Născuți sub zodia tăcerii de Raluca Butnariu

Titlul: Născuți sub zodia tăcerii

Autoare: Raluca Butnariu

Seria: Tărâmul tăcerii, vol. 2

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 248

Născuți sub zodia tăcerii continuă povestea Refugiului într-o manieră plină de suspans și neprevăzut, înțesată cu mistere mai vechi decât timpul, plină de personaje surprinzătoare, dotate cu abilități neașteptate. Ocupanții Refugiului încep să dispară, răpiți de un vampir a cărui cruzime și sete de putere desființaseră granițele imaginabilului, promițând să aducă haos și teroare în ambele lumi.

Un singur om ar fi putut să-l împiedice… cu prețul unei alegeri cumplite! O poveste despre dragoste, prietenie, loialitate și sacrificiu, derulată într-un ritm năucitor, sunt ingredientele acestei lecturi, care vă va bântui visele, nelăsându-vă răgazul să respirați până la finalul ei.”

După ce am terminat “Refugiul”, nu am rezistat tentației și am luat continuarea seriei la citit. Eram foarte curioasă să descopăr ce s-a întâmplat cu aceste personaje mai mult decât interesante. Dar, mai ales, cum decurge povestea dintre Max și Alecsandra…

”Să nu te-nșele mirosul trandafirului.

Cel mai frumos înflorește pe morminte.” — August Von Platen, Gazel, 1821

Un citat care mă face să mă gândesc la tot ce poate fi mai rău, poate chiar… niciodată bine. Să sperăm că nu va fi așa!

Prologul începe cumva, sumbru:

“Îl îngropau de viu! Auzea bulgării de pământ lovind cu zgomot înfundat lemnul scump al sicriului și suspinele celor care asistau la ritual. Și-ar fi dorit să aibă puterea să strige, să urle că nu era mort… însă orice strădanie îi era zadarnică.”

Aflăm despre începuturile unui vampir nou-născut, care-și face intrarea în lumea aceasta nouă, pe care nu a mai conștientizat-o până acum… și care trebuie să învețe să se descurce singur. Apoi ne mutăm cu acțiunea în Washington D.C.

Alertă, plină de suspans, la cote maxime, autoarea reușind să se joace cu emoțiile noastre asemeni unui maestru păpușar de neegalat. Cuprins de curiozitate, dorind să vezi prin ce aventuri mai trec prietenii noștri, citești pagină după pagină, trezindu-te captivat și îngrijorat de pericolele ce pândesc la tot pasul.

Acțiunea cărții Ralucăi Butnariu se continuă la doi ani după evenimentele din volumul precedent.

Îi regăsim pe Max și Alecsandra la fel de îndrăgostiți unul de celălalt, un cuplu sudat ce lucrează împreună și sunt o adevărată echipă în tot ceea ce fac.

O reuniune de familie, mă rog, vampiri și oameni la un loc, se termină cu o scenă incredibilă: Marcus, vă aduceți aminte de frumosul vampir rebel îndrăgostit de Alecsandra, nu? Ei bine, Marcus face cunoștință cu Jessica, fiica lui Max… De fapt, este subjugat de aceasta! Ca să nu mai spunem că Jessica efectiv este captivată de vampirul superb din fața ei!

Se anunță necazuri… Cu siguranță lui Max nu-i va conveni toată această situație…

Atat Jessica cât și Marcus au parte de o sclipire a unui trecut demult uitat, dar nu risipit în negurile timpului bătute de uitare. Între cei doi se anunță o poveste incitantă, dar până atunci, avem parte de stres și panică care se instalează în grupul prietenilor lui Marcus. Aceștia sunt hotărâți să-i supravegheze pe cei doi.

“Ca apoi toate acele trăiri uluitoare să fie curmate cu brutalitate în clipa în care colții lui îi străpunseră pielea gâtului, turnându-i în trup ceva pârjolitor și insuportabil de dureros.”

Povestea acestui volum se desfășoară pe mai multe planuri fin îmbinate. Și totul are la bază lupta pentru putere, pentru supremație. Pericolele ce pândesc la tot pasul și destine care pot fi frânte în câteva secunde… Totul este atât de bine împletit încât avem parte de o acțiune alertă și de un șoc incredibil. Vă întrebați, probabil, despre ce este vorba?

Ei bine, este destul de complicat de explicat și-n același timp, simplu. Vampirii noștrii, porniți în căutarea celui care produce acel drog oribil, se trezesc implicați într-o situație mai gravă și mult mai periculoasă decât se așteptau.

“Toți vampirii aveau un singur creator, a cărui venin trecea automat în noul născut, definind astfel liniile de sânge, dezvoltându-i anumite abilități. El avusese însă privilegiul de a fi odrasla a doi creatori, a căror venin se amestecase în venele lui, trezind la viață o putere inimaginabilă, pe care o descoperise în mod absolut accidental.”

Problemele sunt grave și pun în pericol toată rasa vampirească și a altor ființe supranaturale, dar și oamenii. Cine este această persoană?

Nimeni altul decât Leo – fostul iubit din viața umană a Alecsandrei!!!

Ce se va întâmpla de acum înainte? Ceea ce este scris să se întâmple! Înainte de a ne da prea bine seama de mersul lucrurilor, realizăm că vampirii noștri sunt luați prizonieri, puterile le sunt anihilate, sunt ca niște sclavi la cheremul unui stăpân rău, aspru și… nebun.

Ce este de făcut?

O carte pe care o citești fiind într-o permanentă stare de alertă, autoarea jucându-se cu tensiunea cititorului. Tot ce este mai rău, ce pare imposibil, se întâmplă! Totul! Iar când, după lupte îndelungi și griji care te macină, gândindu-te la personajele pe care ai ajuns să le îndrăgești, aproape că ți-ai pierdut speranța… ceva se schimbă.

Avem parte de povești de dragoste frumoase, chiardacă implică multă suferință. Ce se va întâmpla cu Max, Jessica și restul vampirilor?

“Indiferent cine era însoțitorul Alecsandrei, avea să-i facă o deosebită plăcere să-l vâneze!”

Cu această promisiune înfricoșătoare și cu o mulțime de întrebări la care încă nu se știe răspunsul, vă invit să citiți această carte. Avem parte de adrenalină, răsturnări de situație și surprize!

Nota mea pentru carte este 9,5… datorită greșelilor care sunt în carte. Păcat, cu mai multă atenție la acest aspect, cartea ar fi putut fi de 10….

Mulțumesc, Librex Publishing, pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

23 de gânduri despre &8222;Născuți sub zodia tăcerii de Raluca Butnariu&8221;

  1. Felicitari Geo! Imi place foarte mult recenzia ta! Din cate imi dau seama, seria e in crescendo de la volum la volum. Nu am citit-o inca, va urma si la mine in curand, si sunt deja convinsa ca ma va prinde…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.