Baba Iaga de An Leysen

Titlul original: Baba Jaga

Autoare: An Leysen

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Anul apariției: 2018

Traducerea: Alina Loredana Brebeanu

Demult, tare demult, într-un tărâm îndepărtat, trăia o fată pe nume Olga.

Ea locuia împreună cu tatăl ei într-o casă frumoasă și erau foarte fericiți. Până când, într-o zi, tatăl Olgăi se îndrăgosti din nou… Noua lui soție era crudă și rea. Iar sora ei, Baba Iaga, care trăia într-o pădure întunecată, era și mai rea. Baba Iaga era o vrăjitoare adevărată!

Într-o zi, mama vitregă o trimise pe Olga la Baba Iaga.

Oare va scăpa cu bine din această încercare?

O călătorie într-o lume stranie și o poveste palpitantă despre o vrăjitoare rea și o fetiță curajoasă.”

O carte cu coperți cartonate și rezistente, cu pagini lucioase și colorate, cu imagini reprezentative pentru o poveste precum “Baba Iaga”.

Este o poveste frumoasă, plină de mister și suspans, ce te face să stai cu inima-n gât până la final. Ești curios să vezi ce se întâmplă cu Olga atunci când ajunge la Baba Iaga? Și, mai ales, cum scapă de acolo? Această poveste poate fi citită de părinți sau bunici copiilor sau de copiii mai mari care știu deja să citească singuri.

Foarte frumoasă! Chiar eram curioasă să o citesc. Despre Baba Iaga, dacă țin eu minte bine, s-au mai scris cărți. Știu că bunicul meu îmi spunea povești despre această babă rea și urâtă care mă urmărea să vadă dacă sunt cuminte sau nu…

Baba Iaga este cea mai urâtă și mai rea babă pe care v-o puteți închipui.

Olga și tatăl ei erau fericiți împreună. Mama Olgăi murise când aceasta era foarte mică, dar Olga își amintea și acum păpușa primită cadou de la aceasta și vorbele pe care i le-a spus:

“Ține păpușa asta aproape de tine și să ai mereu grijă de ea.”

Din momentul în care tatăl Olgăi s-a căsătorit cu sora Babei Iaga, viața fetiței s-a schimbat complet. Tatăl ei era sub efectul unei vrăji și nu vedea cum se comportă soția lui cu fiica sa.

Povestea seamănă într-o oarecare măsură cu povești precum “Cenușăreasa” sau “Albă-ca-Zăpada”, dar are și note de originalitate. Mama vitregă ca mama vitregă, dar Baba Iaga dă clasă vrăjitoarelor rele din orice poveste.

Cea care o ajută să-și învingă teama și o sfătuiește de bine este păpușa dăruită de mama ei. Ajunsă la casa vrăjitoarei din pădure, Olga intră să o cunoască pe aceasta:

“Era de-a dreptul ÎNGROZITOARE!”

De aici, aventurile se țin lanț!

Olga trebuie să scape de Baba Iaga și, din fericire, găsește ajutoare la care nu se aștepta. Dar, după cum se pare, dacă ești o persoană bună, care sare în ajutorul celor aflați în nevoie, ajutorul ți se va întoarce…

Atunci când Baba Iaga află ce s-a întâmplat, este furioasă din cale- afară. Pornește în căutarea Olgăi hotărâtă fiind s-o mănânce…

Ce se întâmplă mai departe? Scrie-n carte!

Dacă o citiți, descoperiți o poveste frumoasă despre bunătate, milă și prietenie. O poveste în care binele triumfă întotdeauna.

Mulțumesc, Univers Enciclopedic, pentru exemplarul oferit spre recenzie.

12 gânduri despre &8222;Baba Iaga de An Leysen&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.