Duelul inimilor de Mirela Oprea

Titlul: Duelul inimilor

Autoare: Mirela Oprea

Seria: Saga Familiei Drumville, volumul 2

Editura: Tritonic

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 244

”În tinerețe se crezuse îndrăgostit la un moment dat. Privind însă acum în urmă, era conștient că Sienna fusese singura care îi bântuise gândurile și trupul săptămâni și ani în șir. Și, deși căsătoria nu făcea parte din planurile lui, sfârșise prin a-i propune o căsătorie de conveniență.

Nu frica de responsabilitate îl făcuse să recurgă la un asemenea act, ci convingerea că nimeni nu-l putea iubi pentru ceea ce însemna el ca persoană, ci doar pentru titlul și averea sa.

Blânda Sienna îi dovedise că se înșeală. Îl convinsese și pe el că merita mai mult decât își imaginase, ba chiar că ea îl iubea în ciuda lipsurilor și defectelor lui. Sienna fusese raza de soare capabilă să topească toată gheața din inima lui, până atunci împietrită.”

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

M-am citit primele trei romane ale autoarei Mirela Oprea și încă nu știu care dintre ele mi-a plăcut mai mult… “Dragoste eternă”, “Falsă identitate”, “Blestemul moștenirii”…

”Duelul inimilor” este al doilea volum din saga Familiei Drumville, o continuare a poveștii din “Dragoste eternă”, care ne oferă o clipă de duioșie și un zâmbet.

Despre autoarea Mirela Oprea nu vă spun foarte multe, doar că este o persoană sinceră și caldă, care te face să o îndrăgești de la primele cuvinte pe care le schimbi cu ea. Are un talent aparte de a scoate în evidență atât calitățile cât și defectele personajelor sale, de a-i face reali, ca oricare de pe stradă, în timp ce captivează cititorul rând după rând.

“… aceste rânduri așternute pe hârtie să-ți aducă bucurie, măcar atâta timp cât citești.”

Aceasta este dorința autoarei adresată fiecăruia dintre cititorii săi.

“Surprizele se ițesc la fiecare pas (sau pagină), când te aștepți mai puțin, te aruncă de la agonie la extaz, îți pun răbdarea și imaginația la încercare.” — Adriana Bejgu, redactor și cititor

Cartea începe cu lecția învățată de Adam, Duce de Drumville…

”Din locul unde se afla, priveliștea era minunată, iar mintea lui nu putea decât să mulțumească proniei cerești pentru cât de norocos se dovedise a fi într-un final. Se pare că viața fusese din cale afară de darnică cu el. După o copilărie aspră și o tinerețe presărată cu încercări și dezamăgiri, Ducele își găsise fericirea despre care credea că există doar în poveștile de adormit copiii.”

În același timp o cunoaștem pe fiica acestuia Eleonor, o fetiță veselă, zglobie și plină de viață, parcă este făcută din energie pură!

Tot acum, aflăm vești despre sora lui Adam — Lady Alexandra! O tânără care sfidează normele societății londoneze, care are ca pasiune dresajul cailor de rasă, nefiind interesată de tinerii nobili pe care îi consideră vânători de zestre.

Acum ajunsă la vârsta de 20 de ani, Alexandra a devenit o tânără hotărâtă, voluntară și plină de pasiune în tot ceea ce face.

“Poate că temperamentul ei vulcanic și spiritul răzvrătit se vor potoli când avea să se îndrăgostească. Puțin probabil, își mai spuse el.

O fracțiune de secundă, cât o bătaie de inimă, îl copleși compasiunea pentru viitorul soț al Alexandrei. Dumnezeu să-l aibă în mila lui! Viitorul soț trebuia să fie înzestrat cu o răbdare de fier și un caracter puternic pentru a o ține în frâu pe scumpa lui soră!”

Un bal pentru prezentarea Alexandrei în societate, dat fără ca aceasta să și-l dorească, schimbă destinul unei vieți.

Ethan Lehman Farid, cel de-al doilea fiu al Emirului, duce de Stratham, este un bărbat puternic și impunător, călit în deșert, un renumit dresor de cai pur sânge.

Atat Alexandra cât și Ethan sunt doi tineri mândri, orgolioși și de o frumusețe fizică aparte. Nici unul din ei nu respectă rigorile rangului și etichetei regale.

Mirela Oprea reușește de fiecare dată să ne prezinte personaje impunătoare, cu o tărie de caracter și spirit liber, care ne captivează și ne face să trăim o poveste deosebită prin intermediul acțiunilor acestora. O carte historical – romance captivantă. Scrisă cu umor și responsabilitate, nelăsând nici un moment cititorul să se plictisească, oferind o acțiune alertă și mult suspans.

Destinul se joacă efectiv cu cele două personaje principale, oferindu-le un moment de fericire și unul de tristețe. Soarta pare hotărâtă să-i testeze în diferite feluri, pentru a se asigura că cei doi se iubesc și sunt suficient de puternici și hotărâți încât să își merite dreptul la fericire.

Ethan și Malik sunt frați vitregi, dar se înțeleg cu mult mai bine decât o fac de multe ori frații de-un sânge.

“… Malik îl învățase tot ceea ce știa și el: să călărească mai ceva ca un beduin; să nu-i fie teamă să se lupte cu cei mai puternici decât el; cum să se furișeze fără să fie prins…”

Au fost despărțiți pentru a urma școli diferite: Malik pentru a deveni rege, Ethan pentru a deveni lord.

“— Bunicul tău este bolnav. Tu ești urmașul… de fapt singurul. Ar fi normal din partea ta să devii următorul Lord de Stratham. Ești marchiz, curând vei deveni Duce.”

Nu-și dorește asta, iar eu tare mai sunt curioasă să descopăr care este motivul refuzului său…

Ajuns în Anglia, la fix pentru a vedea cum moare bunicul său, Ethan se vede nevoit să-și asume noua titulatură de Duce de Stratham, precum și toate obligațiile ce decurg de aici.

Întors în Egipt pentru a-și pune treburile în ordine, Ethan se mai lovește de o problemă pe care este nevoit să o rezolve…

Fratele său, Malik, a răpit din Anglia o fetiță care se presupune că este fetița doicii lui Caro – viitoarea soție a acestuia. Realitatea este cu totul alta! Malik o răpise de fapt pe Eleonor, fiica ducelui de Drumville! Acesta fiind unul dintre puținii prieteni pe care Ethan îi are în Anglia…

Caro, logodnica lui Malikvrea să o vândă pe micuță vânzătorilor de sclavi… iar Ethan și prietenul acestuia, James, sunt deciși să facă tot posibilul să o salveze. Ba chiar, Ethan este conștient de ceea ce se poate întâmpla cu fratele său dacă Adam va afla cine este cel care i-a răpit fiica…

De aici, cartea este extrem de alertă, citim cu inima-n gât, simțind ceasul care ticăie necontenit deasupra capului, semnalând prețioasa trecere a timpului.

Printr-un straniu concurs de împrejurări, Ethan ajunge să o răpească pe Alexandra, pe care o crede doica lui Eleonor…

Oare cât de încurcate vor mai deveni lucrurile înainte ca autoarea să le dezlege? Ce se mai poate întâmpla mai rău de atât?

“— Încetează cu vânzoleala, femeie! Nu ești atentă la nimic din ceea ce-ți spun? Produci mai multe probleme dacă refuzi să cooperezi!”

Momentul cel mai emoționant este cel în care Alexandra și Eleonor se reîntâlnesc!

Ca printr-un miracol sau o ironie a sorții, depinde din ce unghi alegi să privești, Ethan nu află cine este de fapt Alexandra….

Pe toată perioada prizonieratului, cei doi se contrează în permanență, își aruncă ironii unul altuia, lăsând cititorul să asiste la adevărate dueluri verbale între cei doi. Situația tensionată, scânteile care sar între ei; toate acestea prind cititorul în vraja poveștii care se desfășoară sub ochii lui.

“Toți erau încântați să o aibă în preajmă, numai Ethan nu. Era suficient să se pronunțe numele ei, că privirea lui se întuneca instantaneu.

(……..) Era amuzant și curios de aflat când avea de gând prietenul său să-și dea seama de ce reacționa atât de violent în fața ei, când îi era binecunoscută stăpânirea de sine.

(……….) Era doar o chestiune de timp până aveau să-și revizuiască antipatia impusă, lăsând sentimentele lor să vorbească de la sine.”

Oare are dreptate James? Timpul va dovedi dacă este sau nu așa. Până una alta, asistăm la războiul dintre cei doi — o continuă sursă de amuzament pentru mine.

O întreagă înlănțuire de coincidențe stranii, nebunia unei femei respinse și setea acesteia de răzbunare; sunt capabile să distrugă vieți, să omoare oameni nevinovați…

O carte pe care o citești cu mare plăcere, o acțiune alertă și destul de complexă, cu personaje hotărâte și curajoase. Mirela Oprea este decisă să ne ofere un volum plin de suspans, umor și multă dragoste!

Totuși, destinul are și el un cuvânt de spus! Care va fi acesta, vă las pe voi să descoperiți.

Mulțumesc Mirela Oprea pentru cartea oferită spre recenzie!

Nota mea pentru carte este 9,5.

16 gânduri despre &8222;Duelul inimilor de Mirela Oprea&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.