Life past, present, thoughts about the future, and ever changing world
UNDE ERA EA,ACOLO ERA RAIUL.
immagina un mondo di amore teatrale
în umbra întunericului!
'' Când vei ajunge să iubești viața, vei vedea frumusețea în toate lucrurile posibile,,
Intră, citeşte, cugetă!
Mihai Cotea. Curajul de a te lăsa purtat într-un vis scris.
Of All Things, I Like Books Best.
Un nou orizont, o altă viaţă!
“Be your best version!”
Hannah's book blog. This is my place where I share my favourite reads and chat about books.
Los propios dioses
fata creață cu capu'n cărți
blog generalist cu aspirații culturale și analitice
Storytelling, short stories, fable, folk tales,...
Atunci cand simti ca nu mai poti,nu renunta!Ia-ti un moment de liniste si apoi vei prinde puterea sa mergi mai departe.
As opposed to a “not thinking chitalia”
Calatorii, Carti, Poezie, Fotografie si Meditatii
Architecture & everything around it.
WHEREVER YOU GO, GO WITH ALL YOUR HEART.
Citesc din plăcere și recomand cu drag.
Si pe mine mă deranjează greșelile din carti…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Te cred.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Aici este o problema pe care eu am observat-o la nivel general in Romania si este legata de profesionalism. Toata lumea a luat drept deviza pe celebrul „las’ ca merge si asa”.Multi autori au ramas inca in capcana acestei mentalitati, nerealizand ca domeniul lor este chiar mai strict decat in cazul altor produse si servicii, deoarece „scripta manent”. Te pup, Geo!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Din păcate, așa este. Si nu se face nimic sau mai nimic in sensul asta… Pup și eu! 😘
ApreciazăApreciat de 2 persoane
La un moment dat cei care actioneaza astfel vor vedea ca pe termen lung e in dezavantajul lor, dar faptul trebuie sanctionat altminteri nu se vor indrepta. Din fericire ii avem pe autorii cu atentie la detalii si care isi iau munca in serios.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da, sunt mulți și cei care acordă atenție acestui aspect al lucrării lor!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Ai dreptate Geo! Si eu am observat astfel de greseli la carti foarte bune. Pacat!
Ce ma enerveaza pe mine la culme este faptul ca ne plangem de cei/cele care scriu gresit pe retelele de socializare, ii judecam, ii jignim si tot noi suntem cei suparati/suparate daca persoanele respective reactioneaza dur.
Nu sunt de acord cu stalcirea limbii romane dar am facut o placere din a comenta/ „a barfi” pe tema aceasta.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
😃 diferența dintre mine cititorul și un autor este ca eu nu public cărți și nu sunt plătită pentru ceea ce scriu. Mirela, adevarul este ca, cititorul își permite sa scrie incorect, dar autorul… NU!!!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Din pacate, greselile astea iti cam strica placerea lecturii. Si nu e vorba de o scăpare, ci de nepasare.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Perfect de acord, Catalina!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Este o problemă generală la unele edituri mai mici, care nu își permit un revizor. Eu așa am impresia, că la unele edituri lipsește corectura, uneori chiar și editarea. Autorul nu este infailibil, poate face greșeli, îl amintesc aici pe Liviu Rebreanu, despre care critica spune că făcea multe greșeli, ceea ce nu i-a știrbit cu nimic măreția scrierii, dar avea în spare o echipă care îi corecta cărțile la sânge. La noi, din păcate, nu se acordă o atenție deosebită acestui aspect și cred că totul ține de capitalul editurii, pentru că, la noi, industria cărții nu este atât de prosperă încât să își permită mulți oameni, iar atunci când faci treaba cu puțini oameni, se simte și la calitatea cărții. De aici și apar acele prețuri astronomice, pentru că altel nu ar putea supraviețui și apoi discrepanțele dintre calitatea cărții și preț. Mă deranjează și așezarea în pagină deficitară, și acele coperți care se descompun imediat ce le atingi, și greșelile de construcție a cărții… E un cumul de lucruri la nivelul indutriei cărții românești și cel mai urât este faptul că, dacă semnalezi,de multe ori nu te aude nimeni. Am prost obicei de a lua un creion în mână și să corectez unele cărți, care, în accepțiunea mea, deși am plătit un preț mare, sunt la nivelul unor simple manuscrise.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Am pățit și eu. Dar deja simt că nivelul toleranței la asemenea cărți se apropie de zero.
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Este o problema prea des intalnita,si foarte regretabila. Poate asemenea articole vor trage un semnal de alarma in plus!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Așa sper Oli! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pe mine mă deranjează și neasumarea. Mă deranjează că nu există o relație editura-cititor. Că nu există un anunț la plecarea unui autor dintr-o editura, as vrea sa se procedeze că la venirea lui în editură când se anunță cu mare fast proiectele viitoare. Mă deranjează că își aruncă vina unul pe altul și cititorii sunt catalogati greșit. Mă deranjează că trebuie să le lăudăm cărțile autori români, asta in mintea autorilor. Nu accepta critica sau punctul tau de vedere. Mă deranjează faptul că nu ne exprimam mai vocal părerile. Că nu spunem sincer ceea ce este greșit la o carte. Nimeni nu ne ridică statuie, să din serioși.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pe mine nu prea mă interesează să anunțe ca pleacă sau nu un autor, dacă ar face-o ar trebui sa răspundă si la întrebarea DE CE… ceea ce ar fi cam dificil. In ce privește opiniile despre cărți, tot timpul am spus ce nu mi-a plăcut, indiferent dacă a fost carte primită pentru recenzie sau cumpărată de mine.
ApreciazăApreciat de 2 persoane