Pasiune și satin roșu de Corina Cîndea

Titlul: Pasiune și satin roșu

Autoare: Corina Cîndea

Seria: Salem, volumul 2

Editura: Hathor

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 369

”Salem — Un oraș al cărui nume te duce cu gândul la vrăji și supranatural.

Deși oficial se întoarce în Salem pentru a participa la nunta prietenului său, Quinn Carson are și altceva în plan. Dacă în urmă cu câteva luni o relație cu o anumită “vrăjitoare” din oraș părea ceva imposibil, acum totul s-a schimbat, însă nu așa cum se aștepta el.

April Barnes nu mai este fata pe care o știa. Nimic nu mai este cum era, iar asta îl face să se îndoiască de planul său.”

Cea de a șaptea carte a autoarei Corina Cîndea, a doua din seria Salem, a apărut pe piața românească de carte în urmă cu doar câteva zile. Astăzi, sunt prima dintre cei care o vor avea în biblioteca lor!

Corina atrage încă din prima clipă! O copertă deosebită, elegantă și de impact, mai ales pentru mine care ador culoarea roșu! Aș vrea, deasemenea, să-i mulțumesc pentru superba dedicație personalizată!

O carte plină de viață! Foarte alertă, combinată cu multe momente de tensiune și atracție, nervozitate și dragoste, toate condimentate cu mult umor. Toate într-un stil unic, care face cititorul să urmărească personajele crescând și maturizându-se sub ochii lui.

Nu știu cine mi-a plăcut mai mult… April datorită firii ei încăpățânate și decise, care rareori își schimbă părerile; sau Quinn care este decis să o facă să se îndrăgostească de el în ciuda tuturor impedimentelor. Mi-a plăcut hotărârea cu care pornește să dărâme toate obstacolele.

De asemenea, “Pasiune și satin roșu” nu este doar o carte de dragoste, este o carte despre prietenii între fete, între băieți, sincere și adevărate, în care străinii pot fi de multe ori mai frați decât cei de același sânge.

Interacțiunea personajelor este efectiv uimitoare, este fluidă, se completează unii pe alții, creând senzația unui moment de patinaj artistic perfect executat, unde ajungi la final și nu poți spune decât: impresionant!

Dar să revenim la cartea noastră și la începutul poveștii dintre April și Quinn…

”A trecut aproape un an de când am văzut pentru prima oară această pancartă, dar atunci… eram toți trei.

Clatin din cap și încă nu-mi vine să cred cât de mult ne-a putut schimba un orășel. Cât de multe avea să aducă în viața noastră sau să ne ia.”

Primul capitol, din perspectiva lui Quinn, ne prezintă emoțiile și întoarcerea lui în Salem, pentru nunta prietenului său Logan.

Capitolele alternează, schimbând perspectiva lui Quinn cu punctul de vedere al lui April, ceea ce este un plus, deoarece ne permite să-i cunoaștem cu mult mai bine pe amândoi, simțindu-i mai mult ca pe niște prieteni, făcându-i și mai reali.

Quinn are un plan bine pus la punct odată cu revenirea sa în Salem. Care este acesta? Simplu! Caută…

“Un foc pe care l-am văzut cândva în doi ochi verzi și pe care l-am tot căutat de atunci încoace, dar nu l-am mai găsit la nimeni.”

Va avea parte de șocul vieții lui atunci când află ce a făcut April în ultimul timp, cât el a lipsit din oraș…. În primul rând observă că April s-a schimbat, pe chipul ei nemaiputând citi tot ce gândea sau simțea, se controlează foarte bine.

“La dracu’!

Puțin îmi pasă că înjur în biserică sau că mă holbez ca un tâmpit, dar nu-mi pot muta privirea de pe mâna ei. Mai exact, de pe mâna ei stângă și de pe inelul care aruncă slabe străluciri în lumina lumânărilor din jur, parcă bătându-și joc de mine.”

Din acest moment, gândurile lui Quinn ne fac martori la toate iluziile și speranțele lui spulberate, la șocul pe care-l are acum că știe că e logodită, deși tot el recunoaște că nu este dispus să renunțe la ea atât de ușor. Recunoaște că, de când a plecat din Salem lăsând-o pe April în urmă, o visează noapte de noapte, tot timpul în satin roșu!

Mă bucur că nu este dispus să renunțe la ea fără luptă, dar mă întreb dacă și fata este dispusă să îi acorde o șansă… O altă întrebare care nu-mi dă pace este: cine este Justin și cum de a ajuns April logodită cu el?

O carte care se citește foarte ușor, iar faptul că este presărată cu glume și ironii printre momentele pline de tensiune la care asistăm, o face captivantă. Ca cititor, nici nu am realizat cât de repede au zburat paginile, curioasă fiind să descopăr cum decurge povestea.

Astfel, m-am trezit luând masa împreună cu April și logodnicul, cu Quinn și alte câteva persoane. O masă mai tensionată nici că există! Este clipa în care Quinn își dă seama cine este Justin cu adevărat și mai ales, care este secretul… Un secret pe care vă las pe voi să îl descoperiți, eu pot spune doar că la așa ceva cu siguranță nu m-aș fi așteptat, sub nici o formă!

“— Sunt logodită cu el, extraterestru înfumurat ce ești, iar părerea ta nu contează! mârâie spre mine…”

April este plină de foc și pasiune în tot ceea ce face, reacțiile ei sunt pline de viață și este o luptătoare! Chiar dacă luptă să-și țină inima departe de posibilitatea de a suferi…

Este uimitoare prietenia dintre Faith, April și Piper. Cele trei fete se cunosc foarte bine una pe alta, știu dintr-o privire ce simte sau gândește una din ele. Se ajută, se ceartă și se încurajează reciproc. Aceeași situație este și între băieți, doar că discuțiile dintre ei sunt mult mai amuzante, pline de ironii și tachinări.

Autoarea reușește de fiecare dată să scoată în relief, pe lângă povestea de dragoste, ceva special: valorile pe care fiecare ar trebui să le urmeze în viață. De data aceasta a ales prietenia și sacrificiile pe care le faci pentru prieteni!

Atracția ardentă dintre April și Quinn o simțim, o trăim citind povestea, o vedem dând în clocot. Emoțiile lor încurcate și sentimentele care-și fac loc, la ele suntem martori. Observăm cum cei doi execută un dans în care încearcă să se cunoască mai bine, să se descopere cu calități și defecte, să aibă încredere unul în celălalt.

“— Oh, da! Mi-ai lipsit al naibii de mult! Atât de mult, încât nu a fost zi în care să nu mă gândesc la tine. Chiar dacă am plecat, te-am luat cu mine. Te-am visat în fiecare noapte și pentru tine m-am întors în Salem. (……….) M-ai vrăjit de când ne-am cunoscut și n-am uitat nicio secundă primul nostru sărut. Fir-ar să fie, iubito, ai fost mereu cu mine!”

De aici încep problemele… Nu sunt neapărat cauzate de logodna lui April, ci mai mult de faptul că aceasta nu are încredere în Quinn. Aici are o mare parte din vină chiar acesta: nu face nimic să-i astâmpere temerile. Până și Justin observă că, de când s-a întors Quinn, ea s-a schimbat:

“De când s-a întors Quinn, ești… altfel, adaugă după o pauză de câteva secunde, iar eu îmi țin respirația. Cum erai înainte.

Adică amețită? Cu capul în nori?”

Nu ai cum să nu adori personajele astea! Cu toate că îți cam vine să le bați… Nu spun adevărul verde-n față în ceea ce privește emoțiile și sentimentele lor, de frică să nu fie răniți. Nu sunt conștienți că își fac un rău și mai mare…

Când în sfârșit piesele de puzzle încep să se așeze la locul lor și adevărul iese la iveală, sau o parte din el, înțelegem de ce April i-a spus lui Quinn că nimeni nu trebuie să îi vadă împreună… O să vă las pe voi să descoperiți acest motiv, mai ales că acesta explică multe din deciziile pe care personajele le vor lua de acum înainte.

Clipa în care cei doi sunt obligați să lucreze împreună complică și mai mult lucrurile. Atracția dintre cei doi, sentimentele pe care le simt unul față de altul, sunt vizibile pentru toată lumea mai puțin pentru cei doi. Obligați să se furișeze, să nu își facă publică relația până când au loc alegerile electorale ale lui Justin, cei doi sunt nevoiți să disimuleze… e drept că nu prea le reușesc…

Cel mai amuzant moment al cărții, unde efectiv am râs cu lacrimi, a avut loc când Quinn l-a cunoscut pe … părintele Barnes, pe care aproape că l-a dat pe ușă afară… nu înainte de-a o întreba pe April dacă și-a mărturisit toate păcatele… Și asta, până să afle că acest preot este și tatăl lui April! Un moment de nota zece.

Am avut parte de multe emoții până să termin de citit “Pasiune și satin roșu”. Dar am savurat cu plăcere povestea aceasta, pagină cu pagină, iar la final îmi venea să plâng de fericire sau de supărare, depinde cum privești. Fericire deoarece cartea este superbă și mi-a oferit clipe deosebite; supărare deoarece s-a terminat cartea și eu nu mai am ce citi… Mă refer la cărți scrise de Corina!

Mulțumesc editurii Hathor și autoarei Corina Cîndea pentru exemplarul oferit spre recenzie!

54 de gânduri despre &8222;Pasiune și satin roșu de Corina Cîndea&8221;

  1. Foarte frumoasa recenzia! Felicitari! Am primit si eu cartea de la Corina, asa ca abia astept sa o citesc de sarbatori! Pe wattpad am reusit sa citesc vreo 12 capitole, dar e altceva cand o am in mana si o rasfoiesc 😀

    Apreciat de 3 persoane

    1. mi-am facut un nou blog mariabogdana144 mi-am uitat parola de pe bogdanapovestiri2, este a treia oara cand se intampla, asa am aptit la toate blogurile, la bogdanahelp, bogdanapovestiri si asa mi s-a intamplat si la asta, m-am mutat, cu drag bogdanapovestiri2

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.