Liniște, vreau să dorm! de Katy Hudson

Titlul original: A loud winter’s nap

Autoare: Katy Hudson

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Marilena Iovu

Anul apariției: 2017

Broaștelor țestoase nu le place iarna. 

De ce? Pur și simplu nu le place. De aceea își petrec toată iarna dormind. Dar ce se întâmplă când Broasca Țestoasă nu mai găsește un loc liniștit unde să ațipească? 

Oare prietenii ei o vor convinge că iarna nu înseamnă doar ger și zăpadă? 

O carte încântătoare despre bucuriile iernii, împărtășite alături de prieteni.”

”Amuzantă și drăgălașă.” — Publishers Weekly

O carte ușoară și amuzantă, cu imagini mai mult decât grăitoare. Despre ghinionul unei broaște țestoase care, în loc să fie lăsată să-și facă somnul de frumusețe, de iarnă – vreau să zic, este deranjată de tot felul de întâmplări care de care mai amuzante!

Și asta în ciuda anunțului care spune clar:

”NU DERANJAȚI

(până la primăvară)”

Printre hohote de râs, zâmbete cât mai largi și multă veselie, cei mici vor savura atât imaginile ilustrate care sunt foarte haioase, cât și textul la fel de simpatic.

Mai întâi este deranjată de Măcăleandrul care face zilnic cursuri de canto…

Pornită în căutarea unui loc mai potrivit unde să doarmă, broscuța noastră își așază cortul într-o pădurice. Credeți voi că acum poate dormi liniștită? N-ai să vezi!

Iepurașul face sculpturi în gheață!

Alt drum, alt loc unde să doarmă…

“Era gata – gata să închidă ochii când…”

De data aceasta Veverița este cea care o deranjează deoarece are chef de joacă. Doar că nu și-a găsit partenerul potrivit…

Cu umor, trecem prin toate aceste situații, părinții zâmbind încântați că micuții lor râd de toate aceste tentative ale broscuței de a dormi și ea puțin.

De asemenea, pot învăța că, atunci când dorești să dormi trebuie să îți cauți un loc potrivit. Nu poți dormi acolo unde îi poți deranja pe ceilalți, iar ei te pot deranja pe tine…

Hotărâtă să-și facă totuși somnul obișnuit, din timpul iernii, broscuța își mută locul la înălțime… doar că nu și-a ales copacul potrivit!  Și tot așa, până când efectiv și ea a gândit că iarna nu-i chiar așa de rea…

Până la urmă, concluzia acestei cărți este că iarna poate fi frumoasă atâta timp cât o petreci cu prietenii și te distrezi făcând ceea ce vă place tuturor!

O carte interesantă pentru cei mici, cu ilustrații amuzante și text ușor de înțeles, cu foi lucioase și rezistente; micuții descoperă și ei magia iernii, cu tot ce presupune aceasta.

Mulțumesc,  Univers Enciclopedic pentru exemplarul oferit spre recenzie.

4 gânduri despre &8222;Liniște, vreau să dorm! de Katy Hudson&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.