Dorințe interzise de Lisa Kleypas

Titlul original: Only With Your Love

Autoare: Lisa Kleypas

Editura: Miron

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 367

„Celia Vallerand se teme pentru viața ei în timp ce privește în ochii adânci, senzaționali, ai bărbatului fermecător care a cumpărat-o de la pirații care o răpiseră. Foarte curând însă, va fi evident că nu viața, ci virtutea îi era în pericol. 

Sălbaticul și puternicul renegat, cunoscut sub numele de Griffin trezește în Celia dorințe care sunt nu numai periculoase, dar și interzise. Deși știe că trebuie să-i reziste, ea se teme că nu va reuși acest lucru.

Dar aventurierul superb ascunde secrete șocante. Acestea i-ar putea alunga dragostea frumoasei doamne captive, care i-a subjugat inima imprudentă.”

Celia, proaspăt căsătorită cu Philippe Vallerand, merge împreună cu acesta la New Orléans cu vaporul. Pe drum sunt atacați de pirați, iar ea este luată prizonieră… o soartă crudă pe care nu credea că o va trăi vreodată.

„Închisă în burta goeletei, alături de prada luată de pe Golden Star, Celia se trezi încet. Mâinile și picioarele îi erau legate. Gemu slab, se ridică și încercă să distingă ceva prin întuneric. Nu vedea nimic. Explorând atentă cu piciorul, pricepu că fusese aruncată printre lăzi și butoaie. Goeleta piraților înainta constant.”

O acțiune alertă încă de la primele pagini! Te prinde în mreje și nu mai poți lăsa cartea din mână.

Îl cunoaștem pe Griffin:

„Asemeni monstrului mitologic cu aripi de vultur și corp de leu, era rapid, șiret și mortal.

………………………….

Singura regulă a lui Griffin era să lase neatinse toate navele americane. Orice altceva era pradă cinstită.”

Când Griffin află cine este Celia, este dispus să lupte pentru ea și să mai și plătească o grămadă de bani pentru aceasta!

„Înfățișarea lui Griffin o amenința pe Celia într-un mod care ar fi înspăimântat orice femeie. Era ca o fiară sălbatică, iar părul îi trecea de umeri. O barbă deasă ascundea un maxilar puternic. Cămașa neagră, descheiată, dezvăluia o piele bronzată pe un piept păros, musculos. Avea nasul lung și drept, pomeții proeminenți și o privire îndrăzneață. Ochii lui erau de un albastru atât de glacial și de pătrunzător încât Celia se cutremură. Nu întâlnise în viața ei pe nimeni cu ochi de o asemenea culoare, cu excepția…”

Cine oare era excepția? Asta vă rămâne vouă să descoperiți…

Deși Griffin câștigă lupta, fata va fi a lui abia de a doua zi… Și ce chinuri o așteaptă pe fată alături de fratele răpitorului ei!!!

Acestuia îi place să-și tortureze femeile, care nu prea reușesc să supraviețuiască în preajma lui. Dar destinul are alte planuri pentru ea! Griffin își face apariția și o salvează omorându-l pe André, mai exact: îi taie gâtul.

Atracția dintre cei doi este explozivă, simți fără urmă de îndoială că iau foc paginile cărții, că pur și simplu crește temperatura globală în preajma celor doi!

„Cum se putuse comporta astfel? Simțămintele  aprinse în interiorul ei erau necunoscute și extrem de tulburătoare.”

Mustrările de conștiință ale Celiei sunt mari, dar… nu-i poate rezista lui Griffin. Care sunt oare scopurile acestuia? De ce a salvat-o pe Celia?

„Celia îngheță de spaimă. Voia să scape de șoaptele care îi trimiseseră fiori pe șira spinării. Voia să scape din brațele lui și să fugă de privirea aceea care hipnotiza, de atingerea acelor brațe care puteau fi atât de blânde și letale. Dar era captivă cu el pe pirogă. Fără el nu ar avea nici o șansă să ajungă la New Orléans.”

O poveste foarte romantică, cu două personaje puternice, credibile, cu caractere puternice. Conversațiile celor doi sunt sarea și piperul cărții, dar în același timp, sunt pline de înțelepciune și emoție. Celia este o eroină imprevizibilă, nu-i poți prevedea mișcările dar te aștepți la tot felul de reacții din partea ei. Griffin este stânca, personajul puternic, de neînvins dar totuși uman, care este capabil de sacrificiu pentru binele celor dragi, loialitatea fiind caracteristica de bază.

O călătorie plină de peripeții, cu Celia și Griffin care încearcă să se opună din toate puterile atracției ce clocotește între ei asemeni unui vulcan ce stă să erupă.

„Îl tulburau propriile lui reacții față de ea, de aceea era bucuros că a doua zi de dimineață va scăpa de ea. Femeile erau pentru el doar niște complezențe de moment, ceva de care se debarasa imediat ce dorințele îi erau satisfăcute.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

„Nu-i plăcea cum se simțise când îi văzuse acea privire rănită. Nu-i plăcea mai ales acea nevoie blestemată de a o liniști, lucru care i se întâmpla din ce în ce mai des. Sentimentalismul era ceva ce nu-și putea permite vreodată.”

Celia descoperă cu uimire că Griffin seamănă enorm de mult cu fostul ei soț…

„–Te ajut cu riscul vieții mele. Dacă faci vreo scenă sau încerci să alertezi pe cineva de acum și până ajungem la plantație, va trebui să te ucid pentru a-mi proteja familia și propria viață. Ai înțeles?”

Fata nu are nici o urmă de îndoială că este capabil de așa ceva, doar l-a văzut cu proprii ei ochi ucigând pe cineva, chiar dacă a făcut-o pentru a o salva pe ea! Are parte de șocul vieții ei atunci când ajunge la plantația familiei Vallerand și află marele secret al lui Griffin: este nimeni altul decât fratele geamăn al soțului ei decedat…

Mă întreb cum de a ajuns Justin – acesta este numele real al lui Griffin- să devină un pirat notoriu?

Alături de familia Vallerand, Celia își găsește liniștea, își face propriile tabieturi și își pune ordine în sentimente. Dar toate acestea se schimbă când Jack Risk îl aduce pe Justin grav rănit acasă…

„– Pericolul vine de la infecție. Dacă vom fi în stare să-l ajutăm să treacă de infecție și febră…”

Este unica lui șansă de supraviețuire. Celia și Lysette depun toate eforturile….

Ca o întorsătură a sorții, Justin trebuie să ia locul lui Philippe în fața celorlalți, pentru a nu fi executat pentru piraterie… Va accepta? Dar Celia?

O carte frumoasă, care-ți încălzește serile reci de toamnă; o poveste ce-ți atinge sufletul, scrisă în stilul inconfundabil al Lisei Kleypas! O poveste care depășește barierele, oricare ar fi ele!

Celia și Justin vor rămâne în mintea noastră pentru multă vreme, iar povestea lor sunt sigură că este memorabilă. O pereche convingătoare, credibilă, încăpățânată; care cucerește orice suflet romantic!

Nota mea pentru carte este 10!

18 gânduri despre &8222;Dorințe interzise de Lisa Kleypas&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.