit să mă surprindă cu fiecare carte a ei pe care am citit-o! Este talentată și are tehnică. Acest lucru se observă!

Iar punctul forte, după părerea mea, îl reprezintă eroina însăși, sau mai bine zis, curiozitatea acesteia!

Nu credeam să ajung vreodată să spun asta, dar o fac: povestea de dragoste, sau izul ei, putea la fel de bine să nu existe. Nu schimbă cu nimic povestea.

O crimă neelucidată, o scriitoare de romane de dragoste care se joacă de-a detectivul, mult suspans și mister, asta ne oferă autoarea în această carte captivantă! O lectură incitantă care ne dă palpitații!

Mulțumesc Monica Ramirez pentru cartea oferită spre recenzie!

Nota mea pentru carte este 10!

 

24 de gânduri despre &8222;Fantoma de pe lac de Monica Ramirez&8221;

  1. Nu sunt mare fan al povestilor de iubire, insa Monica reuseste sa transpuna totul intr-un mod unic, menit sa capteze atentia cititorului. Se vede ca are talent, dar si tehnica. Nu am apucat sa citesc aceasta carte, dar e pe lista de lectura din aceasta toamna.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.