2018 în citate #1

 

În 2018 mi-am propus să îmi notez cele mai interesante citate din cărțile pe care le citesc. Am reușit să o fac!

❄ Anna Todd —Nimic mai mult

”Oamenii sunt niște creaturi care tânjesc după afecțiune, iar eu sunt foarte, foarte uman.”

Chiar dacă această carte nu mi s-a părut la fel de impresionantă ca seria After, ori speranțele mele au fost prea mari, Landon rămâne un personaj care mi-a plăcut enorm.

 

❄ Audrey Carlan — Calendar girl ( volumul 1)

”Profită de timpul acesta să te distrezi, să te relaxezi și să trăiești tot ceea ce are viața de oferit.”

O carte interesantă. Cel puțin primul volum. Are părți cu care nu am fost de acord, reacțiile Miei nu întotdeauna mi s-au părut cele mai potrivite….

 

❄ Audrey Carlan — Calendar girl, volumul 2

”O să duc cu mine ideea că trebuie să arăți mereu ceea ce ai mai bun și să fii deschis la oportunitățile pe care le ai chiar înaintea ochilor.”

Un volum interesant, în care descopăr că anumite părți ale Miei sunt adevărate calități, chiar dacă altele nu…

 

❄ Audrey Carlan — Calendar girl, volumul 3

”— Știi, tata, n-a fost bine pentru tine că ai împrumutat toți banii ăia și sigur n-a fost corect să-mi pice mie ca povară, dar nu regret decizia de a porni în aventura în care am pornit. N-aș schimba nimic din ce-am trăit. Prin ea simt că mă găsesc pe mine din ce în ce mai mult. Poate că până în decembrie o să înțeleg chiar și mai multe. “

O carte captivantă, plină de răsturnări de situație total neașteptate, care m-au surprins. A meritat să o citesc, deși nu am înțeles unele lucruri…

 

❄ Audrey Carlan — Calendar girl, volumul 4

“Conceptul că toți avem o cantitate finită de dragoste de împărțit este intrigant, dar nu cred că așa merg lucrurile. Cred că dragostea crește și continuă să crească cu fiecare persoană căreia i-o dăruiești. Ca atunci când plantezi o sămânță. De ce torni apă și o hrănești, de ce ai mai multe șanse să se transforme într-un copac frumos. Din copacul acela se extind crengi și cad frunzele, dar când se schimbă anotimpurile apar frunze noi și mai multe ramuri. Exact ca în dragoste.”

O poveste care se încheie. Frumos din unele puncte de vedere, nu tocmai plăcut din altele. Totuși, o serie pe care nu regret că am citit-o.

 

❄ Monica Ramirez — Traficantul de umbre

”Nu-i mai trimisese niciodată o vedere până atunci. Rămase surprins de cât de tare se emoționă atunci când o introduse în cutia poștală. Erau o groază de lucruri pe care nu le mai făcuseră până atunci. 

Poate, își spuse cu speranță în suflet. Poate de data asta avem o șansă…”

O carte alertă, pe muchie de cuțit, o poveste de dragoste pe fondul acțiunii de spionaj, șantaj, jumătăți de adevăruri și lumini și umbre.

 

❄ Andreea Blându — Port rănile tale…

”Abia acum, când sunt atât de aproape de sfârșitul ei, constat că pentru mine viața a fost o călătorie pe care am parcurs-o cu supunere, un amalgam de închisori concentrice, în interiorul cărora am învățat să supraviețuiesc, mimând o adaptare impusă chiar de mine însumi.”

O carte impresionantă, plină de emoție și probleme de viață, un amalgam de sentimente pe care autoarea reușește să le stârnească în sufletul cititorului.

 

❄ Raluca Ignat — În noua noastră viață

“Lacrimile îmi șiroiesc pe obraji și inima îmi bate cu putere. Rafael oftează din adâncul sufletului.”

O carte frumoasă, care se citește ușor. Cu personaje interesante, care te fac să le îndrăgești. O poveste care mi-ar fi plăcut să fie puțin mai dezvoltată, în special finalul.

 

❄ Lisa Kleypas — Voi fi a ta de anul nou

”M-am îndrăgostit de tine din clipa când am căzut la înțelegere. Iubeam sufletul tău, mintea ta, frumusețea ta… am înțeles că ești specială. Și că nu te merit. M-am gândit că poate voi fi vreodată vrednic de tine, voiam să o iau de la început, cu tine alături.”

O compilație de trei povestiri frumoase, ce-ți fac sufletul să cânte! Le-am citit cu mare plăcere!

 

❄ Susan Elizabeth Phillips — Sărutul unui înger

“De ce nu putuse să o lase în pace? De ce o forțase să se întoarcă lângă el? Pentru prima dată în ultimele câteva săptămâni emoțiile pe care se chinuise din răsputeri să și le înăbușească se răzvrătiră în ea. Își apăsă încheieturile degetelor pe buze și se luptă cu propriile ei sentimente până reuși să se strecoare din nou în spatele barierei alinătoare care îi permisese să rămână pe picioare în ultima lună.”

Mă bucur că am cedat presiunii prietenelor mele Dana și Tyna și am făcut cunoștință cu această autoare. O poveste sensibilă, amuzantă și dureroasă în același timp. O poveste despre iubire.

 

❄ Corina Ligia Pătrașcu — Vând rochie de mireasă

“emoție mistuitoare

dincolo de cuvinte

gătite încâlcite

poleite ademenitoare

îngheață sângele fierbinte”

(Încerc definiția dorului)

Cartea oferă o nouă perspectivă a versurilor vii, vibrante, care stârnesc vâlvătăi în suflet. Efectiv simți energia care te pătrunde cu fiecare concluzie pe care o tragi. Ești captivat de sensurile pe care le pot lua cuvintele, de opușii care se atrag spre a oferi celui ce citește o iluzie, o imagine schimbătoare a unei realități mereu aceeași.

 

❄ Kathryn Hughes — Scrisoare pentru două iubiri

”— Este de necrezut, Tina. Îți mulțumesc tare mult că ți-a păsat de toate astea. Ai fi putut, pur și simplu, să arunci scrisoarea aceea la gunoi, dar faptul că ți-ai făcut timp să încerci s-o găsești pe mama este atât de…

Căuta cuvântul corect. 

— Ei bine, este de-a dreptul remarcabil.”

Povestea a două destine separate și totuși împletite. A două femei lovite crunt de soartă și de cei cărora ar fi trebuit să le pese de ele. Povestea unei vieți sau mai bine spus povestea a trei destine. O carte superbă!

 

❄ Alina Cosma — Darul vieții

“… M-ai făcut cu adevărat fericit. Te voi iubi mereu. De-aș putea să-ți dau inima mea…”

O poveste plină de sensibilitate și emoție, care îți aduce un zâmbet printre lacrimi.

 

❄ Raluca Butnariu — Refugiul

“— Mda, imaginează-ți că bătăile alea eu le aud tot timpul și sunt atât de sedusă de ele, încât m-aș mușca singură de jugulară dacă aș putea! replică ea sec.” 

O carte superbă, cu o acțiune complexă care îți taie respirația. Personajele sunt delicioase, pline de spirit și jucăușe; dar pot fi dure atunci când este nevoie.

Refugiul de Raluca Butnariu
Refugiul de Raluca Butnariu Librex Publishing

 

🌺 Raluca Butnariu — Născuți sub zodia tăcerii

“Știa precis cine desenase acele simboluri și de ce. 

Și mai știa că ele aveau să-i arate calea care ducea spre cel mai adânc întuneric.”

O carte care te prinde, la fel ca și precedenta! Cu o poveste care-ți dă palpitații și se joacă cu emoțiile tale.

 

🌺 Taran Matharu — Novicele

”— Asta e diferența dintre un războinic bun și unul excepțional. Rook a luptat dur, dar a pierdut. Nu lupta dur. Luptă inteligent.”

O carte aparte, plină de magie, o lume fantastică dură.

 

❄ E. L. James — Mai întunecat

”Femeia aceasta care m-a scos la lumină. Femeia aceasta care mă iubește în ciuda trecutului meu, în ciuda greșelilor mele. Femeia aceasta care a fost de acord să fie a mea pentru tot restul vieții.”

O carte care mi-a plăcut mult. Chiar eram curioasă să citesc povestea și din punctul de vedere al lui Christian. A venit cu unele lucruri noi, după cum mă așteptam.

Justreadingmybooks.wordpress.com
E L James – Darker

 

💧 Ioana Chicet- Macoveiciuc — O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă

”A funcționat. De-atunci și până acum am un chef nebun de orice mi se întâmplă, mă bucur de tot și de toate, îmbrățișez și răul și greul, pentru că și ele fac parte dintr-un acum prețios pe care îl pierd cu fiecare clipă.” 

O carte sensibilă, care atinge sufletul cititorului și îl poartă prin momente de bucurie și tristețe, de fericire și durere, permițând acestuia să-și formeze o părere despre carte.

 

💧Penelope Douglas — Descătușare

”Aveam toate lucrurile pentru care ceilalți își vindeau viețile ca să le obțină. 

 Aveam totul, mai puțin pe K.C. Carter, singura fată pe care mi-o doream.”

O carte care te face să trăiești alături de personaje, să râzi și să plângi alături de ele. Te consumă emoțional cu fiecare pagină citită.

 

💧 Danielle Steel — Blue

”Poveștile vechi se terminară. Iar cele noi abia începuseră. Durerea amintirilor de demult începu să se stingă. Se formaseră noi legături. Și vieți noi se ridicară din cenușa celor vechi.”

O poveste de viață cutremurătoare despre cum este sa suferi atunci când pierzi totul si despre speranța. Despre a doua șansa.

 

🔆 Elin Hilderbrand — Zvonul

”Nu eram răuvoitori, răzbunători sau cruzi, eram pur și simplu plictisiți, și, după o perioadă lungă fără musafiri de vară, fără banii de vară, fără magia verii, rezervele noastre erau secătuite. Pe lângă asta, eram ființe umane, împovărate de propriile curiozități și nesiguranțe.”

O lecție de viață. Povestea a două familii prietene care iau anumite decizii ce afectează viața tuturor. O poveste despre bârfe si ce pot face acestea din om.

Contract marital: Anastasia

 

🔆 Alexa Drăgan — Contract marital: Anastasia

”Viața m-a învățat că trebuie să profiți de ea la maxim și că întotdeauna trebuie să valorifici toate oportunitățile care îți ies în cale, căci nu apar de două ori. De aș fi știut înainte cât de adevărat este.”

Autoarea Alexa Drăgan, prin intermediul cărții sale, ne introduce într-o poveste care ne atinge sufletul, îl face să sufere și să se rupă-n bucăți crezând că nu mai poți reuni ceea ce a fost odată. Și totuși…
Captivează prin stilul simplu care debordează de sinceritate, prin modul în care redă emoțiile și sentimentele, prin naturalețea cu care decurge acțiunea. Personajele puternice și pline de energie, cu o mare capacitate de a rezista capriciilor destinului, sunt modele care lasă o amprentă în urma lor!
Autoarea ne învață că destinul are totul pregătit, problemele nu vin mai multe decât pot fi duse, iar la finalul suferinței și deziluziilor vine și speranța. Speranța într-un viitor plin de culoare!

 

🔆 Agnes Martin – Lugand — Încă aud muzica noastră în gând

”— … Aud muzica noastră în gând. 

— Și eu…”

O carte despre aprecierea familiei, despre încredere și comunicare, despre cea de a doua șansă.

 

❄ Sebastian Oacheș — Păpuși de ceară

”… dansul în doi nu trebuie să fie perfect, îmi șopti ea la ureche. Ca și iubirea, trebuie să fie ceva ce simți. Nu există reguli și nu te poate învăța nimeni. Ce dacă te împiedici? Ce dacă nu arată bine? Suntem doar noi doi. Iubindu-ne, dansând împreună prin viață.”

Eterna luptă dintre bine și rău. Într-un stil alert, plin de suspans și cu ceva elemente de thriller, aceasta carte reușește sa ne încânte. O citim cu mare placere, suntem curioși să descoperim cum se va încheia aceasta călătorie periculoasa.

 

❄ Marius Albert Neguț — Inocența păcatului

“— Știi care e prima condiție necesară pentru a  cunoaște cu adevărat, în profunzimea sa, nefericirea? 

În liniștea ce urmă, Amalia căută în minte răspunsul. Nu îl găsi și șopti:

— Nu…

— Să fi fost fericit înainte!”

O carte a viciilor, a dependențelor, a decăderii datorită acestora. Cu un realism și o sinceritate aparte, Marius Albert Neguț reușește să impresioneze!

 

🔆 Pavel Coruț — Descântece din neamul geto- dacilor

“Ai adormit bunică

 Și nu mi-ai povestit

 De ce e țara mică

 Și noi, de ce-am murit…”

 ( Poveste) 

Un volum de poezii cu iz istoric ce ne amintește de rădăcinile noastre, de strămoșii geto- daci. Se citește ușor, impresionează, iar la final, te face să te simți mai bogat sufletește.

Justreadingmybooks
Descântece din neamul geto- dacilor

 

🔆 Gayle Forman — Dacă te-aș găsi…

”Zâmbetul Miei e ca o ciocolată topită. E ca un solo de chitară extraordinar. E tot ce e mai bun în lumea asta.”

O carte la fel de emoționantă ca prima parte, dacă nu chiar mai mult. Am fost plăcut impresionată de modul în care a ales autoarea să continue povestea. Superb!

 

🔆 Teodora Matei — Tot timpul din lume

“— … Lumea se bate pe compozițiile mele. Eu din asta trăiesc. Tu, la fel.
— Dar ești și soțul meu! Am învățat să gătesc pentru tine, am plantat trandafiri și am umplut casa cu ei. Nu mai știu să pictez. Fără tine, Marek, fără tine… mi-au rămas toate pânzele albe…”

Este o carte despre iubire, mai bine zis, despre căutarea iubirii. A iubirii pierdute. O căutare a regăsirii emoțiilor stârnite de o iubire pierdută, fie din proprie decizie, fie independent de tine. Poate chiar o carte a nebuniei, a iluziilor ce te mențin în viață.

 

🔆 Monica Ramirez — Seducția apei

”Am dus mănușa la inimă, așa cum o păstrase el în tot acel timp. Cum puteai defini un moment magic dacă nu așa? Cuvintele lui mă vrăjiseră, mă furnica tot corpul. Ultima urmă de îndoială dispăru ca prin farmec, inima devenindu-mi ușoară. Am întins mâna, dorindu-mi cu disperare să-l ating.”

O lectură superbă, citită pe nerăsuflate. O poveste pe placul inimii mele!

 

🔆 Monica Ramirez — Gemini

“Era o nebunie să viseze la un bărbat pe care probabil nu avea să-l mai vadă vreodată, dar pur și simplu nu și-l putea scoate din minte.”

O carte plină de suspans, teroare și siguranța internațională, de frica morții ce pândește în umbre și de oameni curajoși care sunt dispuși să lupte.

 

 

 

 

8 gânduri despre &8222;2018 în citate #1&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.