Prefă-te că mă iubești de Georgiana Sandu

Titlul: Prefă-te că mă iubești

Autoare: Georgiana Sandu

Editura: Tritonic

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 625

Georgiana Sandu are 22 de ani și și-a început cariera de scriitor pe o platformă online, unde a reușit să ajungă cel mai citit scriitor al țării. Volumul ei de debut, „Iubire Periculoasă” a fost declarat bestsellerul anului 2016 la editura Tritonic.

„O seară, o cină în familie și câteva zâmbete forțate. Pare un târg rezonabil prin care poate scăpa de cel mai mare dușman al ei. Asta crede Jenn când acceptă să joace rolul de iubită pentru cel mai râvnit burlac al Americii.

Henry e fiul moștenitor al unei averi impresionante, dar încăpățânarea de a-i demonstra tatălui său că nu e doar un muieratic cheltuitor, îl duce la extrema de a-și angaja ~logodnica perfectă~.

Setea pentru bani îi orbește și ajung la un pas de catastrofă. Dintr-un joc de-o seară, se trezesc la un pas de căsătorie, iar pasiunea ce începe să încolțească pe sub furie nu le e deloc de ajutor.”

Cea care m-a tentat în ce privește cărțile acestei autoare și mai ales în ce privește cartea de față este prietena mea Oli. Îți mulțumesc! ❤️

O carte frumoasă, o intensă poveste de dragoste, captivantă și de neuitat. Două personaje curajoase și luptătoare, care la final formează un cuplu superb, sudat și credibil.

M-a uimit stilul acestei tinere autoare. O profundă înțelegere a sentimentelor, o poveste care a reușit să-și captiveze cititorii încă de la prima pagină. În mod sigur, Georgiana Sandu a devenit una dintre autoarele mele preferate!

Dedicația din prologul cărții este superbă și plină de adevăr:

„Celui care va citi această carte și, prin asta, vei contribui la realizarea ei, la fel de mult ca mine.

Eu am creat-o, tu îi vei da aripi.”

„Era ca și regula ei pentru lacrimi. Nu le deschide ușa și nu le lăsa să curgă, pentru că vor da năvală și nu se vor mai opri. Nu te lega de cineva, pentru că ruptura va fi de mii de ori mai dureroasă decât singurătatea.”

Posibil sau poate nu…

Povestea debutează cu o căzătură a lui Jennifer cu fața în nisip…

„Mormăi o înjurătură și se săltă pe coate, scuipând nisipul ce îi intrase în gură și încercând să calmeze câinii înainte să o târască pe burtă de-a lungul întregii plaje.”

O tânără inteligentă care este nevoită să muncească pentru a se întreține în facultate, Jennifer nefiind o tânără dintr-o familie bogată.

Cel care o lovise cu mingea în fund era nimeni altul decât Henry Steward, coșmarul vieții ei.

O scenă amuzantă și o ceartă între Henry și Jennifer ce stârnește hohote de râs din partea celor care-i priveau.

Cartea m-a prins de la primele pagini, cu stilul nepretențios și direct, cu scenele amuzante și cu personajele interesante. Autoarea dă dovadă de talent și interes în dezvoltarea romanului, dăruire în ceea ce face. A reușit să impresioneze cititorii și sunt sigură că ne va mai rezerva câteva surprize pe parcursul acestei povești interesante.

„Jenn și Henry nu se suportau din prima clipă în care s-au cunoscut, în primul an de facultate. Ea l-a etichetat imediat: un nesimțit fără scrupule, iar el pe ea… ei bine, nu i-a atribuit vreun adjectiv direct, dar a descoperit că nimic nu e mai amuzant decât să o enerveze.”

Și de atunci sunt precum binecunoscutele personaje de desene animate: Tom și Jerry!

Mica lor dispută se încheie cu declarația fetei, foarte concisă:

„– Argh, îți spun, dacă vreodată o să ajung după gratii pentru crimă, o să fie cauza ăstuia. Jenn răsuflă furioasă și arătă cu degetul spre spatele lui Henry Steward ca spre o monstruozitate ce ar trebui interzisă pe pământ.”

Cum se știe că de la dragoste nu este decât un pas, mare, ce-i drept, avem parte de multe scene amuzante și unele chiar intense. Bag seamă că Henry o place foarte mult pe Jennifer, dar reacționează în preajma ei asemeni băieților de grădiniță care trăgeau fetele de codițe atunci când erau interesați de ele.

Bineînțeles că povestea se complică, doar nu ne așteptam să fie altfel!

„– Uau! În asta ai căzut cu nasul? Ar trebui să îi mulțumești lui Steward. Drace, e rubin!Exclamă și Sam, luându-i lui Jenn inelul ca să îl studieze mai bine. Bruneta cu buba pe nas râde, dar cu mulțumirea nu era de acord, deși dăduse peste o comoară pe care ea nu ar fi putut să și-o permită niciodată. Era un inel de toată frumusețea, din argint sau aur alb, cu o piatră destul de mare, de un roșu închis, pe care Sam o catalogase ca fiind rubin, iar Jenn nu putea s-o contrazică pentru că blonda se pricepea. Erau mai multe pietricele mici, albe și strălucitoare în jurul fastuoasei pietre sângerii, șlefuită într-o formă ovală cu multe fațete ce deveneau parcă lichide în lumina soarelui, de parcă inelul era făcut dintr-o peliculă de sânge închegat.”

Și de aici pornește totul! Inelul acesta se va dovedi a fi unul dintre punctele cheie ale cărții!

Henry provine dintr-o familie înstărită din Manhattan, dar este oaia neagră a acesteia, un rebel căruia nu-i mai pasă de iubirea tatălui care întotdeauna l-a preferat pe fratele său Ryan; cu care l-a comparat întreaga viață, iar Henry era tot timpul în dezavantaj.

După cum se va dovedi, asta nu i-a apropiat mai mult pe cei doi frați, din contră: cei doi sunt mai mult dușmani, după cum se va dovedi.

Când Ryan anunță că vine la cină cu iubita sa, Henry este hotărât să vină și el cu cineva doar pentru a nu se lăsa mai prejos. Dar…oare cine va fi aleasa lui???

„Le spusese că are și el o iubită (dar nu îi place să se laude cu ea), o relație serioasă și o fată așa cum nici nu își imaginează ei, și avea să le-o aducă la cină să o cunoască și să le demonstreze că e și el în stare să cucerească o fată frumoasă, sexy, serioasă și deșteaptă. Ideea perfectă pentru a le închide gura tatălui său și lui Ryan, dar o singură problemă: FATA NU EXISTĂ.”

Și acum, sub nici o formă nu poate da înapoi… Soluția salvatoare vine din partea lui Andy – prietenul lui Henry: Jennifer Rey!

Deși la început pare o idee proastă, totuși Henry încearcă… și după ceva muncă asiduă de convingere, Jennifer acceptă această mascaradă. Se anunță o cină interesantă, asta-i clar!

„– Cât despre bani, ne-am oprit la 1500 de dolari?

Ea își dădu ochii peste cap, frustrată, și se întoarse spre mașina lui.

– Păstrează-ți banii afurisiți. Mi-e de ajuns ce fac, nu e-n firea mea să mint într-un asemenea fel și încă nu sunt sigură de ce o fac, dar cu siguranță n-o să accept și bani pentru asta.

Henry privi mut în urma ei. Drace, fata asta e uimitoare.

(…..) Jennifer Rey nu e o femeie pe care să o ademenești cu câteva bancnote, oricât de multă nevoie ar avea de ele. Principiile ei nu sunt doborâte de situația materială, iar Henry era fascinat și mâhnit de asta în egală măsură.”

Vine, în sfârșit, momentul cine-i în familie, clipa în care Jenn îi spune că este orfană și a crescut într-un orfelinat, neștiind cine îi sunt părinții, descoperă că amândurora le place șahul… deși cel preferat de Henry este cu mult diferit de jocul original!!

Pentru Jenn, proprietatea familiei Steward este uimitor de întinsă, superbă și de neimaginat!

O mamă caldă și binevoitoare ce o întâmpină cu zâmbetul pe buze pe Jenn, așa mi s-a părut Adèle Steward.

„Era calmă și zâmbitoare la suprafață, dar în interiorul ei era panică ca într-un mușuroi de furnici după ce le torni apă prin gura de la intrare.”

Pe cât de mult i-a plăcut Adele, pe atât de mult l-a displăcut pe tatăl lui Henry care își jignește fiul fără nici o urmă de părere de rău, îl denigrează în fața tuturor… Sunt total de acord cu ea, nici mie nu mi-a plăcut deloc.

Pe de altă parte, bunicul lui Henry m-a impresionat! Deși în vârstă și foarte bolnav, acesta este un om aparte! Iar fratele lui Henry, hmmm… seamănă foarte mult cu tatăl: mi-a displăcut total. Este un oportunist fără scrupule! Nu-mi vine să cred că sunt frați.

O luptă între două personalități puternice, o înfruntare a temperamentelor vulcanice: aceasta este relația dintre Jenn și Henry. Dar, pe parcursul cărții, aceste temperamente au început să se mai tempereze, fiecare găsind în persoana celuilalt ceva care să merite mai multă atenție. Toate acestea, pe lângă atracția clocotitoare dintre cei doi care aproape că dă foc paginilor cărții.

Un rebel și o fată serioasă. Două personaje încântătoare, care împreună, sunt delicioși. Dialogurile spumoase dintre cei doi, combinate cu momentele de tandrețe și o mică doză de suspans, ne încântă sufletele!

Acum, să nu vă închipuiți că cina a decurs fără nici un impediment! Mai ales după ce bunicul a declarat că-și va lăsa herghelia unuia dintre nepoți dacă acesta își cere iubita de soție cât el mai este încă în viață…

„– Atunci, ce-ai zice dacă ți-aș spune că iubita mea a fost deja cerută de soție și a acceptat? Luă o pauză în care toată lumea rămase fără aer, mai ales iubita necerută de soție ce nu era nici măcar iubită. Jenn simți că leșină când Henry scoase din buzunar inelul pe care îl găsise ea pe plajă.

– Eu și Jennifer suntem logodiți.”

De aici, lucrurile devin din ce în ce mai încurcate, o minciună atrăgând după sine alte minciuni, și uite așa se trezesc cei doi într-o problemă cu mult mai mare decât au prevăzut inițial… Ce se va întâmpla până la urmă? Rămâne să descoperiți.

Un lucru este clar! Amândoi au înnebunit. Din motive diferite, cei doi se hotărăsc să meargă până la capăt cu farsa aceasta, deși nu se știe cum se va termina totul.

O carte care mă uimește tocmai prin originalitatea ei. Prin întorsăturile de situație care până și pe mine mă fac să nu îmi pot da seama încotro se va ajunge… Sper doar că nici unul dintre ei nu va avea de suferit de pe urma acestei decizii cu privire la viitorul lor.

Aș putea spune că această carte este o comedie de situații, o boacănă după alta, fără pic de liniște. Avem parte de adrenalină și comedie de situații în același timp.

Motivați de scopuri nobile, atât cât pot fi… cei doi continuă cu această logodnă.

În tot acest timp, se cunosc din ce în ce mai bine unul pe celălalt, se acomodează unul cu altul și fără să își dea seama, relația lor devine din ce în ce mai serioasă.

„– … a meritat așteptarea. Pentru că acum nu a trebuit să te mai prefaci că mă iubești.

Henry zâmbi la fel de nostalgic ca ea, se gândi la asta, apoi clătină din cap. O trase spre el și șopti peste buzele ei, înainte să le sărute:

– Nu m-am prefăcut niciodată că te iubesc.”

O carte care m-a învățat că deciziile de moment nu sunt întotdeauna greșite. Că într-o lume magică și ideală, doi încăpățânați care se ceartă mereu, pot avea parte de un final fericit cu puțin ajutor din partea destinului. O fată cuminte și un băiat rău pot forma un cuplu de aur: stabil, credibil, fericit!

O carte de nota 10, căreia îi dau 9,5 datorită multelor greșeli scăpate la corectare…

46 de gânduri despre &8222;Prefă-te că mă iubești de Georgiana Sandu&8221;

  1. Am citit cartile Georgianei si, dintre toate, preferata mea e „Prefa-te…”. M-am atasat mai mult de protagonisti, povestea mi-a mers la suflet.
    Recenzia ta e faina rau. Sper ca ai corupt pe multi sa citeasca cartea! Merita!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Îmi amintesc că am participat la prima lansare a Georgianei, a fost sold-out cartea și au făcut listă de așteptare! De atunci am tot fost curioasă să văd și eu cum scrie, dar nu voiam să ma înham la o triligie. Acum știu cu ce volum de-al ei să încep 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.