Seria “Calendar girl” de Audrey Carlan

Seria: Calendar girl

Autoare: Audrey Carlan

Editura: Univers

Anul apariției: 2017

Am cumpărat această serie de cum a apărut, dar nu am reușit să o citesc până acum…

În 2018 mi-am propus să o citesc. Am început cu luna Ianuarie și pe măsură ce le citesc pe toate, voi reveni cu impresiile pentru fiecare lună.

❄️ Ianuarie 💖

O carte interesantă, ușor de citit, care nu te solicita, cu ușoare urme de umor. Mi-a plăcut foarte mult Wes, mi s-a părut un bărbat stabil, care știe ce își dorește în viața.
Mia este o fata încercată de viață,  care rezistă și face tot posibilul să-și rezolve problemele. Totuși, mi s-a părut puțin cam ușuratică. Cu toate că nu prea am fost de acord cu deciziile ei, mă întreb dacă acest an îi va fi sau nu benefic…

❄️ Februarie 💖

Luna Februarie m-a dat puțin peste cap. Atât de ușor l-a dat uitării Mia pe Wes… încât m-a făcut să mă îndoiesc de sentimentele ei.. Iar faptul că își dorește o relație cu Alec atât de repede după povestea cu Wes, mă face să cred că este ca un fluturaș ce zboară din floare în floare.

Da, recunosc că din relația cu Alec are de învățat, că se apreciază mai mult pe ea, că acesta o învață să se cunoască și să-și iubească propria persoană, dar… ceva tot nu îmi prea place. Poate datorită faptului că eu nu aș reacționa cum o face Mia.

Povestea lunii Februarie se citește ușor, este scrisă cu sinceritate, interesantă într-un mod straniu. Care a reușit să îmi stârnească curiozitatea de a citi până la final.

❄️ Martie 💖

Acum, să nu credeți că Mia nu are și calități. Este impresionant faptul că și-a crescut singură surioara mai mică, după ce mama lor le-a părăsit iar tatăl a căzut în patima alcoolului și a jocurilor de noroc. Deasemenea, este admirabil faptul că este dispusă să-i plătească acestuia datoriile pentru a nu fi omorât de cei cărora le datora bani…

Dar să revenim la floricica italiană a lunii Martie: un proprietar al unui lanț de restaurante renumit, fost boxer, care arată deosebit…. și după care salivează chiar înainte de a-l cunoaște.

Luna Martie mi s-a părut foarte amuzantă. Tony Fasano, un homosexual aflat într-o relație serioasă, pentru care Mia trebuia să joace rolul viitoarei soții în fața familiei acestuia…. Dacă reușește sau nu, asta rămâne de văzut. Modul în care interacționează cei trei, felul în care Mia îi sprijină și încurajează să-și recunoască relația este deosebit.

Am citit cu plăcere povestea aceasta. Am savurat prietenia care se leagă între cei trei și replicile savuroase dintre ei. Tot aceasta este luna când îl revede pe Wes. Și realizează că îl iubește cu adevărat.  Mi-a plăcut.

❄️ Aprilie 💖

În luna Aprilie ne mutăm la Boston și facem cunoștință cu Mace… un jucător profesionist de baseball, căruia trebuia să-i imbunătățească imaginea, pe care acesta și-a făcut-o praf datorită faimei.

Reușește într-un mod surprinzător să îi îmbunătățească imaginea, să îi găsească perechea ideală și să fie o prietenă adevărată.

Povestea aceasta mi-a plăcut. Deși nu am înțeles de ce s-a simțit rănită când a aflat că Wes are o aventură cu Gina… chiar nu am înțeles. Doar și ea a avut cu Alec, pictorul din Februarie…

❄️ Mai 💖

Cea mai incendiară de până acum. Plină de pasiune fierbinte. Și totul, fără a implica mai mult decât prietenie. Povestea aceasta mi-a plăcut datorită descrierilor despre insulă și a lejerității cu care Mia descrie tot ce simte.

Pe de altă parte, avem parte și de surpriza de a descoperi viața de model. Model cu forme!

O poveste pasionala, incendiară și in același timp o prietenie. Toate acestea intr-o poveste foarte frumoasa și plină de tradiții și obiceiuri. O poveste frumoasa, cu toate că Mia mă intrigă de fiecare data. Nu știu cum poate trece de la un bărbat la altul atât de ușor…. poate că acest aspect nu îl voi înțelege niciodată.

❄️ Iunie 💖

Luna Iunie ne oferă o perspectivă interesantă… Elita Washington-ului: senatori, deputați și lumea încurcată în care se învârt aceștia, plină de aparențe înșelătoare și diferite ascunzișuri.

Mia face față cu brio acestei lumi! Deși nu îi place ceea ce vede, este dispusă să ajute pentru o cauză nobilă. Și-n același timp, face pe pețitoarea.

Tot această lună îi dezvăluie că prietenii ei apropiați sunt familia pe care nu a avut-o niciodată, că acestora le pasă cu adevărat de ea: este vorba de Mace și Rachel și Tai.

Nu toate au fost roz pentru ea în această lună, dar a supraviețuit. Și a ieșit mai puternică.

❄️ Iulie 💖

Povestea lunii Iulie este despre repercursiunile lunii Iunie, despre tentativa de viol și panică care se ivește din senin, despre un prieten- asta devine pentru ea clientul lunii Iulie, și despre acceptarea faptului că-l iubește pe Wes. Că i-o spune atunci când acesta o vizitează de ziua ei. Și despre faptul că îi povestește despre toți clienții ei, o discuție sinceră.

Uimitor este faptul că Wes reușește să treacă peste toate acestea… Atât de mult o iubește! Nu mi se pare totuși prea credibil. Nu cred că un bărbat ar accepta atât de ușor că cea pe care o iubește s-a mai culcat după el și cu altcineva…

Mi-a plăcut această lună!

❄️ August 💖

Luna August poate fi catalogată ca ciudată. Clientul cu numărul 8 o angajează pentru a se da drept sora lui, de care nu știuse niciodată. De ce? Tatăl lui i-a lăsat acesteia 49 % din acțiunile firmei. Ciudat, dar nimic deosebit, nu? Cam incredibilă toată întâmplarea…

Ei bine, partea stranie de abia acum urmează!

Aflăm despre o mamă care abandonează un nou născut și pe tatăl acestuia, apoi două fetițe: una de 10 ani și una de 5, refuzându-le dreptul de a știi că au frați. O femeie care a rănit doi bărbați…

O poveste captivantă, plină de emoție, cu un deznodământ pe care vă las să îl descoperiți voi.

❄️ Septembrie 💖

O lună pe muchie de cuțit!

Cu prietene răpite, amenințări și șantaje pe toate părțile, mulți oameni dispuși să o ajute pe Mia…

Această lună a fost intensă, din multe puncte de vedere. Cu toate acestea, nu a mai ajuns la clientul cu numărul 9.

O poveste incredibilă. Prea s-au aliniat toate stelele și totul se termină perfect. Adică… descoperă un frate super-bogat, cel care o șantaja este plătit, Wes o anunță că se vor căsători… De ce doar în cărți există norocul cu carul? Sincer, luna Septembrie mi s-a părut neverosimilă din punctul asta de vedere.

❄️ Octombrie 💖

Luna Octombrie mi-a plăcut și nu mi-a plăcut… este luna în care lucrurile încep să se așeze într-o oarecare măsură. Dar… Mia mi s-a părut oarecum condescendență și falsă atunci când i-a spus Ginei că îi pare rău pentru ceea ce a pățit…Octombrie este luna emoțiilor intense. A rănilor și a coșmarurilor cu care fiecare dintre ei trebuie sa lupte. Este luna în care toți încearcă sa își revină.
Ceea ce nu mi-a plăcut cu adevărat, a fost faptul ca pe Gina o urăște din tot sufletul, cu o gelozie ieșită din comun, deși este conștientă ca aceasta gelozie este irațională. Plus că nu înțeleg de ce autoarea a trebuit sa o supună pe Gina la așa ceva. Cu ce a greșit aceasta? Este ca și cum ar fi fost pedepsită divin sau mai știu eu ce…deși nu cred că merita.

Pe de altă parte, aș spune că nici terapia pe care i-o aplică lui Wes nu este cea mai indicată, cred că un psiholog ar fi necesar. Ceea ce și fac până la urmă…

Și totuși, îmi dau seama că îl iubește cu adevărat pe Wes. Că prietenii sunt importanți pentru ea. Că s-a maturizat, că acum știe ce vrea și își dorește ca toată lumea să fie fericită.

❄️ Noiembrie 💖

Aceasta este luna în care lucrurile încep, ușor ușor, să se așeze. Fericirea plutește în aer! Atât Mia și Wes cât și restul prietenilor lor au diferite anunțuri de făcut, fiecare fiind recunoscător pentru lucrurile bune care S-au întâmplat în viața lor.

Nu toate sunt roz, încă mai au de luptat cu coșmarurile și grozăvia amintirilor, dar există speranța.

Noua emisiune pe care o realizează este despre umanitate, bucurie, recunoștință.

Mi-a plăcut foarte mult această lună, cu toate emoțiile și dezvăluirile ei, dar mai ales faptul că Wes a dezvăluit publicului că s-au logodit. Și nu doar atât, dar nunta se apropie cu pași mari.

❄️ Decembrie 💖

Un ultim șoc, ca de sfârșit de drum, mai tulbură viața Miei… își regăsește mama… Dacă ceilalți sunt dispuși să o ierte, Max și Mandy, ea nu o poate face. Apreciez sinceritatea ei în această privință.

A fost o călătorie plăcută, cu momente bune și rele, din care fiecare poate învăța câte ceva.

Singura nemulțumire o am vizavi de personajul Gina DeLuca — aș fi vrut să o văd și pe ea cum ar fi devenit peste ani. Sincer, nu aș vrea să cred că a rămas o epavă sau și mai rău: că nu a depășit trauma… Și așa, mi s-a părut că nu merita suferința la care a fost supusă…

22 de gânduri despre &8222;Seria “Calendar girl” de Audrey Carlan&8221;

  1. Eu nu am citit seria și recunosc că nu sunt nici tentata sa o fac. Am citit vreo 50 de pagini din primul volum și am realizat că nu mă atrage. Îmi place cum ai prezentat seria și cum ai scris despre fiecare luna.

    Apreciat de 1 persoană

  2. imi place cum ai punctat fiecare luna si ce ti-a placut sau nu. Sincer iti spun, nu ma interesa seria, dar am gasit primele doua volume intr-un anticariat si mi-am spus: de ce nu? ce am de pierdut? Asa ca le-am luat.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.