Darul vieții de Alina Cosma

Alina Cosma
Darul vieții

Titlul: Darul vieții

Autoare: Alina Cosma

Editura: Primus

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 188

Descriere:

”Doi tineri se cunosc întâmplător. O înțelegere banală duce la o poveste de dragoste.

Cristian, un suflet rănit, dorește să dea lecții despre libertate, el însuși fiind prins într-un trecut ce-l bântuie. Dalia, o tânără care trăiește închisă în universul ei, îi redă încrederea în viață. Tot ceea ce pare că ar trebui să îi unească îi desparte.

Darul vieții spune povestea unei inimi care învață să bată pentru doi, o poveste despre încredere, despre dragostea care eliberează.”

O descriere care stârnește în mod cert curiozitatea în privința cărții. De aceeași autoare am citit “O singură minune”, o poveste de dragoste emoționantă care te face să crezi în miracole. Acum sunt curioasă să văd dacă “Darul vieții” este la fel de bună cum a fost prima.

“Mi-ai dat încredere că pot zbura,

M-ai luat de mână și am simțit că pot atinge cerul.

Mi-ai redat speranța.

Mi-ai spus că nicio stea nu e prea departe.

Lângă tine m-am simțit puternică.

Dragostea ta mi-a dat totul.

Mulțumesc pentru fiecare zi oferită.

Poate că nu știu multe,

Dar cu siguranță știu că

Am fost binecuvântată de iubirea ta.”

— “Because you loved me”, Autor: Diane Warren, Traducere: Alina Balaj – Lazea

Cu aceste versuri începe cartea… deci, dispoziția pentru lectură este deja creată!

O întâlnire într-o pensiune, o fotografie Buclucașă și… gata! Cele două personaje s-au și cunoscut!

Printre discuțiile amuzante și încercările de flirt, cititorul este cel avantajat: savurează din plin dialogurile:

“— Nu îți servești băutura?

— Are alcool?

— Ai probleme cu alcoolul?

— Da, îți ia mintea!

— Ai nevoie de minte în concediu?

— Când sunt în preajma unui bărbat care se crede irezistibil, am nevoie.”

Facem cunoștință cu Cristian, un tip relaxat, atractiv și bogat, care știe că arată bine și este conștient că are succes la femei. Și totuși, se găsește una singură care să nu pice în plasa lui… Angela, o tânără calmă și timidă, care-l intrigă. Îi trezește interesul.

“— Mă inviți înăuntru?

Îl privi cu ochi mari.

— Nu se cuvine!

Nu-i veni să creadă. Începu să râdă, dar până să se dezmeticească, ea îi ură noapte bună și îi închise ușa în nas.”

Se pare că domnișoara în cauză este hotărâtă să-i dejoace toate planurile… Totuși, cei doi ajung să se irite suficient unul pe celălalt și Angela se hotărăște să plece. Dar, surpriză! Cristian achitase nota de plată a fetei, iar aceasta nu putea face nimic…

Să revenim… Se reîntâlnesc și fata insistă să îi plătească datoria. Cristian este și el destul de încăpățânat dar, îi face o propunere … Nu indecentă, dar nici tocmai decentă!

Un contract semnat între ei doi, pe o perioadă de trei luni, în care ea să fie…  damă de companie! Aaaaa… și Cristian află că o cheamă Dalia, nu Angela…

Încep să se cunoască unul pe celălalt, informându-se despre viața fiecăruia într-un stil oarecum aparte. Cristian este sincer și lejer în discuție, dar Dalia este reticentă și timidă.

“Fata aceasta însă era diferită, avea ceva ce nu înțelegea.”

Dalia mă intrigă din ce în ce mai tare. Este când plină de curaj, când extrem de timidă. Oare ce se întâmplă cu ea?

Treptat, cei doi încep să se cunoască, iar prin intermediul lui Cristian aflăm că Dalia este orfană de ambii părinți, decedați pe când ea avea doar 20 de ani. Toate implicațiile le descoperiți citind cartea… Dalia este foarte timidă, lipsită de experiență și inocentă. Exact opusul lui Cristian! De aceea se simte intimidată de el. Siguranța lui de sine o inhibă!

O carte frumoasă, plină de emoții și scrisă cu sensibilitate. Autoarea Alina Cosma are un talent aparte în redarea emoțiilor prin gesturi și discuții simple, prin fapte sau acțiuni pe care le descrie cu atâta lejeritate și ușurință.

“Era convins că hotărârea pe care o luase în privința ei era potrivită. Cu o seară înainte, după discuția din cofetărie, se decise să se folosească de cele două luni și jumătate care îi rămaseră să o ajute să-și învingă temerile. Dar nu știa cum o va face. “

Multă baftă, Cristian! Ai nevoie de foarte multă răbdare cu Dalia!

Dalia, pe de altă parte, simte emoții cărora nu poate decât un nume să le dea:

“Lăcrimă, își simțea pieptul strângându-i-se dureros. Își șterse fața de lacrimi, dar altele le luară locul, se îndrăgostise.”

Era de așteptat! Mai ales pentru Dalia, care este atât de neexperimentată și de inocentă! Ce se va întâmpla pe mai departe cu ea și Cristian? Vom vedea.

Am citit cu mare plăcere “Darul vieții”, care mi-a plăcut foarte mult. Este o poveste relativ simplă dar, datorită emoțiilor care asaltează cititorul, din fiecare pagină, la final te simți plin și stors de puteri în același timp.

Iubirea inocentă, cunoașterea și încrederea sunt temele pe care le abordează autoarea în această carte. Cu atâta ușurință și naturalețe încât sunt firești! Te trezești citind cu mare viteză, pentru a descoperi ce se întâmplă mai departe, dar în același timp, fiind atent la fiecare rând pentru a nu pierde nici un detaliu.

Dacă ar fi să zugrăvesc un tablou al acestei cărți, acesta ar fi în tonuri pastelate, calde. Tonuri ce transmit bunătate și pace, liniște și mulțumire. Cam acestea sunt sentimentele pe care mi le-a transmis cartea.

Roxana este trecutul lui Cristian, un trecut care-l bântuie pe acesta, deoarece fata a făcut un avort, renunțând la copilul lor… Cristian își dorește să se răzbune, deși nu-mi dau seama dacă pe Roxana sau pe el…

Fiecare dintre ei, Dalia și Cristian, au în trecut experiențe care le-au marcat sufletul, i-a rănit și i-a făcut să devină oamenii care sunt azi.

Alina Cosma
Darul vieții

“Erau două suflete rănite.”

Am avut parte de o lectură deosebită. De o poveste care-ți aduce zâmbete pe față în timp ce lacrimile curg șiroaie pe obraji. Autoarea reușește cu măiestrie să se joace cu nervii și emoțiile cititorilor ei!

Nota mea pentru carte este 10.

30 de gânduri despre &8222;Darul vieții de Alina Cosma&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.