Seducția apei de Monica Ramirez

Titlul: Seducția apei

Autoare: Monica Ramirez

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 400

“Nori grei de un cenușiu voluptos înghit soarele ce se ridică din ocean, lumina conturându-le siluetele întunecate cu nuanțe aurii ca de borangic. Iar cerul… roșu aprins, de culoarea sângelui proaspăt. Un val de căldură îi explodează în stomac, sângele i-o ia la goană prin vene. O simte, aproape o poate gusta. Vine ploaia. O furtună.

Doctorița Nathalie Arnaud se află în drum spre casă, de la Paris la San Francisco. După ce s-a hrănit cu pâine cu gust rânced și a studiat la lumina lămpilor cu ulei, fiind catalogată drept o femeie denaturată, a obținut cu multă trudă diploma de doctor de la L’Ecole de Medicin. Pe vapor întâlnește un Căpitan cu ochi verzi și misterioși, un bărbat iritant care-i provoacă simptome pe care nu știe să le diagnosticheze.

Imediat ce vaporul The Silhouette acostează în port, Nathalie realizează cu surprindere că nimic nu mai este așa cum își amintește. San Francisco s-a extins, Războiul Civil nu s-a oprit la granițele lui, mătușa ei, Catherine Larsson, conduce unul dintre bordelurile de lux ale orașului, dispariția misterioasă a fratelui ei, Claude, pare conectată în mod direct cu dispariția și mai misterioasă a aurului Uniunii, iar activitatea de medic pe frontul Războiului de Secesiune l-a distrus pe mentorul ei, Doctorul James Calhoun. În plus, Maiorul William Wolfe, omul cu puteri nelimitate asupra vieții ei, este cel care poate influența balanța în care se află viața fratelui ei, astfel încât Nathalie este din nou nevoită să lucreze pe ascuns în favoarea Uniunii. De data aceasta în calitate de doctor și nu ca spion.

Don Miguel Samuelle Cabrillo este un bărbat puternic și influent care ascunde multe secrete întunecate. Misiunea lui Nathalie este să-l diagnosticheze și să-l vindece de o boală misterioasă, iar asta chiar împotriva voinței lui. Forțată să facă față balurilor fastuoase și intrigilor de război, pătrunde tot mai adânc în lumea lui plină de secrete omise de programa școlară a școlii de medicină din Paris. Ca una dintre primele femei doctor, Nathalie este obișnuită să întâmpine greutăți în munca ei, dar după o primă întâlnire cu Don Miguel Samuelle Cabrillo își dă repede seama că această nouă misiune va fi probabil cea mai dificilă din toată viața ei. Însă este hotărâtă să descopere cauza misterioasă a bolii lui ciudate și să descifreze taina dispariției aurului Uniunii. Oricât ar costa-o. Și s-ar putea s-o coste chiar viața.”

”Pescărușii știu cât de periculoasă este marea și cât de înfiorătoare este furtuna, dar nu au considerat vreodată aceste lucruri ca fiind îndeajuns pentru a-i face să rămână la țărm.” — Vincent van Gogh

Acțiunea cărții se desfășoară în anul 1862… deci avem parte de un historical – romance!

Începutul este plin de adrenalină, ne aflăm pe o navă în plină furtună și avem de-a face cu oameni ce suferă de rău de mare…

După cum mă așteptam, romanul Monicăi Ramirez începe în forță, prinzând cititorul în mreje, stârnindu-i curiozitatea.

O carte frumoasă începând cu coperta deosebită ce te lasă să-ți faci o oarecare idee despre acțiunea cărții, cu faptul că nu există greșeli în carte și culminând cu acțiunea complexă ce te menține vigilent pagină după pagină.

De când am citit prima carte a autoarei, “Kit Black”, am fost curioasă să mai citesc ceva în acel stil. De data aceasta mi s-a îndeplinit dorința.

“Pentru mine, Parisul nu era decât locul unde-mi împlinisem visul de-a deveni un doctor adevărat, oferind pacienților mei tratamente corecte care să nu facă mai mult rău decât bine.”

O călătorie lungă în jurul Capului Horn este locul ideal al unui medic începător pentru a-și face practica, nu? Iar eroina noastră este hotărâtă să-și facă datoria. Pe de altă parte, această tânără de numai 22 de ani, are un simț al observației supradezvoltat, tipic medicilor, nu?!

“Și deasupra acelor haine bine croite se afla o bărbie bine sculptată, niște buze pline ce nu schițau nici măcar o umbră de zâmbet și ochi verzi și reci ca gheața în care se oglindeau păcate și tristeți misterioase, plus ceva ce simțeam, dar nu puteam defini.”

Interlocutorul ei este un tip sigur pe sine, arogant chiar. Deși are o urmă de umor…

Ce-mi place la acest roman este că fiecare capitol are un titlu. Titlu mai mult sau mai puțin relevant la început.

Nathalie, căci așa se numește eroina noastră principală, ajunge în sfârșit acasă… nu înainte de a primi o pereche de mănuși, cadou de la căpitanul corabiei pe care a călătorit…

Toate bune și frumoase până acum, greul abia acum începe!

O carte plină de suspans și pericole ce pândesc la tot pasul, mai ales într-o lume condusă de bărbați, unde femeia este mai mult un obiect de care te folosești după bunul plac…

Autoarea dă dovadă de talent, asta dacă mai era nevoie. Scrie cu dăruire. Fiecare frază atrage cititorul. Pare că se adresează fiecăruia în parte.

Pe lângă medic, Nathalie se pare că a fost spion… iar fratele ei Claude, se pare că este și el implicat într-o problemă de nerezolvat. Și totuși, este hotărâtă să-l salveze. Tocmai de aceea acceptă târgul cu maiorul Wolfe, care o șantajează.

De data aceasta, trebuie să-l trateze pe Don Miguel Samuelle Cabrillo… și asta nu-i ușor de făcut.

“Căpitanul. Era chiar acolo în fața mea, pe uscat și nu pe ocean. Era aici. Dintre toate locurile de pe pământ și mare unde s-ar fi putut afla, el era tocmai aici?”

Și mare-i va fi mirarea când va afla că frumosul căpitan nu este nimeni altul decât pacientul ei, Don Cabrillo!!

Meseria asta de spion este destul de periculoasă. Iar persoana cu care trebuie să interacționeze este cea care-i provoacă fiori și o stârnește. Ce se va întâmpla pe mai departe?

“Sărutul lui fusese precum cloroformul, anihilându-mă fără drept de apel. Iar efectele colaterale încă mai stăruiau, amorțeala ce mi se răspândise în corp încă afectându-mi simțurile, oricât de mult încercam să lupt împotriva ei. Era de-a dreptul înfricoșător.”

Avem parte de atracție, scântei ce efectiv se simt trosnind când cei doi sunt împreună; de suspans și mister, de schimbări bruște de situație ce te țin cu pulsul crescut.

Nathalie și Don Cabrillo sunt două personaje antagonice, aflate la poli opuși, care la prima vedere nu au nimic în comun… și totuși, atracția dintre ei este clocotitoare. Ca să nu mai pomenim de discuțiile amuzante sau serioase, de relația doctor- pacient… cam necooperant, ce-i drept!

Decisă să-l trateze, să afle exact de ce boală suferă, Nathalie hotărăște să se mute la el pentru a-l putea urmări… Don Cabrillo, Miguel, îi sugerează să pretindă că este “querida” lui… Clar nu a acceptat prea bine această denumire!

Un punct în plus pentru acest roman îl constituie faptul că se pune un foarte mare accent pe povestea de dragoste. Orice suflet romantic se simte mulțumit văzând cum evoluează aceasta!

Mi-a plăcut foarte mult eroina. Este curajoasă și neînfricată, dispusă să facă orice sacrificiu pentru cei la care ține, în același timp face ceea ce trebuie în meseria ei de spion.

Am avut parte de o lectură de calitate, incitantă, alertă și condimentată din plin cu romantism!

“— Suntem noaptea și ziua, îmi șopti Miguel tremurând. Vântul și apa. Privește în jurul tău, mí amor. Apa, cerul, pământul, întreg universul se află la picioarele tale. Ești în vârful lumii împreună cu mine. Mereu, pentru totdeauna.”

Misiuni periculoase duse la capăt, pericolul văzut sau nevăzut ce pare să se abată asupra lor din toate părțile, valsul constant între membrii aristocrației, toate acestea cuceresc efectiv cititorul. Nathalie și misiunea ei pe viață și pe moarte, căutarea unui diagnostic pentru boala lui Miguel… și mai ales, combaterea acestei boli… toate condimentate cu fiorii și emoțiile unei povești de dragoste arzătoare… O lectură deosebită!

Cum se sfârșește această poveste incitantă? Reușesc cei doi să rămână împreună? Termină cu bine această misiune? Toate acestea vă invit să le aflați citind cartea.

 

Mulțumesc, Monica Ramirez, pentru exemplarul oferit spre recenzie.

21 de gânduri despre &8222;Seducția apei de Monica Ramirez&8221;

  1. Felicitari, Geo! Foarte frumoasa recenzie! Si pe mine m-a incantat aceasta carte, incepand de la coperta, titlu, subiect (foarte bine surprinsa dificultatea de a fi femeie medic intr-o lume predominant a barbatilor, plina de prejudecati), personaje si, asa cum ai subliniat si tu foarte bine, minunata poveste de iubire din paginile ei.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.