Lilia, prințesa elfilor de Stefanie Dahle

Titlul original: Lilia, die kleine elbenprinzessin

Autoare: Stefanie Dahle

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Cristina Muică

Anul apariției: 2017

”Bun venit în țara fermecată a elfilor!

Lilia, mică prințesă a elfilor, trebuie să dezlege o mare taină: Nuferii de pe Lacul Fermecat nu-și mai deschid florile și din această cauză prietena Liliei, micuța nimfă Fea, nu poate să părăsească apa lacului.

Însă Fea își dorește așa de mult să meargă la sărbătoarea elfilor! Așa că Lilia pornește spre satul elfilor, pentru a afla de acolo cum ar putea să o ajute să-și îndeplinească dorința…

O poveste magică despre prietenie.”

Autoarea s-a născut în 1981 în Schwerin. A studiat ilustrația de carte la HAW ( Universitatea de Științe Aplicate) Hamburg, iar astăzi creează ea însăși lumi pline de fantezie în paginile unor cărți ilustrate, care te pot face să visezi cu ochii deschiși ore în șir.

Pentru că este luna Decembrie, o lună magică prin tradiție, o lună în care toată lumea este mai bună, este luna în care copiii sunt cei mai fericiți, “Lilia, prințesa elfilor” este o carte numai bună de dăruit micilor cititori.

O poveste despre prietenia în cea mai pură formă! O poveste cu creaturi magice care îmbie copilul să pășească în lumea imaginației, unde toate creaturile fantastice sunt reale.

Din această carte cei mici învață despre ajutorul acordat prietenilor, despre ce înseamnă cu adevărat prietenia, despre curaj și cutezanță. O carte cu ilustrații atrăgătoare, care-ți permit o mai bună înțelegere a textului, ghidându-ți imaginația. Textul, cu cuvinte și propoziții simple, pe înțelesul celor mici, permite o dezvoltare a vocabularului ușor de accesat.

O poveste care captivează, care creează o viziune aparte asupra creaturilor fantastice, asupra modului lor de a trăi și asupra prieteniei ce există între ele – în ciuda diferenței de specie, mod de trai sau chiar a felului în care arată fiecare.

Lilia și Fea, deși sunt personaje fantastice, sunt două prietene adevărate, care se ajută una pe alta atunci când au probleme. Sunt preocupate de binele celeilalte și încearcă să fie de ajutor atunci când una dintre ele are nevoie.

O poveste care se citește ușor, care poate fi folosită drept lecție de viață ce ajută micuța cititoare să aprecieze anumite valori care-i vor fi de folos în viață.

Prințesa Lilia, o micuță elfă care se îngrijește de toți cei care o înconjoară, bună la suflet și săritoare, se pregătește pentru marea sărbătoare a elfilor făcând prăjituri cu miere… Descoperă că nu are miere de nufăr pentru acestea, deoarece nuferii de pe Lacul Fermecat și-au închis florile… Oare ce se întâmplă? Ce s-a petrecut de a avut loc o asemenea tragedie?

Acum apare și problema: o descoperă pe Fea plângând…

“— De ce ești atât de tristă?

— Ah, Lilia, suspină nimfa, aș vrea să mai fac și altceva (…….) Mi-aș dori foarte mult să dansez și eu măcar o dată!”

Când Lilia o invită la petrecerea elfilor descoperă că Fea are o problemă:

“— Din păcate, nu pot, spune dezamăgită Fea. O nimfă nu poate să-și părăsească lacul decât atunci când florile de nufăr sunt deschise.”

După această tristă explicație a nimfei, Lilia vrea să facă tot posibilul pentru ca Fea să ia parte la această petrecere. Pentru a rezolva problema, elfa pornește într-o adevărată aventură în căutarea ajutorului care să-i permită micuței nimfe Fea să ia parte la această petrecere. Nici nu concepe că acest lucru nu ar fi posibil.

Astfel, facem cunoștință cu elfa Luminii, micul elf al pajiștei și inorogul său ( unicornul fiind unul dintre creaturile magice îndrăgite de copii), apoi cu elful pădurii… care încearcă să o ajute, dar fără nici un rezultat…

Revine la Lacul Fermecat tristă deoarece nu a reușit să rezolve problema astfel încât Fea să poată merge cu ea la petrecere. Tristă atât pentru Fea cât și pentru ea, Lilia începe să cânte un cântecel de-al elfilor! Și miracolul are loc: florile de nufăr se deschid!

Concluzia acestei cărți este următoarea: prietenia creează miracole! Un ajutor pe care vrei să-l dai din tot sufletul îți este observat și uneori, se îndeplinește!

Am mai spus și mă repet: o carte ușor de înțeles. De folos celor mici și celor mari deopotrivă. Un moment în care imaginația face ca irealul să devină real! Trebuie doar să crezi!

Mulțumesc editurii Univers Enciclopedic pentru exemplarul oferit spre recenzie.

14 gânduri despre &8222;Lilia, prințesa elfilor de Stefanie Dahle&8221;

  1. Poveștile cu și despre elfi sunt preferatele mele, iubesc poveștile magice. Ilustrațiile mi-au atras și ele atenția… Am mai spus-o și o repet, sunt puțin geloasă că micuții de acum au asemenea minunății de cărți…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.