Traficantul de umbre de Monica Ramirez

Titlul: Traficantul de umbre

Autoare: Monica Ramirez

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 394

”VIAȚA LOR NU SE MĂSOARĂ ÎN ALB ȘI NEGRU, DOAR ÎN NUANȚE DE GRI.”

”Francez prin naștere, Laurence- Jacques Fournier nu s-a considerat niciodată ca aparținând unei anumite naționalități. Laurence e o pasăre rară și liberă. Ca lider al unei rețele internaționale de hoți de elită fură bijuterii și obiecte de artă, secrete politice și industriale, proiecte militare secrete și armament. Toate extrem de profitabile pe piața neagră.

Laurence și-a stabilit cartierul general la Bruxelles pentru un motiv foarte bun: în calitate de sediu al Uniunii Europene și NATO, Bruxelles este un mega-oraș european cu mentalitate de Babilon la scară redusă, o metropolă internațională în care se intercalează un amalgam de limbi, culturi și tradiții. Pe lângă variatele stiluri arhitecturale, Bruxelles găzduiește peste optzeci de muzee, numeroase atracții turistice, o viață de noapte trepidantă și cel mai mare depozit de armament din Europa de Vest. Ceea ce devine extrem de interesant pentru Laurence și grupul său de hoți.

Activitățile lor atrag însă atenția unei organizații secrete și puternice, probabil gardianul din umbră al UE. Nu știe nimeni cui îi este subordonată, nu se știe nici măcar dacă există cu adevărat. La un moment dat, Belgia și Austria sugeraseră crearea unui Serviciu de Informații al Uniunii Europene după modelul CIA-ului, dar, ca de obicei, guvernele statelor membre nu ajunseseră la un acord comun în ceea ce privește schimbul de informații și modul de colaborare. Așa că, cel puțin în mod oficial, propunerea fusese respinsă. Și totuși….

Într-o lume a secretelor întunecate, mai există loc și pentru iubire?”

O descriere care incită, stârnește curiozitatea și te face să deschizi cartea. Mi-a reamintit de seria “Alina Marinescu” în ce privește suspansul și acțiunea alertă.

“Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemănarea dintre ei.” — John Fowles

Un citat oarecum straniu, dar dacă-l privești în profunzime, este plin de adevăr: dragostea înseamnă acceptarea diferențelor și a defectelor celeilalte persoane.

Acțiunea romanului începe la Bruxelles, în Belgia.

“Laurence înaintă silențios, niciun sunet auzindu-se în urma pașilor săi, nicio umbră alunecând de-a lungul pereților.”

Începutul plin de suspans, ne introduce în atmosfera misterioasă a cărții. Autoarea este o maestră în crearea acestor mistere ce captivează cititorul încă de la prima pagină.

“Laurence – Jacques Fournier era un bărbat atletic cu ochi ageri de culoare acvamarin, păr mătăsos blond cenușiu și un nas drept, aristocratic care-i câștiga deopotrivă respectul bărbaților și venerația femeilor.

Francez prin naștere, nu se considerase niciodată ca aparținând unei anumite națiuni. Laurence era o pasăre liberă.”

Acesta este misteriosul nostru personaj principal.

Un alt personaj interesant și plin de energie este Sybille — sora adoptivă a lui Laurence, alături de care, acesta și-a petrecut verile întregii lui adolescențe.

Avem parte de o vânzare de armament către nemți și de faptul că cineva îl urmărește: SATT – un fel de agenție antiteroristă a Uniunii Europene… Vă sună cunoscut așa ceva? Mie mi-a zburat gândul la seria “Alina Marinescu” a autoarei Monica Ramirez. Oare vom avea parte de același gen de carte plină de mister și suspans, cu mult spionaj și acțiuni pe muchie de cuțit? Să sperăm că da!

Între timp, Laurence a pornit în căutarea răspunsurilor…

”SATT, pe numele întreg Agenția Uniunii Europene pentru Tactici Speciale Anti Teroriste, exista, era o organizație a naibii de periculoasă și îi vroia cu tot dinadinsul pielea pe băț. Avea un turnător infiltrat în grupul lui.”

Laurence începe să facă cercetări și ceea ce află nu-l mulțumește deloc!

Printr-un concurs de împrejurări destul de ciudat, Sybille ajunge în închisoare, condamnată pe viață, iar de aici este scoasă pentru a deveni membră a SATT…  Oare de ce? Vor să îl atragă pe Laurence?

O lectură care te captivează încă de la primele rânduri, autoarea Monica Ramirez reușind și de această dată să ne încânte cu măiestria ei. Pur și simplu nu ai cum să nu adori personajele și să nu-ți dorești să descoperi ce se va întâmpla mai departe.

Din acest moment Sybille începe antrenamentul în cadrul SATT:

“Arte marțiale, armament, analiză de informații, tactici de asalt și recuperare, economie, ținută, limbi străine, politică mondială.”

Va deveni o adevărată armă ea însăși!

Din acest moment, acțiunea romanului se ramifică: pe de o parte viața lui Sybille la SATT și pe de altă parte, Laurence și toate afacerile acestuia. Acțiunea rămâne la fel de incitantă și plină de suspans, indiferent cu care dintre personaje avem de-a face. Viețile lor sunt destul de complicate încât cititorul să stea cu sufletul la gură.

Cu inima-n gât și cu bubuituri în tâmple, citești concentrat despre fiecare misiune a celor doi, cunoscându-i din ce în ce mai bine și în același timp, nu suficient.

O acțiune alertă așa cum ne-a obișnuit autoarea, antrenamente intense si Sybille devine agent de probă după numai o lună… amenințată să nu cumva să ia legătura cu Laurence dacă-și dorește să nu aibă probleme.

Printre diferite misiuni periculoase și gloanțe șuierând pe la urechile lor, pericole ce pândesc la tot pasul; atât Sybille cât și Laurence captează atenția prin modul în care își duc la îndeplinire misiunile. Ambele personaje sunt puternice, dar în același timp au puterea de a se detașa de trecutul lor comun.

Am citit cu mare plăcere această carte, am savurat acțiunea complexă și plină de neprevăzut a romanului. Alert și plin de situații limită, cu misiuni destul de periculoase, cu jocuri de culise, “Traficantul de umbre” a reușit să-mi stârnească emoțiile și să-mi crească tensiunea.

Mi-a plăcut Laurence foarte mult, este un jucător manierat, învăluit în umbre și plin de mister, un om al jumătăților de adevăr și totuși, care nu minte niciodată!

Sybille pe de altă parte, este închisă în ea, nu arată nici o emoție decât dacă își dorește, devenind cu ajutorul celor din SATT un agent care se folosește de absolut toate atuurile pe care le are pentru a reuși în misiunea sa.

Dar are parte de un șoc, repede camuflat, atunci când, în cadrul primei ei misiuni îl reîntâlnește pe Laurence… O reîntâlnire dulce-amară, cu adevăruri dureroase pe care și le spun unul altuia fără a ține cont de durerea pe care și-o provoacă… Aici, romanul capătă o întorsătură aparte pe care vă las pe voi să o descoperiți…

Am impresia că Sybille a devenit foarte rece și că nu își mai permite să simtă nimic, de când a fost recrutată. Laurence, prin comparație, pare cu mult mai uman, în ciuda afacerilor pe care le are.

Din acest moment Laurence și SATT-ul, cel puțin unii dintre membrii săi, se intersectează din ce în ce mai des, iar afacerile lor par să meargă oarecum pe aceeași linie…

Bineînțeles că totul se complică! Doar vorbim despre un roman de spionaj și de Monica Ramirez! Clar avem de-a face cu tensiunea ridicată, situații pe muchie de cuțit, crime, gloanțe și șocuri după șocuri! Dar, vă pot asigura că veți citi această carte cu mare plăcere iar la final … ați mai fi vrut câteva pagini! Oricât de mare ar fi cartea, tot nu este suficient.

Indiferent de ceea ce ascund, de adevărurile spuse pe jumătate sau de ceea ce trec sub tăcere, Laurence și Sybille se fac îndrăgiți de cititori pe măsură ce aceștia îi descoperă!

O carte uimitoare! Un subiect mai mult decât interesant, personaje învăluite în mister, pe care le descoperi treptat, și tehnica unei autoare care știe cu adevărat să scrie!

Mulțumesc Monica pentru o carte superbă!

Nota mea pentru carte este 10!

17 gânduri despre &8222;Traficantul de umbre de Monica Ramirez&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.