Pui de animale uimitori de Chris Packham / Călătorii uimitoare ale animalelor de Chris Packham

Titlul original: Amazing animal babies

Autor: Chris Packham

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Cristina Muică

Anul apariției: 2017

”În fiecare zi, pe întinsul globului pământesc se nasc miliarde de animale. De la broscuțe și mici râme până la pui de tigru și de suricate, descoperă poveștile incredibile ale puilor de animale care își încep călătoria prin viață.”

Chris Packham a fost prezentator al serialului pentru copii al BBC “The Really Wild Show”, iar după aceea și-a înființat propria companie TV, care produce emisiuni despre viața animalelor sălbatice pentru National Geographic, Animal Planet și BBC.

O cărticică, o mini-enciclopedie dacă vreți, adresată micuților cu vârste cuprinse între 4-6 ani, pasionați de viețuitoarele globului și puii acestora. O mini-enciclopedie pentru copii, care face cunoscut acestora informațiile de bază despre anumite specii de pe tot întinsul globului, despre puii acestora și despre habitatul lor natural.

Despre cum apare un pui pe lume, cum se hrănește și cum crește… Toate acestea sunt povestite cu ajutorul imaginilor și al unui text simplu, care aduce la cunoștința cititorului informațiile de bază pe care ar trebui să le cunoască.

Frumos ilustrată; un text concis, accesibil micuților cu un vocabular redus, această carte vine atât în ajutorul copilului cât și al părinților sau al cadrelor didactice.

“Spre deosebire de oameni, mulți pești și insecte produc o cantitate enormă de ouă deodată.”

Aflăm despre broscuțe, dragoni de Komodo, albatros, tigru, ursul polar și multe altele.

Micii cititori vor fi foarte încântați de ilustrațiile lucioase, frumos colorate, care decorează cartea și vor fi mult mai dispuși să înmagazineze informațiile oferite. Este o coordonare vizual- auditivă ce dă rezultate de cele mai multe ori.

“Veninul provine din colții din gura șarpelui.”

”Puii de râmă vin pe lume din coconi mai mici decât un bob de mazăre.”

🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉

Titlul original: Amazing animal journeys

Autor: Chris Packham

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Cristina Muică

Anul apariției: 2017

“În fiecare an, miliarde de animale se deplasează dintr-o parte a planetei noastre în alta.

De la balene la antilope gnu, fluturi și lilieci, fii alături de aceste animale incredibile în călătoriile lor extraordinare.”

Un îndrumar zoologic la o scară mică, această carte tentează copiii să afle noutăți despre planeta pe care locuiesc, despre speciile de animale care o populează și despre migrația acestora.

“Unele animale migrează spre sud toamna pentru ca să evite frigul iernii și ca să poată să găsească destulă hrană pentru a supraviețui până primăvara.”

Un text ușor de înțeles și asimilat pentru micuții cu vârste cuprinse între 4-6 ani, această carte îi pregătește pentru anii de școală cu mult mai multe informații, complicate și detaliate.

Un real ajutor pentru părinții extrem de ocupați din ziua de astăzi, care abia găsesc timp să rezolve toate problemele care apar zi de zi și să petreacă cât mai mult timp calitativ alături de micuțul lor. Ajutându-l să se dezvolte!

Aflăm informații despre migrația balenei albastre, a meduzei aurii, a crabilor roșii sau a liliecilor molos, ori a hienelor și a altor animale de talie mare.

“Se pare că modificările climatice vor influența puternic căile de migrație de pe tot globul…”

Ei bine, imaginile frumos colorate și lucioase precum și textul format din propoziții scurte, reușesc să facă micul cititor atent și concentrat, dispus să rețină unele informații care mai târziu îi pot fi de folos.

Recomand aceste cărți părinților, bunicilor și educatorilor! Poate fi de folos!

Mulțumesc editurii Univers Enciclopedic pentru exemplarele oferite spre recenzie.

5 gânduri despre &8222;Pui de animale uimitori de Chris Packham / Călătorii uimitoare ale animalelor de Chris Packham&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.