Falsă identitate de Mirela Oprea

Titlul: Falsă identitate

Autoare: Mirela Oprea

Editura: Tritonic

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 576

„– Nu, te rog, nu-mi face una ca asta tocmai acum.

Disperată, fata privea mașina care tocmai se oprise la marginea șoselei. Parcursese doar jumătate de drum și mai avea încă pe atât până la destinație. O cumpărase la mâna a doua și, din când în când, îi făcea probleme.

Răsuci de câteva ori cheia în contact, fără nici un rezultat. Motorul toarse de câteva ori răgușit, după care se opri brusc. Trase aer în piept și oftă resemnată. Apucă în grabă rucsacul jerpelit de pe bancheta din dreapta, apoi coborâ din mașină, fără ca măcar să se deranjeze să o încuie.

Era cam la douăzeci de minute distanță de locul unde avea întâlnire cu Robert. Se uită la ceas. Dacă se grăbea, cu puțin noroc, avea să ajungă la timp. Își trase șapca pe ochi, aruncă rucsacul pe umăr și porni la drum cu pași mărunți și grăbiți.”

Cam așa sună descrierea de pe coperta 4 a cărții. Interesant, nu?

După ce am citit cu mare plăcere „Dragoste eternă” care efectiv m-a cucerit și am trăit la intensitate maximă „Blestemul moștenirii”, am mari așteptări de la cartea de față.

În primul rând aș vrea să menționez că îmi place foarte mult coperta! Mi se pare că rezonează cu titlul cărții, plus că atrage vizual cititorul, care se simte incitat să descopere secretele cărții!

După o asemenea dedicație nu ai cum să nu te simți curios în privința felului cum scrie această autoare.

„Părea că toată lumea alerga înnebunită, sperând să găsească fericirea, însă nimeni nu-și dădea seama că fericirea după care alergăm se află de fapt în fiecare clipă a vieții pe care cu neștiință și nepăsare o irosim.”

O observație pertinentă având în vedere că în ziua de astăzi aceasta este trista realitate. Trăim într-o lume în care toată suflarea este grăbită, într-o continuă alergare pentru rezolvarea treburilor cotidiene.

O carte foarte bine scrisă, cu o acțiune alertă, care nu permite cititorului să se plictisească, o poveste care captează atenția încă de la primele rânduri, cu personaje bine conturate și credibile; Mirela Oprea reușește să ne captiveze și de această dată!

În această carte găsim romantismul și dragostea combinate cu dramatismul, momentele de tensiune și cele de o sensibilitate aparte atât de frumos îmbinate că nu poți lăsa cartea din mână.

Toată povestea este plină de sentimente, de greșeli și de iertare. Este o poveste despre cunoaștere, despre acceptarea celeilalte persoane cu defectele și calitățile sale.

Povestea se desfășoară în Los Angeles, unde Joanna, o tânără de 23 de ani, este implicată cu tot sufletul în acțiunile umanitare pe care le desfășoară. O Fundație pentru ajutorarea oamenilor străzii căreia îi dedică tot timpul ei.

Un început plin de adrenalină ne este rezervat când Joanna salvează de la moarte un tânăr al cărui văr îi înscenase o moarte din cauza unei supradoze. Dar, povestea nu se încheie aici, acesta este doar începutul!

Crescută doar de tată, fata, deși bogată, este de un altruism aparte. Toți banii îi cheltuie cu cei sărmani, deși tatăl și-ar dori să o vadă căsătorită și cu copii – visul oricărui părinte, nu? Cu toate acestea, Joanna este departe cu mult de dorința tatălui său… ea se gândește la salvarea omenirii, nu la căsătoria cu Nicholas…

„Știu doar ce am auzit. Este prost crescut, îi circulă gheață prin vene în loc de sânge și deci inima lui este un sloi. Este arogant, îngrozitor de bogat, fără scrupule și nedemn de încredere.”

Cel puțin, ea așa a auzit!

Cu toate că tatăl ei tot încearcă să le facă cunoștință, niciodată nu a reușit să-i aducă față în față…

Nicholas Jordan Newcomen este un tânăr afacerist foarte puternic, decis să-și facă compania din ce în ce mai bună.

„Fiind un copil problemă din punctul de vedere al tatălui său și mai ales nedorit, Nicholas fusese trimis în străinătate, la o școală cu internat, încă de la o vârstă fragedă. Astfel, la aproape zece ani, el se trezise în Anglia, singur și marginalizat.”

Dar, Ross McNeal, Will Fellingham și Randal Doring i-au devenit cei mai buni prieteni.

„Erau de nedespărțit și acum, după douăzeci de ani.”

Pe de altă parte, Joanna – deghjzată într-o prostituată de lux, încearcă să salveze o fată de 16 ani… acțiune soldată cu un mare succes. Lucrurile se complică după salvarea fetei, când Joanna se întâlnește cu Ross și Will. Aceștia, judecând-o după haine….

„– Vă dau cuvântul meu, nu sunt ceea ce par… la mijloc se află o mare încurcătură…

– Sigur. Ai dreptate. Te confund cu Regina Angliei. Uite cum stă treaba: hai cu noi și vorbim despre plată pe drum. Pentru că tu ești cea care ne-a alungat o potențială candidată, ai două alternative: una – vii cu noi de bună voie, și a doua – vii cu noi chiar de-ar fi să te luăm cu forța.”

Se anunță o seară de neuitat pentru Joanna! Ce se va întâmpla? Va reuși să-i convingă pe cei doi că nu este ceea ce pare?

Ei bine, nu!

Ajunsă la Nicholas acasă, este zguduită când își dă seama cine este acesta, dar e decisă să-l cunoască mult mai bine decât ar face-o în orice altă situație…

„Cei doi bărbați rânjeau cu gura până la urechi. O priveau cu uimirea întipărită pe chip, dar totodată cu admirație. Nu-și aduceau aminte să-l mai fi văzut pe Nicholas scos din sărite și mai ales de o femeie.”

Câte și mai câte face Joanna! Este pur și simplu delicioasă:

„– Nu-i așa că-s mișto țoalele mele? Nu-i așa că-s cele mai șic boarfe pe care le-ai văzut?”

O carte ce te face să râzi în hohote și te umple de bună dispoziție. Apoi reușește să te treacă prin toată gama de emoții și trăiri care sunt posibile. Efectiv, savurezi fiecare rând, fiecare pagină îți taie efectiv respirația.

Perioada în care fata ia lecții despre cum să devină o doamnă este cea care face deliciul cititorilor. Chiar râzi cu lacrimi. Tot aceasta este și perioada în care între ea, Ross și Will se leagă o prietenie trainică, fata considerându-i doi frați pe care nu i-a avut niciodată.

În ceea ce-l privește pe Nicholas, situația este complet diferită… Atracția dintre cei doi este evidentă pentru toată lumea. Doar Nicholas o jignește, cu toate că nu este de mirare, având în vedere părerea lui despre ea: o consideră o femeie de moravuri ușoare… Și totuși, Joanna continuă șarada… O șaradă în timpul căreia fata își descoperă feminitatea, începe să se perceapă altfel, cunoaște femeia din ea. Plus atracția magnetică dintre ea și Nicholas care efectiv face să sară scântei și aerul să troznească când cei doi sunt împreună.

„Deși rareori ea era tensionată, acum neliniștea o împresură, recunoscând presiunea dintre ei plutind în aer ca un curent electric. Propriile ei emoții și frici pe care nu și le cunoștea, se adunaseră într-un nod în mijlocul stomacului, iar picioarele păreau să nu o mai asculte.”

Este momentul în care realizează că dragostea a venit și la ea în sfârșit. Din păcate, este momentul cel mai prost și este conștientă că va suferi.

„Era obișnuită să fie mereu o învingătoare, dar de data aceasta presimțea că va fi doar o victimă.”

Gândurile lui Nicholas cu privire la emoțiile pe care i le stârnea Joanna erau clare:

„Avea de gând să se bazeze pe orgoliu și principii și să-și ascundă cu grijă aceste sentimente nebune. Ba chiar să le ignore.”

Povestea celor doi este emoționantă, de o dulce duioșie, te cucerește tocmai datorită celor doi încăpățânați care se luptă să facă față sentimentelor copleșitoare.

Un pas în față și doi înapoi, cam așa merge relația lor ciudată…

„– Și dragostea? Dragul meu, spuse ea intenționat, apăsând pe cuvinte, dragostea ce înseamnă pentru tine?

– Absolut nimic, eu nu cred în dragoste. Numai persoanele slabe cred în așa ceva. În plus, ea nu aduce decât durere și suferință.”

Ironiile mușcătoare ale lui Nicholas, trecerile de la o stare la alta, schimbările lui bruște de dispoziție; toate acestea ne arată lupta interioară pe care o poartă cu propriile sale sentimente. Cu cât o descoperă mai mult pe adevărata Joanna, Nicholas este cu atât mai contrariat.

Această carte ne poartă prin suferință și deziluzie, prin durere și lacrimi amare, prin problemele grave ale societății în care trăim. Dar la final, ne lasă fericirea în inimi, încrederea că prin luptă și efort putem atinge fericirea! Și atunci știm să o prețuim!

… vine și expirarea înțelegerii, ca să zicem așa, Joanna pleacă… Și totul se schimbă! Dar vă las pe voi să descoperiți prin ce aventuri mai trec protagoniștii noștri, eu vă spun doar că veți avea parte de surprize!

Acțiunea devine alertă, crește suspansul în momentul în care avem de-a face cu un criminal… Trăim pe muchie de cuțit!

Tensiunea constantă în care autoarea ne ține prinși, speranța că Joanna și Nicholas vor reuși până la urmă să devină un cuplu sudat și puternic, ne face să citim cu interes, atenție și plăcere această carte superbă!

Mulțumesc Mirela Oprea pentru această oferită pentru recenzie!

Nota mea pentru carte este 10!

37 de gânduri despre &8222;Falsă identitate de Mirela Oprea&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.