Cum se scrie un best seller? de Monica Ramirez

Titlul: Cum se scrie un best seller? (Tehnica americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poți transforma o idee într-un roman de succes)

Autoare: Monica Ramirez

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 140

”Bănuiesc că tuturor ni s-a întâmplat să începem să citim o carte, a cărei idee principală să ne fi atras foarte mult la început, dar să renunțăm destul de repede datorită stilului neatrăgător și în special a greșelilor datorate nerespectării celor câteva reguli de bază. Chiar dacă porniți de la o idee bună, care ar putea deveni o poveste foarte atractivă, de cele mai multe ori vă lipsesc cunoștințele de bază, tehnica și iscusința pentru a transforma acea idee într-un roman de succes. Dacă citiți această carte și respectați regulile de bază, veți descoperi uneltele de care aveți nevoie pentru a scrie cartea mult visată. Ceea ce nu înseamnă că trebuie să vă îngrădiți imaginația și talentul. Există impresia greșită că dacă se respectă câteva reguli de bază, talentul este ucis din fașă.”

“Înainte de-a te gândi să scrii o carte, trebuie să experimentezi viața în sine, să vezi lumea, să treci prin experiențe care te definesc ca om. Dragostea, eșecurile, victoriile, bucuriile, tristețile, dramele personale… mai ales dramele personale îți vor oferi ceva de spus.” — Monica Ramirez

”După părerea mea, atunci când un scriitor scrie o carte, o face pentru că are nevoie să creeze o lume în care ar vrea să trăiască.” — Anais Nin

O carte care am tot sperat să fie republicată încă din vară. Librex nu m-a dezamăgit, drept dovadă, cartea se află acum în mâinile mele.

Se citește ușor. Ai enorm de multe lucruri de învățat din ea, trebuie numai să vrei.

Monica a reușit prin intermediul acestei cărți să-și asigure titlul de profesor. Și o face cu sinceritate, cu dăruire. Mulți autori, înainte de a se apuca să scrie o carte, ar trebui să citească din scoarță în scoarță acest manual, îndreptat care-ți călăuzește pașii.

“Scrisul unei cărți nu este ceva foarte ușor, însă reprezintă un proces extrem de plăcut și plin de satisfacții dintre cele mai variate, iar publicarea unei cărți este un vis frumos pentru marea majoritate a oamenilor.”

Adevărat! Pe lângă ideea cărții, îți trebuie dăruire, concentrare, foarte multă atenție și o bună – foarte bună cunoaștere a limbii române. Asta pe lângă faptul că trebuie să ai cuvintele la tine!

Aceștia sunt primii pași pe care-i ai de făcut atunci când începi procesul de scriere al unei cărți. Totul este să vrei! Să îți dorești cu tot sufletul să creezi o poveste care să aibă impact asupra cititorilor.

“Cunoaște-ți povestea foarte bine înainte de-a scrie primul paragraf.” — John Irving

Cititorul este atras de o acțiune alertă, fără prea multe descrieri plictisitoare, cu propoziții scurte și concise, fără a se pierde în detalii insipide. Deci, viitorule autor, acestea sunt niște sfaturi de care ar trebui să ții cont!

Toată această carte are sfaturi foarte utile. Un adevărat manual pentru “viitorii arhitecți de povești” după cum bine a spus autoarea. Poate fi de folos oricui, nu doar celor ce-și doresc să scrie. Ajută la o structurare atentă a ceea ce vrem să transmitem, fie că o facem în scris sau oral.

Regulile cele mai importante atunci când scrii o carte sunt foarte clar enumerate, trebuie sau ar trebui, ca fiecare autor să țină seama de ele. Unul dintre acestea este ca autorul să respecte timpul la care scrie cartea de la început și până la sfârșit!

Puțini sunt cei care respectă această regulă! Sau… care nu mai greșesc din când în când.

Un alt punct important în scrierea cărții este dialogul. Acesta trebuie să fie alert, plin de energie, amuzant, să stârnească interesul cititorului și să-i mențină atenția asupra poveștii.

Toate aceste reguli trebuie să se îmbine foarte frumos într-o poveste captivantă, reală, în care cititorul să vadă personajele ca pe niște oameni reali și credibili. După aceea, ne spune autoarea, urmează corectarea – un alt proces foarte important.

“Gândiți-vă la deznodământul cărții ca la o țintă, iar la restul cărții ca la zborul săgeții.” — James N. Frey

De asemenea, ne spune autoarea, procesul de trimitere a manuscrisului unei edituri, este cu mult mai simplu la noi decât în State. Poate fi un lucru bun.

Cu speranța că această carte va ajunge să fie de folos multor autori aflați la început de drum…

Mulțumesc Monica pentru cartea oferită spre recenzie.

Nota mea pentru carte este 10!

13 gânduri despre &8222;Cum se scrie un best seller? de Monica Ramirez&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.