Seria Nemuritor de O. G. Arion

A trecut timpul, au apărut 5 volume, am cunoscut personaje efervescente și am avut parte de aventuri!

O tânără autoare cu multă imaginație, care bine canalizată, a scos la iveală o poveste interesantă…. Ultimul viking! Ce imi place la această carte este că scriitoarea a luat cu curaj hotărârea de a-și arunca cititorul fix în toiul acțiunii!

Descoperim o lume populată cu o mulțime de ființe supranaturale care mai de care mai infiorătoare!
Pană acum, pot spune că este o carte foarte bine documentată, pe lângă lectura in sine a carții, cititorul are ocazia să afle unele date istorice despre vikingi, credințele și zeii lor, legende care în marea lor majoritate nu ne sunt prea cunoscute. Acest lucru mi se pare pur si simplu deosebit. Bravo autoarei !!!

Este uimitor modul în care alege autoarea să ne pună sufletul pe jar! Pur și simplu debutează cu o stare de șoc cartea asta! Nu se dezminte: îi place să-și aducă cititorii în pragul unui stop cardiac! Dar trebuie să recunosc că îmi place! Ce mă uimește cu adevărat, este modalitatea în care, doamna autoare reușește să îmbine magia și legendele scandinave cu lumea reală! Creează efectiv un roman captivant, plin de acțiune, alert și plin de suspans. De ce? Simplu!

Nici măcar nu-ți trece prin cap ce se mai poate întâmpla! Și chiar dacă încerci să-ți închipui, constați că ești departe de adevăr. Ne dă informațiile cu picătura, se pare că îi face o plăcere deosebită să ne țină în suspans.

Acțiunea se desfășoară cu rapiditate, cititorul fiind prins la mijloc, neputând lăsa cartea din mână până la final.

Pur și simplu ajungi atât de captivat de poveste, încât abia aștepți să vezi cum se sfârșește totul…și totuși îți dorești să nu termini cartea!

Simțul umorului prezent în situațiile tensionate, reușește să mai detensioneze atmosfera. Benefic cititorului, aflat în pragul colapsului emoțional! O lectură cu totul și cu totul specială! Acest al doilea volum al seriei mi-a plăcut foarte mult! Mai mult decât primul, deoarece Ian a fost un personaj central de data aceasta, oferindu-ne ocazia să-l cunoaștem puțin mai bine. Doar știți că este personajul meu preferat din toată seria și dintre toate personajele!

Magie la cote înalte; lumea fantastică atât de complexă și fabuloasă, bine întrepătrunsă cu cotidianul, mi-au oferit o lectură aparte! Exact așa cum m-am așteptat!

O poveste de dragoste ce merită orice sacrificiu!

Până acum, autoarea s-a dovedit a fi plină de idei neașteptate, în ceea ce privește situațiile în care își pune personajele… Surprinzătoare de-a dreptul! Păi bine oameni buni, o muritoare să se ia la trântă cu creaturi fantastice e am mai văzut, nu? Dar, să câștige, ba chiar viața multora să depindă de voința ei, unde ați mai văzut voi????

Mă întreb ce mai pune la cale de data asta? Cert este că va fi ceva la care nu ne-am fi gândit!

Puterea de a readuce la viață supranaturali este ținută la secret! Victoria păzită mai ceva ca președintele Statelor Unite!!! Mă întreb, ce are Oana de gând?

Stați calmi, cum nu sunt un clarvăzător și nici un cititor în stele, habar n-am! Aș putea să creez vreo 10 scenarii și tot pariez că nu nimeresc direcția în care se va îndrepta povestea… Este o carte care te binedispune! Una caldă, alta rece! În ultima vreme am tot avut parte de asemenea cărți. E fain să ai în permanență un zâmbet pe față!

Nici de data aceasta nu se dezminte autoarea noastră dragă! Ne ține în alertă și-n același timp zâmbind. Cucerește publicul cititor prin magia cuvintelor și prin imaginația debordantă care ne-a prins în mreje încă de la primul volum al seriei. Și asta, fără a mai menționa nimic despre legende și documentare care dau plusul de realism care o face de neuitat.

Prin câte șocuri va mai trece Victoria? Câte va mai putea suporta? Ne-a dovedit că este o persoană puternică, cu rezerve incomensurabile, dar…să nu uităm că este totuși om! Atâta imaginație, atâtea legende care au la baza adevăruri incredibile…pur și simplu captivează. Și în mod sigur, dau acestei serii o notă de originalitate!

O întreagă cavalcadă de întâmplări care se petrec în preajma Victoriei, te fac să te simți ca scăpat cu viață după un uragan! Ceea ce urmează de acum înainte ține de categoria – un necaz nu vine niciodată singur! Parcă vezi un film în care totul se petrece doar cum nu te aștepți. Avem parte de un elemente de thriller psihologic, combinat cu romance și fantasy – asta-i clar, dar cu importante elemente de comedie.

„Ultimul viking” a fost cartea care m-a făcut să sper la o poveste specială, fantasy, cu vikingi nemuritori – că doar Ian este personajul meu preferat!

„Te voi găsi” m-a purtat prin Franța și Irlanda, alături de Victoria și Ian, în căutarea lui Arrio. Partea cea mai bună a fost acțiunea intensă de la finalul volumului.

„Dincolo de timp” a fost surpriza cea mai plăcută. O carte foarte intensă și plină de acțiune, cu personaje fantastice și legendare.

Un volum aventuros a fost și “Prin cenușă de visuri”, scris într-un stil lejer și plin de savoare. „Prin cenușă de visuri” reprezintă cunoașterea, călătoria inițiatică în cuplul Victoria – Arrio. Cartea îți taie efectiv respirația, așa cum ne-a obișnuit autoarea încă de la început: cu ironie, haz și suspans.

Un alt punct forte al cărții îl constituie referirile la persoane reale și întâmplări ce s-au petrecut cu adevărat.

Rămâne o întrebare pe care mi-o tot pun: de ce Arrio nu-și aduce aminte de Victoria în prezent, dacă cei doi s-au întâlnit în trecut?

Povestea de dragoste din trecut se combină atât de natural cu cea din prezent, încât, în mintea cititorului este din ce în ce mai importantă aflarea răspunsului la întrebarea anterioară.

Revenind la poveste, avem parte de pirați, răpiri, mistere neelucidate și o mulțime de secrete ce se cer dezvăluite și care ne vor face să ne punem din ce în ce mai multe întrebări.

Adică, pe bune! Știam că Oana are o imaginație debordantă. Că stilul ei este captivant. Că este uimitoare în ce privește întorsătura evenimentelor din volum. Și totuși, încă mai reușește să mă surprindă!

Volumul 5 al seriei, “Pentru că eu sunt, pentru că tu ești” vine ca un final sau o continuitate, întreaga serie formând o buclă, un cerc care se Închide și în același timp merge mai departe, în funcție de ce alege cititorul.

De-a lungul seriei am avut parte de emoții, acțiune și mister care acum ar trebui să atingă punctul culminant și în același timp să mulțumească fiecare cititor. Dacă o face sau nu, numai voi știți!

Frumoasa noastră călătorie ia sfârșit, de acum înainte ne rămâne amintirea, retrăirea acestei călătorii de câte ori dorim să ne întoarcem în timp la emoțiile și sentimentele care ne-au copleșit pe parcursul citirii seriei.

Bună treabă Oana, succes pe mai departe!

8 gânduri despre &8222;Seria Nemuritor de O. G. Arion&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.